Καλώς ήρθατε

Καταγγελία προς Οδηγό του ΟΑΣΑ

freefotos.gr

Καλησπέρα σας,

σήμερα 29 Μαϊου 2009 και ώρα 17:39 έζησα εγώ και άλλοι 30 επιβάτες μαζί με εμένα τον λόγο για τον οποίο η Ελλάδα μας είναι τόσο "πίσω".

Σας καταγράφω το περιστατικό όπως ακριβώς συνέβη:

Επιβιβαζόμαστε στο... λεωφορείο της γραμμής 910 που κάνει το δρομολόγιο Στ. Συγγρού Φιξ - Δέλτα Φαλήρου με πινακίδα ΥΝΝ 9606 στις 17:33. Ο οδηγός από την αρχή της διαδρομής του οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα και νευρικά. Χωρίς να υπολογίζει την ζωή των επιβατών που έχει μέσα στο λεωφορείο μόλις περνάμε την γέφυρα για να στρίψουμε στο φανάρι προς Γρηγορίου Λαμπράκη, και έχοντας ο οδηγός αναπτύξει αρκετά μεγάλη ταχύτητα αντικρίζει ότι έχει πλησιάσει επικίνδυνα τρία αυτοκίνητα τα οποία περιμένουν στο κόκκινο φανάρι για αριστερά. Πατάει το φρένο με όλη του τη δύναμη, με αποτέλεσμα όλοι οι επιβάτες του λεωφορείου να χάσουν την ισορροπία τους και να χαρακτηρίζουν έντονα τον τρόπο οδήγησης του, ευτυχώς χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα, και στρίβει δεξιά το τιμόνι. Στέκεται λοιπόν στην δεξιά λωρίδα και μόλις ανάβει πράσινο το φανάρι αυξάνει απότομα ταχύτητα και μπαίνει μπροστά από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα ώστε να προλάβει να στρίψει πρώτος στη Γρηγορίου Λαμπράκη. Αμέσως λοιπόν μόλις κάνει αυτή του την ενέργεια του λέω χαρακτηριστικά:
«Ηρέμησε, έκανες που έκανες το πρώτο λάθος, μη συνεχίζεις να κάνεις και άλλα…»
Κοιτάει στον καθρέπτη με επιθετικότατο ύφος και ρωτάει ποιος μίλησε…
Δεν απαντώ και συνεχίζω να κάθομαι στη θέση του λεωφορείου. Ο οδηγός εντωμεταξύ συνεχίζει να οδηγάει με έξαλλο και άκρως επικίνδυνο τρόπο.

Επί της οδού Δημοσθένους στη Στάση Αγ. Πάντων πατάω το κουμπί της στάσης και αποβιβάζομαι. Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να κατέβω και να πάω πίσω από το λεωφορείο να γράψω την πινακίδα. Τότε βλέπω ότι ο οδηγός αφήνει το λεωφορείο του στη μέση της Δημοσθένους, κατεβαίνει κάτω και έρχεται επιθετικά προς το μέρος μου. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα γρήγορα ότι πρέπει να ενεργήσω με ψυχραιμία διότι αυτό που θέλει είναι να με ωθήσει στα άκρα ώστε να χάσω στο τέλος το δίκιο μου. Παραμένω λοιπόν ψύχραιμος, δεν του μιλώ καθόλου και συνεχίζω να γράφω την πινακίδα. Ο οδηγός φεύγει και επιβιβάζεται πάλι στο λεωφορείο ώστε να συνεχίσει το δρομολόγιο του.
Για όλα τα περιστατικά που αναφέρω υπάρχουν μάρτυρες που μπορούν να επιβεβαιώσουν το γεγονός.

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πώς δίνεται σε τέτοιου είδους ανθρώπους η δυνατότητα να οδηγούν λεωφορεία στα οποία επιβιβάζονται πολίτες των οποίων η ζωή τους κινδυνεύει. Είναι κρίμα και προσβολή για τον ΟΑΣΑ να έχει τέτοιους ανθρώπους στο δυναμικό του.
Καταγγέλω λοιπόν τον οδηγό του Λεωφορείου, για τρεις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. [Υπερβολική ταχύτητα, αριστερή στροφή από δεξιά λωρίδα, στάση στη μέση του δρόμου χωρίς αλάρμ], όπως επίσης και για την πιο ανάρμοστη στάση που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου από δημόσιο υπάλληλο. Αν επιθυμεί ο εν λόγω κύριος να τρέχει να πάει να πάρει μέρος στην πίστα των Μεγάρων, που δεν θα έχει και την ευθύνη της ζωής τόσων επιβατών, όπως επίσης αν θέλει να «πουλήσει τσαμπουκάδες» να πάει να ασχοληθεί με πολεμικές τέχνες.

Τέλος παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τα πλήρη στοιχεία του οδηγού του λεωφορείου και για το αποτέλεσμα της διαδικασίας του πειθαρχικού.
Μετά τιμής,
......

"Την επιστολή τη στείλαμε στον ΟΑΣΑ και περιμένουμε την απαντητική επιστολή που θα τη δημοσιεύσουμε"
από enimerwsi-gr
Σχόλιο apneagr: Εγώ ένα έχω να σας πω εκεί στον ΟΑΣΑ μαζεύτε τα σούργελα πριν θρηνήσουμε θύματα, ξυπνάτε ρεεεεε!!!

3 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

mamadok είπε...

μόλις διάβασα την καταγγελία σου στο bloka.com μπράβο σου ,η ενέργειά σου και η στάση σου πολύ σωστή

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι θλιβερό περιστατικό εφόσον συνέβη έτσι. Ομως καλό είναι να μην γενικεύουμε. Χρησιμοποιώ πολλές φορές το λεωφορείο αντί το αυτοκίνητό μου για να αποφύγω το μποτιλιάρισμα και τον εκνευρισμό. Κάποιες απο αυτές κατανοώ την σκληρή δουλειά των οδηγών μέσα σε συνθήκες κόλασης. Ολοι πρέπει να το παραδεχτούμε αυτό. Και μην μου πείτε οτι πληρώνονται για την δουλειά που παρέχουν. Σύμφωνοι πληρώνονται αλλα ούτε τυχερά έχουν, ούτε τους πελάτες τους μπορούν να κλέψουν με πειραγμένα ταξίμετρα ούτε διπλομίσθωση να κάνουν. Κατα την ταπεινή μου άποψη πρέπει να δείχνουμε κάποια κατανόηση όχι βέβαια σε περιστατικά όπως το ανωτέρω. Και για να μην παρεξηγηθώ, ΔΕΝ είμαι οδηγός επαγγελματίας, ΔΕΝ έχω συγγενή οδηγό και ούτε κάποια σχέση με τον ΟΑΣΑ. Μουζάς Ευστράτιος

Ανώνυμος είπε...

Ειναι θλιβερο να βλεπεις τετοιες καταστασεις...σωστα εκανες και το ανεφερες...ειναι σιγουρο οτι ,οπως και σε καθε δουλεια,υπαρχουν ατομα που δεν δουλευουν,ουτε συμπεριφερονται σωστα...βεβαια επειδη γνωριζω παρα πολυ καλα το χωρο μπορω να πω ενα,δυο πραγματα...το λεωφορειο πρεπει να ηταν solaris μικρο...αποτομα φρενα ακομα και μικρη ταχυτητα...ποσο μαλλον αν ετρεχε οπως λες...ενας αλλος παραγοντας ειναι η συμπεριφορα του...δεν ξερω γιατι δεν ημουν παρων,αλλα ξερεις κανενας οδηγος δεν ξεκιναει τη μερα του ετοιμος για καβγαδες και λογομαχιες...μπορει αυτος οδηγος να ηταν ετσι ως αποτελεσμα αλλων καταστασεων...φυσικα θα μου πεις,και πολυ σωστα, τι φταιει ο κοσμος...σωστο σε καμια περιπτωση δεν βγαζεις τα προβληματα σου στους αλλους, αλλα μεσα σε μια πολι τρελοκομειο δεν ειναι και δυσκολο να χασεις το μετρο σου...αα και μια διορθωση, οι οδηγοι στα λεωφορεια δεν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι...ειναι υπαλληλοι ΔΕΚΟ με συμβαση ιδιωτικου δικαιου,αοριστου χρονου...

Related Posts with Thumbnails