Καλώς ήρθατε

Παίζουν με την νοημοσύνη μας οι Οικολόγοι Πράσινοι...

freefotos.gr

Διάβασα στο citypress-gr τις απαντήσεις των Οικολόγων Πράσινων για το θέμα του κ. Τρεμόπουλου και ειλικρινά νομίζω ότι παίζουν με την νοημοσύνη μας...
Με κόκκινο τα δικά μας σχόλια.

Κακή υπηρεσία προς τη χώρα και τη δημοκρατία θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι το παιχνίδι εντυπώσεων με τις «κατεψυγμένες» δηλώσεις του Μιχ. Τρεμόπουλου το 2006 σε εκδήλωση για την ανατύπωση παλαιού μειονοτικού αναγνωστικού.

Σε μια... προεκλογική εκστρατεία όπου κυριαρχεί οτιδήποτε άλλο εκτός από τα ζητήματα της Ευρώπης και τις προοπτικές της Ελλάδας, επιχειρείται να καθοδηγηθεί η ψήφος των πολιτών με συναισθηματικά κριτήρια και μάλιστα για θέματα όπου εξ ορισμού οφείλει να πρυτανεύει η νηφαλιότητα. Οι πολιτικές σκοπιμότητες είναι προφανείς, όπως και οι κύκλοι που ενορχηστρώνουν τις επιθέσεις.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα θέλαμε λοιπόν να διευκρινίσουμε ότι:

  • Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Μιχ. Τρεμόπουλου έγιναν σε εποχή που ο ίδιος δεν κατείχε καμία κομματική θέση στους Οικολόγους Πράσινους. Τα όποια παράπονά του για άλλες ελληνικές περιφέρειες περιγράφουν κατά βάση αυτό που ο εκλεκτός της ΝΔ και του ΛΑΟΣ κ. Ψωμιάδης, αποκαλεί συχνότατα «κράτος των Αθηνών».
Δηλαδή κύριοι θέλετε να μας πείτε ότι τώρα πια που πάει για την Ευρωβουλή ο κ. Τρεμόπουλος «άλλαξε», δεν τα πιστεύει πια, δηλαδή αν εγώ ήμουν εκ πεποιθήσεως απατεώνας το 2006 και τώρα πήγαινα για την Ευρωβουλή δεν θα ήμουν απατεώνας; Ξέρετε την παροιμία που λέει ο λαός μας «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του....»
  • Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν απορρίψει ήδη δύο φορές, το 2004 και το 2007, βολιδοσκοπήσεις για εκλογική συνεργασία με το «Ουράνιο Τόξο». Χαρακτηρισμοί πάντως για ξένους πράκτορες, με ή χωρίς εισαγωγικά, θα ήταν πάντως καλύτερα να αποφεύγονται σε μια χώρα όπου η λέξη αυτή στοίχισε τη ζωή του Ν. Μπελογιάννη και όπου ο ίδιος χαρακτηρισμός εκτοξευόταν για χρόνια ακόμη και για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Δεν σας κίνησε την περιέργεια γιατί μόνο εσάς βολιδοσκόπησαν από το «Ουράνιο Τόξο»; μα για το απλούστερο λόγο ότι είσαστε ίδιοι, το ίδιο νόμισμα από άλλη πλευρά. Η αναφορά στον ήρωα Ν. Μπελογιάννη μόνο γέλιο μας προκαλεί.
  • Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποτελούν συλλογική προσπάθεια και δεν έχουν αρχηγό. Όποιοι εκπρόσωποί μας εκλεγούν στο ευρωκοινοβούλιο ή τη Βουλή, δεσμεύονται στη δημόσια παρουσία τους από τις προγραμματικές θέσεις που έχουμε καταθέσει δημόσια.
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; δεσμευόσαστε με τις προγραμματικές θέσεις για τις Ευρωεκλογές και μόνο; Η μήπως και με όλες τις προηγούμενες; Και που δεσμευόσαστε; γιατί δεν νομίζω στον Ελληνικό λαό!
  • Υποστηρίζουμε το είδος της ιστορικής μνήμης που δημιούργησε τη σημερινή Ενωμένη Ευρώπη και όχι εκείνο που έκανε ερείπια την πρώην Γιουγκοσλαβία. Αυτοί που καταστρέφουν καθημερινά τη χώρα δε μπορούν να προβάλλονται ως κριτές του πατριωτισμού μας.
Υποστηρίζετε το είδος της ιστορικής μνήμης που συμφέρει εσάς και αυτούς που είσαστε δεσμευμένοι. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι Πράσινοι της Γερμανίας υποστήριξαν τους βομβαρδισμούς στην πρώην Γιουγκοσλαβία που επικαλείστε...ή μήπως και αυτό δεν ισχύει πια!
Ο καθαρός ουρανός δεν θα χρειαστεί ποτέ αναλυτικές διευκρινίσεις κύριοι του Πρασίνου και τουλάχιστον οχι κατεψυγμένες μετά από τρία χρόνια!

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

magnitis είπε...

"Έλα να πρασινίσουμε και πράσινα να ζήσουμε κι από την πρασινάδα μας, να φάει κι η 'γελάδα μας", τραγούδαγε ο Χάρρυ Κλυν σατιρίζοντας τότε τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Πόσο επίκαιρος είναι!

tpagakis@gmail.com είπε...

α) είναι εύκολο για τον οποιοδήποτε τελικά περίεργο να υφαρπάξει την ψήφο ενός μπερδεμένου και "άψακτου" πολίτη ...στην εποχή που ζούμε, και β) οι οικολόγοι ala ελληνικά μας πετάνε το καμουφλάζ ότι θα αγωνιστούν για πίεση και διεακδικήσεις σε αμιγώς περιβαλλοντικά θέματα που ήδη η ΕΕ τα έχει θεσπίσει (ασχέτως αν το Κράτος μας δεν τα εφαρμόζει) = τρέχα ψάξε τι κρύβουν πίσω από αυτή τη μούφα

Related Posts with Thumbnails