Καλώς ήρθατε

Ο κυρ «πολιτευτής»

Κυρίες κύριοι και αγαπημένα μου παιδιά καλησπέρα σας πέρα για πέρα!Τα Χρόνια Πολλά τα είπαμε (άλλωστε δεν είναι για χόρταση) και σήμερα θα πούμε ένα μικρό παραμυθάκι για τον «κύριο πολιτευτή».Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα η καταστάσεις είναι καθαρά συμπτωματική (μπορεί και όχι).Μια φορά και έναν (όχι δυο) καιρό σε μια μικρή μακρινή χώρα, ζούσαν μαζί με τους κατοίκους της και μια άλλη κατηγορία ανθρώπων, που ονομαζόταν «πολιτευτές».Από το μπουλούκι των πολιτευτών, εμείς θα πάρουμε μόνο έναν, έτσι απλά για να τον εξετάσουμε, για να μάθουμε τι σόι πράμα είναι.
Πήραμε λοιπόν τυχαία έναν και, παρακολουθήσαμε την καθημερινότητα του!
Ο πολιτευτής μας λοιπόν είχε κατ’ αρχήν ένα γραφείο (αργότερα μάθαμε ότι πας πολιτευτής που σέβεται τον εαυτό του έχει υποχρεωτικά γραφείο. Αν έχει περισσότερα από ένα, τότε τον σέβονται όλοι και υπολογίζουν τη δύναμη του. Τι σου κάνει το γραφείο ε;).
Ο πολιτευτής μας... ΠΑΝΤΑ νοιαζόταν για τα προβλήματα της χωράς αυτής της μακρινής (προσοχή, απλά νοιαζόταν. Το να νοιάζεται δεν σημαίνει ότι θα τα έλυνε κιόλας άσχετα αν μπορούσε (βλέπε παρακάτω) )!
Ο πολιτευτής μας όπου τα προβλήματα ηταν μικρά φρόντιζε να τα κάνει μεγαλύτερα (βλέπε προηγούμενη παράγραφο) όπως ο κάθε ένας αξιοπρεπής πολιτευτής όφειλε να πράττει.
Ο πολιτευτής μας φρόντιζε ΠΑΝΤΑ να ισχυροποιεί τη θέση του μοιράζοντας υποσχέσεις για έργα, οικονομική ανάπτυξη, εργασία, παιδεία, δίνοντας με την τακτική του «μαθήματα» στις γενιές των νέων πολιτευτών που θα ερχόταν!
Ο πολιτευτής μας όταν........ ερχόταν η περίοδος που την χαρακτήριζαν προεκλογική, ηταν στο φόρτε των υποσχέσεων του.
Υποσχόταν συγκοινωνίες, γέφυρες, φράγματα, δρόμους καινούργιους, υποσχόταν ακόμα ότι θα γιάτρευε «πάσα νόσον»!
Όσοι μέχρι εκείνη την περίοδο (την προεκλογική πάντα) δεν τον ήξεραν, τον μάθαιναν από τα «κεράσματα» στους καφενέδες, αλλά και από τις διάφορες φωτογραφίες του που κρεμούσαν (αντί γι αυτόν) σε κεντρικά σημεία….
Ο πολιτευτής μας λοιπόν έκανε αυτά και άλλα πολλά μόνο που ξαφνικά, από εκεί που τον έτρωγαν οι κάτοικοι της μακρινής αυτής χώρας στη μάπα, τον έχαναν..
Αυτές σε γενικές γραμμές (και πολλές άλλες που σκόπιμα παραλείψαμε) ηταν οι κινήσεις του πολιτευτή που «τυχαία» επιλέξαμε για να παρακολουθήσουμε.
Του «κυρ πολιτευτή» όπως τον αποκαλούσαν κάποιοι παππούδες σε ένα ξεχασμένο χωριό της μακρινής μας χώρας όπου πήγε και υποσχέθηκε «συντάξεις» (άγνωστο αντικείμενο για πολλούς).
Το παραμύθι μας δεν τελειώνει με το έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, γιατί ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ έζησαν και ζουν καλά.
Όσο για τους «άλλους», τους κατοίκους αυτής της χώρας (της μακρινής πάντα) αφήστε τη φαντασία σας να σας πληροφορήσει τι απέγιναν.

Βασίλης Τσούγκαρης
Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας
tsougarisgnomi@gmail.com
από το kafeneio

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails