Καλώς ήρθατε

Καταγγελία Άγγλου τουρίστα στο κέντρο της Αθήνας

Άγγλος τουρίστας που κατέβαινε την οδό Αγίου Κωνσταντίνου,τον σταμάτησαν 2 άτομα και μιλώντας του σπαστά αγγλικά και δείχνοντας του σήματα της αστυνομίας(με αστέρι!!),του ζήτησαν να του κάνουν σωματικό έλεγχο και να δουν το διαβατήριο του.

Αυτός δέχτηκε αλλά δεν είχε μαζί του το διαβατήριο.Τότε έκαναν τον έλεγχο αλλά όμως ένας του πήρε το πορτοφόλι και από μέσα 200 ευρώ .Ύστερα τον άφησαν να φύγει ζητώντας του και συγνώμη και γύρισε στο ξενοδοχείο.

Όταν όμως γύρισε και τσέκαρε το πορτοφόλι του του έλειπαν τα 200 ευρώ από μέσα.Όπως μου είπε δεν κοίταξε το πορτοφόλι όταν του το έδωσαν γιατί ήταν ταραγμένος από τον σωματικό έλεγχο που του κάνανε μπροστά στους περαστικούς.

Ο συγκεκριμένος τουρίστας έχει... Ιρανική καταγωγή και ίσως οι εξυπνάκηδες που τον ψείρισαν να εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι έδειχνε για ένας από τους τόσους μετανάστες που περιφέρονται στην Ομόνοια.Ο άνθρωπος ήταν πολύ ταραγμένος και πήγε στο τμήμα για μήνυση.

Καλά κρασιά κύριοι στο υπουργείο εσωτερικών,και του Τουρισμού.
Αλλά αυτά να τα δούνε οι υπεύθυνοι που έχουν αφήσει κάποιους να αλωνίζουν στην Αθήνα και να κάνουν ότι τους γουστάρει.
Αλλά η ταλαιπωρία δεν είχε τελειωμό για αυτόν τον άνθρωπο.Μετά είχαμε την συνήθη κατάσταση των αστυνομικών τμημάτων που δουλεύουν με νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου.Ο άνθρωπος πήγε στο τμήμα Ομόνοιας να καταγγείλει το συμβάν ,και μόνο που δεν ξεκαρδίστηκαν από τα γέλια οι αστυνομικοί.Μόλις του πήραν την κατάθεση γελώντας πάντα,τους είπε ότι αυτό είναι παρωδία,και ο κύριος Μπαντζης Γιώργος (ή αυτός που υπέγραψε το χαρτί για λογαριασμό του)τον ρώτησε από που είναι.Ο άνθρωπος του είπε Αγγλία .Τότε ο έξυπνος απάντησε ότι αν δεν του αρέσει εδώ να γυρίσει πίσω στην Αγγλία..

Αυτά είναι.Και μετά τον Μπαντζη και τον κάθε Μπαντζη θα ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ από την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας που φτιάχνει αυτοκίνητα και αεροπλάνα.Α ρε κατακαημένε από τον τουρισμό ζείτε όλοι σας, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπόλοιποι και δεν σέβεστε τίποτα,και κανένα.

Η μήπως νομίζετε ότι είναι εξυπνάδα αυτή να φέρεστε ετσι σε ανθρώπους που τον αστυνομικό τον σέβονται και τον πιστεύουν.Γιατί στην Αγγλία ο αστυνομικός δεν κάνει πλάκα,είναι σοβαρός και εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες. Και στο κάτω κάτω δεν ζήτησε να του βρείτε τους απατεώνες αμέσως, αλλά να τον ακούσετε για να μην συμβεί και σε άλλους το ίδιο.
Για όλα αυτά που του συνέβησαν μου είπε θα τα καταγγείλει σε Αγγλικό κανάλι,και στην πρεσβεία του.Ήδη μπροστά μου πήρε τηλέφωνο την πρεσβεία του και έκανε την καταγγελία.

Από email αναγνώστη 24/4/09
konstantinos Z στο eglimatikotita
Σχόλιο apneagr: Μαρκογιαννάκη ακούς; σιγά μην ακούς!

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Shadow είπε...

Καλησπερα σας :-) Αρχικα, με αφορμη αυτο το περιστατικο, να σας πω να προσεχετε, ειδικα τωρα που θα πιασει καλοκαιρι και θα βγουν εξω και πιο πολλοι αστυνομικοι(ναι ναι εχουμε και απο αυτους, ετυχε να γνωρισω μερικους και ηταν πολυ καλα παιδια και εξυπηρετικοι, αφου ελεγα, σιγουρα ειμαι στην Ελλαδα?) και πιο πολλοι μπατσοι (απο αυτους και αν εχω συναντησει :-D ) αλλα θα βγουν εξω και τυποι με πολιτικα η και στολη... και σηματα τα οποια δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με τα αληθινα, οποτε να ειστε προσεκτικοι σε οτι δινετε για ελεγχο και αν εχετε αμφιβολλιες μπορειτε να ζητησετε ταυτοτητα, ειναι υποχρεωμενοι να σας την δειξουν, αλλα και εσεις μπορειτε να την δειτε χωρις ομως να την πιασετε. Οπως και την δικια μου του νοσοκομειου, μου ειπανε οτι απαγορευεται να την πιασει πολιτης... τωρα δεν ξερω κατι αλλο. Anyway, δεν ξερω τι εγινε με το περιστατικο, ισως ηταν δηθεν αστυνομικοι, ισως ηταν μπατσοι. Η συμπεριφορα, ομως, του κυριου(?) που αναφερεται στο κειμενο, στον τουριστα ειναι το λιγοτερο γελοιος (αλλα πραγματα θελω να πω, αλλα...) Βεβαια δεν μπορουμε να περιμενουμε κατι αλλο απο παιδακια που μπαινουν σε αστυνομικες και στρατιωτικες σχολες επειδη ειναι ο μπαμπακας τους εκει ή επειδη τους λενε οι γονεις τους "πηγαινε παιδακι μου να εχεις σιγουρη δουλεια". Λογικο ειναι να μπουν εκει και μετα να νομιζουν οτι ειναι καποιοι... Αυριο μεθαυριο θα μπουν να με κλεψουν και ο κ.Μπαντζης θα με κατηγορει οτι φταιω κιωλας :-D (εμ που παω και εγω και αφηνω το σπιτι μονο του... δεν ντρεπομαι λιγο?)

Καλη συνεχεια σε ολους σας.

Related Posts with Thumbnails