Καλώς ήρθατε

Ελεύθεροι και οι υπεύθυνοι των ομολόγων … (γιατί μπήκε κανένας μέσα;)

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων (χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ στον καθένα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα), αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή της υπόθεσης των ομολόγων Γ. Λέκκα, και οι τρεις από τους υπευθύνους της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ που κλήθηκαν για υποθέσεις αγοραπωλησιών ομολόγων από ασφαλιστικά ταμεία την περίοδο 2001 έως 2005.

Ως γνωστόν μεταξύ των πρωταγωνιστών που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι ο τότε αντιπρόεδρος της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ Θοδωρής Πρινιωτάκης, ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης και ο Γιώργος Αποστολίδης, ο Γιώργος Παπαμαρκάκης, ο Χάρης Αδαμόπουλος, ο Μάνος Σαββίδης της JP MORGAN και φυσικά ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης πρώην πρόεδρος της ΤΕΑΔΥ.

Έχουν ήδη... απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι εκπρόσωποι των χρηματιστηριακών ΑΡΤΙΟΝ, ΤΡΩΪΛΟΣ και ΠΗΓΑΣΟΣ.

Στη συνέχεια, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο των γαλάζιων ομολόγων, ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει σε απολογία περίπου 24 εμπλεκόμενους στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκ ευρώ το οποίο μετά δαιδαλώδεις διαδρομές από τις οποίες προέκυψαν υπέρογκες προμήθειες κατέληξε σε 4 ασφαλιστικά ταμεία.

Αλλά δεν είναι μόνο η απίστευτη αυτή κωλυσιεργία και μεθόδευση που προσβάλει βάναυσα το κοινό αίσθημα περί δικαιοσύνης. Είναι και η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά που βρήκε την ευκαιρία με τις απολογίες στον ανακριτή να μας πει ότι η περιουσία των ταμείων το 2007 που καταγράφει αύξηση σε σχέση με το 2006 κατά 2 δισεκατομμύρια και 72 εκ ευρώ.

Τα στοιχεία όμως που παρουσίασε η κ. υπουργός θεωρούνται παρωχημένα καθώς στα τέλη του 2007 δεν έχει προλάβει να συνυπολογιστεί η κατρακύλα των δομημένων ομολόγων ούτε η βουτιά των μετοχών λόγω της κρίσης. Ειδικότερα η αξία των ομολόγων όχι μόνο δεν έχει ενισχυθεί τουναντίον έχει σημειώσει κάμψη έως και 40% με αποτέλεσμα οι απώλειες της περιουσίας των ταμείων μόνο από τις επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα να έχουν σήμερα ξεπεράσει τα 280 εκατ. ευρώ.
από antinews
Σχόλιο apneagr: Η 35χρονή πόσους μήνες προφυλακίστηκε για ένα πήδημα;

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails