Καλώς ήρθατε

Η απάντηση του δημάρχου Φιλιατρών σχετικά με την τοποθέτηση του μπαλοποιητή απορριμάτων στην Βάλτα.

Το blog μας δημοσίευσε πριν μερικές μέρες την άποψη του blog Βάλτα Τριφυλίας σχετικά με την επικείμενη τοποθέτηση μπαλοποιητή απορριμάτων στην Βάλτα Μεσσηνίας,άποψη που μας εστάλη με mail.

Το Φιλιατρά News μας ειδοποίησε οτι δημοσιεύει σήμερα την απάντηση του δημάρχου Φιλιατρών κ. Ξύγκα για το θέμα (και ηχητικά) και ως οφείλουμε αναδημοσιεύουμε και εμείς την απάντηση.

"Σε λάθος πληροφόρηση... απέδωσε ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας το όλο θέμα που δημοσιεύθηκε στο blog Bάλτα Τριφυλίας σχετικά με την τοποθέτηση του μπαλοποιητή απορριμάτων.

Στην mini συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Φιλιατρών για το θέμα, χαρακτήρισε ψεύτικα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πραξικόπημα από τον Δήμο Φιλιατρών

Στην ίδια συνέντευξη Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας υποστήριξε ότι ο Δήμος Φιλιατρών και ο Δήμος Γαργαλιάνων βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία και ουδέποτε ο Δήμος Φιλιατρών δεν έκανε "πραξικοπηματικά" επιλογή του χώρου.
προτάθηκαν απο πλευράς μας κάποια σημεία και τώρα είναι σειρά του Δήμου Γαργαλιάνων να υποδείξει σημεία.

Σημείωσε ότι για να τοποθετηθεί ο μπαλοποιητής θα πρέπει να πάρει αρχαιολογικές απαλλαγές, περιβαλλοντολογικές απαλλαγές και όλα τα σχετικά.

Από την συνέντευξη δεν παρέλειψε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την Βάλτα αλλά και να ρίξει το μπαλάκι για την επιλογή της θέσης στον Δήμο Γαργαλιάνων ενώ σε ερώτηση μας αν θα κινηθεί νομικά ο Δήμος προς τον πρόεδρο της Βάλτας μας είπε ότι δεν θα κινηθεί δικαστικά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν δικαστήρια. Στην πολιτική υπάρχει η Αλήθεια και αυτή φαίνεται.
Αργά ή γρήγορα η αλήθεια φαίνεται."

Παραθέτουμε επίσης ένα σχόλιο από τα Βάλτα Τριφυλίας με τίτλο:

Γιατί Κύριοι Δήμαρχοι παίζετε παιχνίδια στην πλάτη μας;

Σάββατο πρωί στη συνέλευση των κατοίκων της Βάλτας οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι Γαργαλιάνων δήλωναν πως ο Δήμαρχος Φιλιατρών προχώρησε στην επιλογή της θέσης Καστράκι, για την τοποθέτηση του μπαλοποιητή της Τριφυλίας, χωρίς συνεννόηση με τον δήμο Γαργαλιάνων και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα καταψηφίσει την πρόταση αυτή χωρίς όμως να μπορεί να εμποδίσει το έργο αφού το σημείο βρίσκεται στα όρια του Δήμου Φιλιατρών.

Πριν λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό Best της Καλαμάτας ο Δήμαρχος Φιλιατρών δήλωσε πως υπάρχει συμφωνία του με τον Δήμαρχο Γαργαλιάνων, με τον Περιφερειάρχη και τον Δασάρχη.

Πού βρίσκεται η αλήθεια και που το ψέμα;

Κύριε Δήμαρχε Γαργαλιάνων τι έχετε να δηλώσετε για το θέμα;

Αυτή την ανάπτυξη ονειρεύονται οι κάτοικοι της Βάλτας για τον τόπο τους; Δηλαδή τι πρέπει να γίνει. Να μας αγοράσει ο Κος Κωνσταντακόπουλος για να αποκτήσουμε δρόμους και πλακόστρωτα;

Δήμος Γαργαλιάνων καλώς ή κακώς δεν είναι μόνο η πόλη σας, το Μουζάκι και ο Μάραθος…. είναι και η Βάλτα.

Κύριε Δήμαρχε Φιλιατρών με ποια κριτήρια καταλήξατε σε αυτή την επιλογή; Δεν υπάρχουν άλλα σημεία στην περιοχή για να γίνει κάτι τέτοιο;

Γείτονες κάτοικοι των Φιλιατρών ποια η αντίδραση σας;

Σχόλιο apneagr: Το ψάχνουμε και εμείς το "θέμα" με τις "πηγές μας" στην περιοχή και θα επανέρθουμε.

4 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

FILIATRANEWS είπε...

Ευχαριστώ πολυ Φίλε μου για την αναδημοσίευση.

Με εκτίμηση

Φιλιατρά Νews

Valta Trifilias είπε...

Όντως αυτά που δηλώνει ο κος Δήμαρχος Φιλιατρών είναι ενθαρρυντικά για επίλυση του θέματος, καθώς υποστηρίζει πως δεν υπάρχει τελική απόφαση για το σημείο, αλλά μας προκαλεί έκπληξη καθώς χτες το βράδυ υποστήριξε στις ειδήσεις του τηλεοπτικού σταθμού Best ότι η θέση έχει βρεθεί, βρίσκεται στον δρόμο για Βάλτα και ότι έχουν συμφωνήσει όλοι...
Πράγματι σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία κατοίκων επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Γαργαλιάνων ο οποίος δήλωσε ότι είναι αλήθεια πως μηχανικοί του Δήμου Γαργαλιάνων επισκέφτηκαν το σημείο μαζί με αντιπρόσωπο του Δήμου Φιλιατρών. Εξαιτίας των αντιδράσεων μας ζήτησε να υποδείξουμε άλλο σημείο για την τοποθέτηση του μπαλοποιητή στα όρια των δυο Δήμων. Οι κάτοικοι υπέδειξαν κάποια σημεία και αντιπροσωπεία του Δήμου Γαργαλιάνων μαζί με κατοίκους του χωριού θα τα επισκεφτεί προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληρούν τα κριτήρια.

Valta Trifilias είπε...

έα θέση βρέθηκε για την τοποθέτηση του μπαλοποιητή των σκουπιδιών της ενότητας της Τριφυλίας μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους κατοίκους της Βάλτας για την προηγούμενη προτεινόμενη θέση στην περιοχή Καστράκι. Η νέα θέση που υποδείχθηκε είναι στην περιοχή Δίδυμα ή Αγία Παρασκευή σε δασική έκταση περίπου 10 στρεμμάτων από την οποία ζητήθηκε χθες από τον δασάρχη Κυπαρισσίας Σωτήρη Παπαδόπουλο ο αποχαρακτηρισμός 4 από αυτά για να γίνει η εγκατάσταση του μπαλοποιητή. Από ό,τι φαίνεται η συγκεκριμένη θέση δεν δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα. Χθες, στη σύσκεψη με τον δασάρχη συμμετείχαν ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Γκόνης και Μιχάλης Αποστολόπουλος, εκπρόσωπος του Δήμου στον Σύνδεσμο Στερεών Αποβλήτων, επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Φιλιατρών, εκπρόσωπος και αυτός στον Σύνδεσμο Χαράλαμπος Παγάνης και ο πρόεδρος του Δ.Δ. Βάλτας Χαράλαμπος Πανταζής. Αμεσα αποφασίστηκε να προχωρήσει η χαρτογράφηση της περιοχής και να γίνουν οι διαδικασίες αποχαρακτηρισμού της από δασική, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει από το Δασαρχείο αφού δεν φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα. Επίσης για τις εξελίξεις αυτές ενημερώθηκε και ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Παναγιώτης Μπαζίγος ο οποίος ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες με γρήγορους ρυθμούς καθώς οι ημερομηνίες και οι προθεσμίες πιέζουν ασφυκτικά.

Valta Trifilias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Related Posts with Thumbnails