Καλώς ήρθατε

Όταν τα σκάνδαλα, ονομάζονται...συμπτώσεις!

Θα είχατε προσέξει ότι τις τελευταίες ημέρες είχα μια μόνιμη ανάρτηση στην οποία αναρωτιόμουν, ποιοι μετά την λεηλασία των οικονομιών του Ελληνικού λαού , προετοιμάζονται να του ....«αρπάξουν» και την γη του;
Με ποιον τρόπο και με ποίων την « κάλυψη»; Πάλι μεγαλονταβατζής στο παιχνίδι;

Περίμενα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κορινθίας,που έγινε προχθές το βράδυ, προκειμένου να αποκαλύψω «Ποιοι, Πως και Γιατί»!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Τέλος του 2007 δημιουργείται μια εταιρεία εν ονόματι ECORAP ΑΕ που ,σύμφωνα με το καταστατικό ,σκοπός της είναι η «Η διαχείριση πάσης φύσεως απορριμμάτων και εν γένει άχρηστων υλικών». Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ορίζεται ένας.... 75χρονος αγράμματος αγρότης.

Σε αυτές τις...πονηρές περιπτώσεις αμέσως κοιτάω την σύνθεση του υπόλοιπου διοικητικού συμβουλίου των μετόχων. Εκεί ανακαλύπτω τον κ. Οικονόμου της ECOMEL , θυγατρικής της ΜΕΛ, η οποία είναι με τη σειρά της θυγατρική της ΗΛΕΚΤΩΡ και η τελευταία ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ του κ. Μπόμπολα.

Όχημα «Θυγατρική» εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων του ομίλου Μπόμπολα ,με ...75χρονο αγράμματο αγρότη Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλό; Χμ ! Κάτι τρέχει, θα σκεφτεί ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος.

Η εταιρεία νοικιάζει ένα πρώην συσκευαστήριο φρούτων και αρχίζει να τοποθετεί μηχανήματα διαχείρισης αποβλήτων. Το «πρώην συσκευαστήριο» βρίσκεται εν μέσω 40 περίπου οικιών , τριών εκκλησιών και δύο μοναστηριών.

Όλως τυχαίως το «πρώην συσκευαστήριο» ευρίσκεται σε μια περιοχή «φιλέτο», «μπαλκόνι» στον Κορινθιακό και όλως τυχαίως ακριβώς επάνω από την Ε.Ο Αθηνών -Πατρών.

Όλως τυχαίως(πάλι), παρακείμενα σε αυτή την περιοχή προβλέπεται να δημιουργηθεί ο κόμβος εισόδου-εξόδου στην καινούργια Ε.Ο ,που την χρήση της για 30 χρόνια θα έχει η εταιρεία που θα την κατασκευάσει και στην οποία μετέχει ο κ. Μπόμπολας.

Όλως τυχαίως(ξανά) στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής Κορινθίας προβλέπεται την επόμενη δεκαετία οικιστική έκρηξη από την μετοικεσία απελπισμένων από το τσουνάμι των λαθρομεταναστών και την εγκληματικότητα , κατοίκων της Αθήνας.
Βλέπεται ο προαστιακός στην ουσία καταστεί την παραλιακή Κορινθία ....«υπόλοιπο Αττικής».

Βέβαια η γη στην συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται από τις ακριβές. Ας την ...υποβαθμίσουμε λοιπόν στα γρήγορα .
Ποιος καλύτερος τρόπος λοιπόν από το να πάμε στην περιοχή χιλιάδες τόνους σκουπίδια , τα οποία συγχρόνως θα τα πληρωνόμαστε ...χρυσάφι από την ΕΕΑΑ, τα υπολείμματα αυτών σε χαρτί θα τα εκμεταλλεύεται η χαρτοβιομηχανία μας ανακυκλώσιμου χάρτου ΜΕΛ ΑΕ (που ανέφερα ποιο πάνω), και συγχρόνως με την υποβάθμιση της περιοχής θα .... αναλάβουν δράση οι έξι εταιρείες Real Estate -αξιοποίησης ακινήτων του ομίλου μας.

Για να ολοκληρωθεί όμως το σχέδιο ...υποβάθμισης της περιοχής και η λεηλασία της γης από τους αγρότες ( οι οποίοι λόγω των προβλημάτων στην καλλιέργεια της σουλτανίνας τα τελευταία χρόνια είναι υπερχρεωμένοι στην Αγροτική Τράπεζα) και την μετέπειτα εκμετάλλευσή της από τις εταιρείες μας αξιοποίησης ακινήτων, θα χρειαστεί σίγουρα και βοήθεια ...«εκ των έσω».

Εκμεταλλευόμενοι την προσωπίδα της ανακύκλωσης (φετίχ της εποχής μας) , τα γεύματα του κ. Μπόμπολα με το κ. Γ. Παπανδρέου, το deal των εβδομαδιαίων... «δημοσκοπήσεων», αλλά και την άγνοια της Αυτοδιοίκησης του Νομού για το έγκλημα που ετοιμάζεται , καταφέρνουν τέλος του 2008 και εν αγνοία των πάντων, (τοπικών συμβουλίων, κατοίκων , συλλόγων κλπ), να πάρει η ΤΕΔΚ Ν. Κορινθίας μια απόφαση κατά την οποία ...«κρίνεται σκόπιμο να δημιουργηθεί μια μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην ...συγκεκριμένη περιοχή». Προσέξτε! ...«κρίνεται σκόπιμο ΝΑ δημιουργηθεί».

Στην περιοχή, που όπως προείπα, οι ετοιμασίες (εν κρυπτώ) στο πρώην συσκευαστήριο είχαν ξεκινήσει από τον όμιλο Μπόμπολα πριν ...ένα χρόνο. Σύμπτωση;

Η εταιρεία ECORAP ΑΕ αρχίζει και λειτουργεί παρανόμως και άνευ ουδεμίας αδείας επί κάποιους μήνες και κατόπιν υποβάλει τις απαραίτητες μελέτες και δικαιολογητικά, προκειμένου να πάρει την άδεια και πιθανών ,ως είθισται σε αυτές της περιπτώσεις, να ενταχθεί και στο κατάλληλο επιχορηγούμενο από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους πρόγραμμα.

Στο Δήμο της περιοχής στέλνεται εν τάχει να γνωμοδοτήσει επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(Μ.Π.Ε). Εκεί γίνεται το λάθος και περνάνε την μελέτη πιστεύοντας ότι πρόκειται για μια ακόμη απλή επιχειρηματική επένδυση που θα συμβάλει στην οικονομία της περιοχής.

Αντιδρά σύσσωμη η τοπική κοινωνία και αμέσως σε δεύτερο δημοτικό συμβούλιο εξετάζεται η Μ.Π.Ε με την σοβαρότητα που της αρμόζει και ομόφωνα την απορρίπτει.

Στο Νομαρχιακό συμβούλιο λοιπόν που καλείται και αυτό να γνωμοδοτήσει αποκαλύπτονται πολλά.

Όλως τυχαίως παρευρίσκεται και ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ ( πρόσκειται στο ΠαΣοΚ και όπως με πληροφορούν , εξετάζετε από την Ναυαρίνου να κατέβει ως υποψήφιος Νομάρχης) που υπερασπίζεται με σθένος την ECORAP ΑΕ και όχι την τοπική κοινωνία.
Μάλιστα υπερέβη τα εσκαμμένα και αυθαίρετα (και παρανόμως) στην ομιλία του τροποποίησε την απόφαση της ΤΕΔΚ και από «κρίνεται σκόπιμο να δημιουργηθεί» έγινε ....«κρίνεται αναγκαίο». O tempora ο mores !

Όλως τυχαίως μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και μέλος της αρμόδιας επιτροπής(απλά αναφέρω ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μου είναι από τα παλαιότερα στελέχη του ΠαΣοΚ στην Κορινθία, και .....μελετάται και αυτού η κάθοδος ως υποψήφιου Δημάρχου σε παραλιακό δήμο του νομού.... ) , ισχυρίζεται ότι κατόπιν ελέγχου του, η εταιρεία ECORAP AE δεν είναι σε λειτουργία , εξοργίζοντας τους παρευρισκομένους κατοίκους που ...ήταν ΜΑΖΙ ΤΟΥ κατά τον έλεγχο.Εντελώς ξεδιάντροπα τους έβγαλε τρελούς τους ανθρώπους.

Στην συνεδρίαση παρευρίσκεται και η βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ κα. Αθηνά Κόρκα η οποία έλαβε το μέρος των κατοίκων και εξέθεσε τους προβληματισμούς της.
Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΠαΣοΚ (και δεξί χέρι του κ. Παπανδρέου) κ. Μπεγλίτης, παρότι είχε παρακληθεί από τους κατοίκους να παραστεί και να τους υπερασπιστεί ,απλά ...δεν παρέστη.

Όλως τυχαίως την προηγούμενη ακριβώς ημέρα από την συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που θα αποφάσιζε την γνωμοδότηση της ECORAP AE , στο νόμο Κορινθίας είχε κατέβει (...για ομιλίες) ο πλέον έμπιστος του κ. Γ. Παπανδρέου και εκπρόσωπος τύπου του ΠαΣοκ κ. Παπακωνσταντίνου. Συμπτώσεις! Πολλές ... συμπτώσεις!

Ο Νομάρχης Κορινθίας αφού κατάλαβε ...πολλά... κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, στο τέλος εξέφρασε τους προβληματισμούς του και εισηγήθηκε την αναβολή της γνωμοδότησης προκειμένου να εξεταστούν εκ βάθους όλες οι ατέλειες αυτής της .... επένδυσης .

Φυσικά θα παρακολουθώ την εξέλιξη αυτής της ιστορίας αφού έχει ... πολύ ζουμί !!
από politis-gr

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Anti είπε...

Πόσα τέτοια γίνονται και δεν παίρνουμε χαμπάρι... Θέλω να πω κάτι άλλο όμως. Βγήκαν τώρα δηλώσεις του Καμμένου σε κυριακάτικη εφημερίδα, ότι ο Παυλίδης θα μπει φυλακή.. Καταλαβαίνετε τι γίνεται ε; Θα χώσουν μέσα τον Παυλίδη και κανα δυο άλλους που δεν πρόσκεινται στο κόμμα και θα μας πουν ότι έκαναν εξυγίανση, ότι τα βάλαν με τους νταβατζήδες κτλ κτλ. Και θα χρησιμοποιήσουν αυτό το επιχείρημα στις επερχόμενς εκλογές! Και θα υπάρχουν χειροκροτητές και φυτά που θα τους πιστεύουν!

Και μόλις θα τους λέμε ότι κανείς από τους πολιτικούς δε πάει φυλακή, θα μας απαντάνε ότι πήγε ο Παυλίδης και εκεί θα τελειώνει το θέμα..

Ρε για πόσο μ@@κες μας περνάνε;;;;;;;

Related Posts with Thumbnails