Καλώς ήρθατε

Παρ' τον Μπιρσίμ στο γάμο σου...

Για τον «περιορισμένου κοινωνικού ενδιαφέροντος» γάμο του, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος φρόντισε να στείλει δελτίο Τύπου, να στήσει ειδικό χώρο για τις κάμερες και, βεβαίως, να προσλάβει σκηνοθέτη...

Έχοντας μπροστά του τηλεοπτικά συνεργεία απ' όλα τα κανάλια που βρίσκονταν εκεί για να καλύψουν την επισημοποίηση της σχέσης του με την Κιμ Κίλιαν, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε ότι ο γάμος του είναι «ένα γεγονός περιορισμένου κοινωνικού ενδιαφέροντος». Θα μπορούσε κάποιος να εκλάβει τη δήλωσή του ως εμπαιγμό της όλης κατάστασης, αν δεν είχε φροντίσει η παραγωγή της εκπομπής του και για την (υπερ)παραγωγή του γάμου του.Είθισται η νύφη να είναι εκείνη που φροντίζει για τις λεπτομέρειες του μυστηρίου και της δεξίωσης που έπεται, όμως, όταν πρόκειται για το γάμο του Μάκη, το ρόλο αυτό αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης των μεγάλων εκδηλώσεων: ο Τάσος Μπιρσίμ.

Υποθέτουμε ότι, όπως... γίνεται και στο στήσιμο μια τηλεοπτικής εκπομπής του «Ταρζάν», πραγματοποιήθηκε πληθώρα συσκέψεων του σκηνοθέτη, του βοηθού του, του παραγωγού, των ηχοληπτών, του παρουσιαστή, του ιδιοκτήτη του κτήματος όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, του catering, των μουσικών, του ιερέα κ.λπ., για να ετοιμαστεί η σκαλέτα της επικείμενης τελετής. Σε μία από αυτές προέκυψε και η ιδέα της ενημέρωσης με δελτίο Τύπου καναλιών, εφημερίδων και περιοδικών για την ειδική εξέδρα όπου θα τοποθετούνταν οι κάμερες και τα μικρόφωνα από τις 4 το απόγευμα για να καλύψουν την είσοδο των καλεσμένων -όπως άλλωστε συμβαίνει και στα Οσκαρ-, για το προμονταρισμένο υλικό 10 λεπτών από την τελετή που θα τους μοιραζόταν την επόμενη μέρα, καθώς και για τη ζωντανή σύνδεση με την εκκλησία την ώρα του χορού του Ησαΐα που θα πραγματοποιούσε ο ALPHA.

Αν και κατά την προσέλευση των καλεσμένων τα πάντα λειτούργησαν στην εντέλεια, όταν έφτασε το ζευγάρι φάνηκαν οι πρώτες ελλείψεις. Καταρχάς, δεν προβλέφθηκε η αναγκαιότητα της ύπαρξης floor manager που θα συντόνιζε το κοινό ως προς το πότε θα έπρεπε να χειροκροτά ώστε να μην καλύπτει τα βιολιά και τα ακορντεόν. Επίσης, αγνοήθηκε προκλητικά η σημασία του ρόλου του σκηνοθέτη μέσα στο χώρο της εκκλησίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε μισό πλάνο των κάτω άκρων του γαμπρού και της νύφης, όταν ο παπάς έψαλλε το «η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».

Ετσι, αρκεστήκαμε στις πληροφορίες που μετέδωσαν δραστήριοι ρεπόρτερ του STAR και του ALTER, για το αν πάτησε η νύφη τον Μάκη ή όχι. Ο Σαρτίνι, βέβαια, θα το είχε προβλέψει, αλλά ο καθένας σκηνοθετεί τον γάμο του μ' αυτόν που του αρέσει.

Αισθητή έγινε και η απουσία μουσικού επιμελητή, τόσο με την επιλογή του σάουντρακ της ταινίας «Αρωμα γυναίκας» και όχι των επικών και πολυαναμενόμεων «Karmina Burana», όπως ταιριάζουν σε έναν Μπιρσίμ, όσο και με την εκτέλεση του «Ι did it my way» -τραγούδι που χόρεψε το ζευγάρι- από την Αλέξια, τη στιγμή που υπήρχαν στον ίδιο χώρο ο Αντώνης Ρέμος και ο Πασχάλης Τερζής.

Ας μην είμαστε, όμως, αχάριστοι. Σε σχέση με άλλους τηλεοπτικούς γάμους που ήταν εντελώς ανοργάνωτοι, όπως ήταν οι δύο του Ανδρέα Μικρούτσικου, ο ένας της Ελένης Μενεγάκη και αυτός του Αλέξη Κούγια, του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ξεχώρισε προσφέροντας μπαλαντέζες και πολύπριζα στα τηλεοπτικά συνεργεία και δείχνοντας μ' αυτόν τον τρόπο ότι ο δημοσιογράφος δεν ξεχνά τις δυσκολίες του ελεύθερου ρεπορτάζ και σέβεται τη δουλειά τους.

Φρόντισε, μάλιστα, ως καλός συνάδελφος που γνωρίζει την αξία μιας «αυθόρμητης» φωτογραφικής πόζας και ενός σωστού πλάνου, να κατεβάσει τη φούστα του νυφικού της Κιμ Κίλιαν μπροστά στις κάμερες, αν και περισσότερο ενδιαφέρον είχε τελικά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να τη σηκώσει αγκαλιά.

Το σίγουρο είναι ότι ο γάμος του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου άλλαξε τα δεδομένα των γαμήλιων τελετών όπως τα ξέραμε. Η ύπαρξη σκηνοθέτη κρίνεται πλέον επιβεβλημένη, ενώ όποιο αναγνωρίσιμο ζευγάρι δεν διατηρεί τις στενότερες των σχέσεων με τον ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων) και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, ώστε να βρει κάποιον επιχειρηματία να του παραχωρήσει το κτήμα του και την ιδιωτική του εκκλησία για να γίνει το μυστήριο, οφείλει να ξεχάσει, πάραυτα, τη δημιουργία οικογένειας...
Της Ελίζας Μπενβενίστε (18/09/2005) στην enet

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails