Καλώς ήρθατε

Ορδές λαθρομεταναστών κατέκλυσαν τα σύνορα!

Κάτι περισσότερο από ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τους λαθρομετανάστες που διαβιούν –παράνομα στη συντριπτική πλειοψηφία τους– στην Ελλάδα. Στοιχεία που αποκαλύπτουν ένα σημαντικό πρόβλημα προκαλούν ποικίλες παρενέργειες και ενισχύουν την αγωνία των Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, μόνο το 2008 από τις αρχές της χώρας μας συνελήφθησαν πάνω από 146.000 παράνομοι μετανάστες και 2.211 δουλέμποροι, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται και η άρνηση συνεργασίας από την πλευρά της Τουρκίας.

Παρότι η... γειτονική χώρα έχει υπογράψει πρωτόκολλο επανεισδοχής, μετά το 2002 έχει σταματήσει να συνεργάζεται και από τα 57.428 αιτήματα που υπέβαλε η Ελλάδα έχει κάνει δεκτά μόνο τα 7.442. Την άρνηση της γειτονικής χώρας να συνεργαστεί επισήμανε η Ντ. Μπακογιάννη στη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή των Π. Παυλόπουλου και Χρ. Μαρκογιαννάκη, όπου και οι τρεις εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για τις διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα. Κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεών τους ήταν ότι πρέπει να ληφθούν αμέσως μέτρα και κυρίως να αλλάξει το καθεστώς χορήγησης ασύλου – ο αριθμός των αιτήσεων φθάνει σύμφωνα με πληροφορίες τις 30.000.

Η εκτίμηση είναι ότι με τη χορήγηση ασύλου πρώτον θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και δεύτερον θα μπορεί στη συνέχεια το κράτος να κάνει τους αναγκαίους χειρισμούς, είτε για να φύγουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είτε για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Στα επιμέρους προβλήματα συγκαταλέγεται η άρνηση της Τουρκίας να δεχθεί στο έδαφός της μετανάστες που έχουν ζητήσει οι ίδιοι να επιστρέψουν, αλλά και το γεγονός ότι όσοι Αλβανοί απελαύνονται πολύ σύντομα επιστρέφουν στην Ελλάδα δια της παρανόμου οδού.

Η κατάσταση που επικρατεί με τους μετανάστες δημιουργεί κλίμα φοβίας στους πολίτες, που βλέπουν έξαρση της εγκληματικότητας από αλλοδαπούς, αλλά και αύξηση της ανεργίας, καθώς προτιμώνται οι ξένοι λόγω χαμηλότερων αποδοχών. Όλα αυτά αποτυπώθηκαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση, όπου το 54,6% θεωρεί τους μετανάστες «απειλή» και ένα 32,5% απλώς τους... ανέχεται!
από το "ΠΑΡΟΝ" μας το έστειλε το Ελλήνων Αφύπνιση

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails