Καλώς ήρθατε

Η ώρα της γης και άλλα τέτοια παραμύθια...

Έχοντας αγανακτήσει από την πρωτοφανή υποκρισία των ηγετών και κυρίως από τα "πρόβατα" που προθύμως τους ακολουθούν έχω γράψει στα γρήγορα αυτό το κείμενο - δεν είναι και κανένα λογοτεχνικό κομψοτέχνημα, οκ - και έχω πάρει αμπάριζα τα blog και το αναρτώ. Όποιος συμφωνεί ας κάνει το ίδιο, έχουμε ακόμα 13 μέρες. Με αυτό τον τρόπο θεωρώ ότι αγαπώ τον πλανήτη στ΄ αλήθεια - και με τις καθημερινές μου πράξεις, προσπαθώ.
Ευχαριστώ!

Από τις μεγαλύτερες σαχλαμάρες που πρόκειται να γίνουν. Όλες αυτές οι δήθεν παγκόσμιες μέρες για την διάσωση, και καλά, του πλανήτη.
Από ποιους; από... αυτούς που τον έχουν καρατομήσει τόσες εκατονταετίες. Φυσικά στην σαχλαμάρα η χώρα μας προσπαθεί να πάρει πρωτιά! δεν μου κάνει εντύπωση. Σε καραγκιοζιλίκια είμαστε πρώτοι. Σε πράγματα ουσίας είμαστε ουραγοί. Ας κλείσουν κανένα από τα εργοστάσια που ρυπαίνουν τις θάλασσες, τολμάνε; Ας επιβάλουν βαρβάτο πρόστιμο σε όλους αυτούς τους καρχαρίες που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στην φύση και μετά να έρθουν να μας πουλήσουν πληρωμένες εξυπνάδες για τα φώτα.
Δηλαδή αν μείνουν ανοιχτοί οι διακόπτες ο πλανήτης θα πεθάνει; μήπως τελικά έχουμε προσπάθεια κοροϊδίας των ανθρώπων;
ΕΛΕΟΣ μην ψαρώνετε, είναι μία βλακεία και μισή αυτό το πράγμα, για να μην πω καμία πιο βαριά κουβέντα. Έτσι δεν σώνεται κανένας πλανήτης και φυσικά κανένα, μα κανένα, ηχηρό μήνυμα δεν πρόκειται να σταλεί στους παγκόσμιους ηγέτες.
Οι ηγέτες θέλουν άλλα πράγματα για να συνετιστούν και όχι "παιχνίδια" με τους διακόπτες.

Χρειάζονται πιο ουσιαστικά πράγματα. Εκτός και αν όλοι αυτοί που θα κλείσουν τον διακόπτη τους βοηθήσει να κοιμηθούν ήρεμα το βράδυ, νομίζοντας ότι έκαναν κάτι για το περιβάλλον. Μάλλον περί αυτού πρόκειται. Είναι οι ίδιο που θα πετάξουν το τσιγάρο κάτω, θα μπούνε στο αυτοκίνητό τους, θα πετάξουν κάτω το κουτάκι του αναψυκτικού κ.λ.π. και όταν κλείσουν εκείνο το βράδυ τον διακόπτη θα κυλήσει ένα δάκρυ από το μάγουλό τους για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν για την γη! περιμένοντας την επόμενη χρονιά. Εντάξει αυτό τους είπαν να κάνουν και αυτό κάνουν οι άνθρωποι, τι ψάχνεις;
Και μόνο τα αποτελέσματα αυτής της γελοίας πράξεις αν αναλογιστείς καταλαβαίνεις για την κενότητα της σκέψης τους. Ψεύτες και υποκριτές.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ...ΦΩΤΑΓΩΓΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ!
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

Το σχόλιο αυτό δημοσιεύτηκε από αναγνώστη στην ανάρτηση Η ώρα της γης: Συσκότιση στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

17 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

kopria είπε...

Έχει και τα δίκια του
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά
http://kopria.blogspot.com/2009/03/blog-post_9714.html

Ανώνυμος είπε...

Όπως το δει κανείς

Ανώνυμος είπε...

Συμβολικό είναι... Αν δεν μπορείς να το αντιληφθείς...

Ανώνυμος είπε...

Δεν το κάνουμε για αυτούς, αλλά για όλους μας και για τα παιδιά μας πιο πολύ που πρέπει να αποκτήσουν νοοτροποία τέτοια που εμείς δεν καταφέραμε, ώστε να γίνει και το επόμενο βήμα που αναφέρεις. Δεν ξέρω πόσο θα χρειαστεί πάντως εμείς με τα μυαλά μας απλά δεν μπορούμε...

tzonakos είπε...

Προσωπικά δεν διαφωνώ με το σχόλιο του -ανώνυμου- αναγνώστη και πράγματι χρειάζονται πολύ πιο σημαντικά και ουσιαστικά πράγματα να γίνουν απο το να κατεβάσουμε διακόπτες.
Αλλωστε ποιός βάζει στοίχημα οτι όλοι οσοι θα συμμετέχουμε θα θυμηθούμε όντως να κατεβάσουμε τους διακόπτες την ωρα εκείνη ;
Και μετά τι ;
Κάναμε το καθήκον μας και όλα καλά ;
την ίδια στιγμή όσοι προκαλούν ολέθρια μόλυνση στον πλανήτη θα συνεχίζουν ...

Απλά το να σβήσουμε τα φώτα ειναι ενα ψίχουλο καλύτερο απο το τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοιες "ιστορίες" δεν αποκτούν σωστή νοοτροπία τα παιδιά. Ας είμαστε ειλικρινείς. Ας τα μάθουμε τα παιδιά μέσα από χίλιες δύο διαδικασίες (πρακτικές και καθημερινές) να αγαπάνε τον πλανήτη. Γιατί αν μας χαζεύουν να χαβαλεδιάζουμε με τους διακόπτες θα γίνουν χειρότεροι από εμάς. Υπάρχουν δεκάδες πράγματα που μπορεί να κάνει ο καθένας στην καθημερινότητά του και το ξέρουμε. Νομίζω ότι κάτι τέτοια "φολκλορικά" λειτουργούν σαν αυτοεξιλέωση γιά την βαρβαρότητα που γίνεται. Από την μία δεν σεβόμαστε τίποτα και από την άλλη μόλις μας "κουρντίσουν" να κάνουμε τα πιό απίθανα πράγματα. Μιλάω γιά την υπευθυνότητα που πρέπει να αρχίζει να μας διακρίνει ώστε να "κολλήσουμε" και τους άλλους.

Η ώρα της γης είναι κάθε στιγμή που περνάει.
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ.
Συμβολικά το ένα, συμβολικά το άλλο!...αμάν!
Τι πάνε να μας επιβάλουν εκτός από όλα τα άλλα; την παγκόσμια βλακεία; "Ανοιχτοί" διακόπτες (και μουσική "τέρμα") για να τους τρελάνουμε και να καταλάβουν ότι δεν είμαστε πρόβατα (ή τουλάχιστον προσπαθούμε να μην γίνουμε)
Δεν το παίζω "αντιδραστικό" στοιχείο (είναι και της μόδας) αλλά αυτά είναι τα ειλικρινή αισθήματα που με διακατέχουν γιά αυτό το ζήτημα. Ειδικά όσο πλησιάζει και το αναφέρουν συνέχεια λες και πρόκειται να γίνει κάτι σπουδαίο. Ο καθένας βέβαια στην τελική μπορεί να κάνει αυτό που νομίζει σωστό γιά τον εαυτό του και το περιβάλλον στο οποίο και τελικά ανήκει!

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

"Η ώρα της γης είναι κάθε στιγμή που περνάει".
Αυτό τα λέει όλα!


παπα-Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου!!!
Γεμίσαμε σαχλαμαριστές σε μια χώρα ΝΕΚΡΩΝ!!!
Για ρώτα κάποιον από αυτούς τους σαχλαμάρες που θεωρούν το παιχνιδάκι αυτό σοβαρό, όσες φορές κούνησε τον κώλο του να πάει να μαζεψει κανένα σκουπίδι από καμμιά παραλία ή από κανένα βουνό, ή να έχει κάνει οτιδήποτε για τον πλανήτη σε πράξη!!!
Γεμίσαμε σαχλαμάρες γενικά που ο κώλος τους έχει γίνει πιάτο από τον καναπέ!
Η γη θέλει δουλειά για να σωθεί και όχι καραγκιοζιλίκια!!!
Την καλημέρα μου!
Astelor - edo-makedonia.pblogs.gr

Ανώνυμος είπε...

Πόση ενέργεια και φαιά ουσία έχει σπαταληθεί για την προώθηση/διαφήμιση της φούσκας αυτής είναι απίστευτο... πόση ενέργεια καταναλώνεται παγκοσμίως για την φωτεινή προστασία των περιουσιών από διαρρήκτας ολονυκτίς είναι απαράδεκτο... πόση άσκοπη ενέργεια σε φωτεινές επιγραφές / διαφημίσεις είναι ακατανόητο... πόσο πολύτιμο Ύδωρ καταλήγει στην θάλασσα αχρησιμοποίητο ή μεμολυσμένο λόγω ηλιθιότητος είναι ντροπή μεγάλη... και άλλα πολλά... όπως η φριχτή διαχείριση των σκουπιδολυμμάτων... η βλακώδης επιμονή παραγωγής ενεργείας ξεπερασμένης τεχνολογίας... η ατομιστική νοοτροπία μετακίνησης από τόπον εις τόπον, λόγω φυσικά κακίστης οργάνωσης μέσων μαζικής μεταφοράς... πόσα άχρηστα χιλιόμετρα σε χρόνο και καύσιμα επί 24ώρου βάσεως λόγω αισχρής πολεοδομίας και κυκλοφοριακής ανεγκεφαλίτιδος... καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα! Ασπιρίνη στον ετοιμοθάνατο... η Ώρα της Νοημοσύνης άραγε θα φθάσει ποτέ;

Ανώνυμος είπε...

Ανεγκέφαλε φίλε.. Κανείς δεν είπε ότι κλείνοντας τους διακόπτες για μία ώρα σώζουμε τον πλανήτη. Η κίνηση είναι σαφώς συμβολική και με αυτή θα φανεί σε όσους άπιστους ότι η σωτηρία του πλανήτη είναι στο χέρι μας.. Αν κάνουμε κάθε μέρα οικονομία ναι! πιστεύω ότι μπορεί να σωθεί ο πλανήτης. Βεβαίως δε διαφωνώ με το γεγονός ότι τα εργοστάσια ρυπαίνουν και οι κυβερνήσεις δεν τα κλείνουν γιατί πλουτίζουν.. Αντί λοιπόν να "χτυπιέσαι" στα blogs και να σπαταλάς τσάμπα χρόνο γιατί δεν οργανώνεις κίνημα να μαζευτούμε και να δούμε τι πιο πρακτικό μπορούμε να κάνουμε?? Όσο για τα σκουπίδια αφήστε τα ψόφια γιατί έχω πετύχει και κάτι "καλόπαιδα" οικολόγους... Πέρυσι πετυχαίνω στην παραλία μία παρέα που με μεγάλο πάθος μιλούσαν για το περιβάλον και την προστασία του.. Φεύγοντας άφησαν πίσω τους ένα σκασμό σκουπίδια... Μη γελιώμαστε.. Κανείς μας δεν έχει την κουλτούρα να μαζέψει σκουπίδια που κάποιος άλλος έριξε... Ας μάθουμε τουλάχιστον τα παιδιά μας να το κάνουν....

Ανώνυμος είπε...

Τι πάει να πει συμβολικό, ρε πρόβατα.

Πουρές έχει γίνει το κεφάλι σας από τις βλακείες που σας παραμυθιάζουν περί συλλογικής ευθύνης στο περιβαντολογικό έγκλημα που έχει γίνει.

Παρακαλώ να τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας.

Πρώτα να κλείσουν τους διακόπτες για μια ώρα τα κανάλια και οι βιομηχανίες και μετά ο κοσμάκης.

Αυτή θα ήταν η σωστή συμβολική κίνηση.

Ανώνυμος είπε...

Μη μετριέστε προβατάκια στα μαντριά του κάθε καραγκιόζη Αλαφρούζου που αποδίδει λογαριασμό στα αφεντικά του πόσα κουράδια συγνώμη πρόβατα σταυλίζει!
Αυτος, τα βρωμοκάναλά του και τα καλαμούκια του ξεφτιλίζει κάθε μέρα αυτόν τον τόπο και τα σύμβολά του και με τις εκπομπές των υπαλλήλων του διαστρεβλώνει με την μέθοδο της μισής αλήθειας την πραγματικότητα που βιώσαμε!
Ειδαμε προχθές στον ΠΑπαπαπαπαχελά τον αληθινό εκτελεστή του Σολωμού στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου κύπρου και κοντέψαμε να λυπηθούμε τον Ακιν που σήκωσε το όπλο εναντίον του παλλήκαριού με το τσιγάρο!
Ειδαμε εναν νερόβραστο Κολοκοτρώνη που τον παρουσίασε μια ΣΙΑ που θα μπορούσε να ΄ηταν μια χαρά και η πετρούλα, και βρώμισε την αθήνα με τις αφίσες που τον "διαφήμιζαν", να μας θυμίζουν ότι έγινε κλέφτης για μας!
Λες και σήμερα ξέρει κανείς την έννοια του κλέφτη οπως στα σχολιά παλιά μας το έλεγαν!

Μην κάνετε το χατήρι να σας ποιμνιοποιήσει το ΝΕοταξίτικο συρφετό!!!Συμφωνώ απόλυτα με τον εισηγητή του σχολίου και χάρηκα να βρώ κι αλλους να φωταγωγήσουμε ο καθένας το σπίτι του απέναντι στο σκοτάδι που θα μας επιβάλλουν ακόμα και στη Ακρόπολι!
Ασε που θα δοθεί η ευκαιρία σε κάθε μορφής σκοτεινούς τύπους να κάνουν τα δικά τους εκείνη την ώρα.
Ανάψτε όλα τα φώτα παντού!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κι εγώ οτι αυτά τα συμβολικά δεν ωφελούν πουθενά.Ας σταματήσουμε να πλένουμε τις αυλές με πόσιμο νερό. Ας κλείνουμε τη βρύση την ώρα που κάνουμε ντούς. Ας κάνουμε κάτι(καταγγελία,διαμαρτυρία)για τα σκουπίδια που πετιούνται σε ανοιχτές χωματερές όπως εδώ στην Αγιά που σιγοκαίνε όλο το χρόνο και είναι και στο δρόμο προς τη θάλασσα, λες και είναι αξιοθέατο. Ας τσακωθούμε με κανέναν απ αυτούς που πάνε και πετάνε τα μπάζα τους και τον τρύπιο θερμοσίφωνο στο δάσος...και ας μην κλείσουμε τα φώτα στις 28.
Έχουμε χάσει την ουσία.

tzonakos είπε...

Ανώνυμε δεν ξερω αν εισαι ο ίδιος ανώνυμος απ όπου ξεκίνησε το θέμα, κι επείσης σπάνια εως ποτέ δεν απαντώ σε ανώνυμους.
Ομως εχεις ενα ιδιότυπο δίκιο.

Θέλω να πω, ναι μεν καλά τα λες κι εγω προτιμώ αυτη τη δράση παρά να θεωρήσω οτι έκανα το χρέος μου απλά με μια ωρα ( 15 λεπτα στην πραγματικότητα ) σβηστά φώτα.
Θα ηταν υποκρισία αυτό.
Εχω τσακωθεί με τύπους που πετάνε σκουπίδια.
Εχω καλέσει δημοτική αστυνομία για θέματα κάδων, εχω φωνάξει σε τύπους που τα γράφουν ολα στα @@ τους και αυτο προτιμώ να κάνω.

Απο την άλλη όμως, και μια συμβολική κίνηση δεν ειναι κακή, αρκεί να συνοδεύεται και απο άλλη οικολογική δράση, οχι μια φορά το χρόνο, αλλα μόνιμα, συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Symfwnw se ola.Proswpika tha kleisw ta fwta omws epeidi: Anakyklwnw OTI anakyklwnetai. Agorazw biodiaspwmena aporrypantika (Zw Agglia) kai ftiagmena apo fytika ekxylismata. To idio isxyei gia ta sampouan-kremes ktl (xwria pou ektos apo oikologika DEN exoun dokimastei se zwa, kai episis to kreas pou agorazw einai organic kai apo farmes opou ta zwa den vasanizontai, opws episis to gala kai ta ayga).Agorazw oso ligotero plastiko mporw, kai ta frouta kai ta laxanika xyma (oso mporw). Den exw petaksei pote tipote sto dromo kai pouthena allou. Oti rouxa den xreiazomai ta dinw se charity.
Supermarket pigainw oso mporw me epanaxrisimopoioumenes sakoules. Aytokinito exw diesel pou eklyei ligotero CO2.
Opote gia mena den einai ypokritiko ta na svisw ta fwta. Gia opoion omws kanei MONO ayto....den exw na pw kati, ta eipate idi eseis kai poly swsta malista

Ανώνυμος είπε...

Φίλε από το Nottingam είμαι ο "αντιδραστικός" ανώνυμος που έγραψα το αρχικό κείμενο καθώς και ο ανώνυμος 7.23 (18 Μαρτίου) με κάθε ειλικρίνεια θέλω να καταφέρω να σε φθάσω στις πράξεις σου. Προσπαθώ πίστεψέ με. Πραγματικά σε θαυμάζω και είσαι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Φυσικά έχεις το πλεονέκτημα ότι είσαι σε μία χώρα που βλέπει με θετικό μάτι αυτά τα πράγματα στην πράξη και όχι στα λόγια. Προφανώς το έψαξες, προβληματίστηκες και κατέληξες σε κάποια συμπεράσματα που σε ώθησαν σε αυτές σου τις πράξεις. Είναι πολύ θετικό που τελικά έχουμε συζητήσεις γι΄ αυτό το θέμα γιατί είμαστε κερδισμένοι και δεν στέκομαι στα εκατέρωθεν μπινελίκια που έχουν εκτοξευτεί. Πιστεύω να φανεί σε βάθος χρόνου ότι θα αλλάξουμε - πρακτικά πλέον - στην ζωή μας.

KS Nottingham είπε...

eimai o filos (dil i fili)_ apo to nottingham: eixa idi etoimi apantisi: zw se mia xwra pou me voithaei na eimai pleon auto pou eimai. Den petousa pote tipote katw, alla den anakyklwna kai poly stin ellada giati den iksera pou na ta paw. Edw exw 2 kadous kai ta panta sta podia mou. Kyriolektika. Oso kalos kai na thes na eisai prepei na se voithaei kai to systima. APo tin alli an den thes, oso kai na se voithisei to systima....
Allo paradeigma: animal testing: ta panta dokimazontai se zwa: aporrypantika-kallyntika-ktl. Ta panta (sxedon) ta paraskeuazoun 2 megales etaireies unilever kai procter and gamble. Deite posa proionta DEN anikoun s autes tis etaireies! Stin ellada sxedon kanena! Posa oikologika proionta yparxoun stin ellada??? Sxedon kanena (nomizw diladi,leipw 5 xronia).
Pws tha kaneis praksi loipon tin syneidisi sou se mia xwra pou den sou prosferei epiloges?

Related Posts with Thumbnails