Καλώς ήρθατε

Σπίνος ο κοινός, το πιό ξύπνιο πουλί!!

Μια από τις πιο δημοφιλής σπίζες στην Ελλάδα είναι ο σπίνος.Τον φωνάζουν "σπουργίτι του δάσους" αλλά και Χιονίτσι,γιατί λέγεται ότι με το επίμονό του κελάηδημα προαναγγέλλει τον ερχομό του χιονιού, ίσως και τις βαριές εκλογικές ήττες!

Είναι ένα ευρύτατα διαδεδομένο ωδικό πουλί που ενδημεί στην Ελλάδα! Και ιδιαίτερα στα MEGAκανάλια!Έρχεται Φθινόπωρο και την κάνει την άνοιξη για να επιστρέψει στον τόπο από όπου προήλθε, προκειμένου να ετοιμαστούν για την αναπαραγωγή...Ο Κοινός Σπίνος ζει και αναπαράγεται μέσα σε πόλεις, σε πάρκα, σε κήπους και ελαιώνες, ενίοτε καταφεύγει και σε Νοσοκομεία!!

Είναι εύκολα... αναγνωρίσιμος το μέγεθός του φτάνει τα 170-180 εκατοστά. Έχει κομψό παράστημα, πολύ όμορφο φτέρωμα με λαμπερά χρώματα. Το ενήλικο αρσενικό έχει γκριζογάλανη κορώνα και σβέρκο, μερικές φορές φορά και γυαλιά!!

Ο σπίνος είναι πολύ έξυπνο και κοινωνικό πουλί και συνήθως ξέρει πολλά μυστικά από αυλές με κήπους!! Το κελάηδημά του είναι επίσης μελωδικότατο και ενίοτε αποκοιμίζει τους γύρω του...

Πάσα ομοιότητα με την σημερινή ειδησεογραφία είναι τυχαίο γεγονός;
diaporon-bl

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails