Καλώς ήρθατε

Καθημερινότητα...

Στροφή στην καθημερινότητα και ιδιαίτερα στα θέματα που ενοχλούν τους πολίτες θυμήθηκε να κάνει η κυβέρνηση έπειτα από πέντε χρόνια.

Κάτω από την πίεση των ευρωεκλογών του Ιουνίου, η Κυβερνητική Επιτροπή αποφάσισε να «βάλει χέρι» στις εισπρακτικές εταιρείες, που ταπείνωναν τους πολίτες επί χρόνια χωρίς κανείς να κουνάει το δαχτυλάκι του, στα καρτέλ που θέριεψαν αφού ήταν ανεξέλεγκτο το όργιο των τιμών και στις «κακές» τράπεζες, που ενώ παίρνουν το πακέτο στήριξης των 28 δισ. ευρώ κρατούν κλειστές τις στρόφιγγες των δανείων.

«Ολα αυτά τα θέματα της... αγοράς και της καθημερινότητας των πολιτών μάς επηρεάζουν πολύ αρνητικά και να τους δίνουμε τη σημασία που πρέπει», είπε κάποια στιγμή ο Κ. Καραμανλής στους υπουργούς του. «Δεν πρόκειται να ανεχθώ τα καρτέλ, γιατί δεν θα κριθούμε από τους επιχειρηματίες μόνο αλλά από το σύνολο των πολιτών», είπε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Το χρονοδιάγραμμα των ευρωεκλογών εξυπηρετεί πάντως και ο διάλογος για την παιδεία, που θα κρατήσει έξι μήνες. «Σ' αυτήν την υπόθεση δεν αναγνωρίζω ούτε αντίπαλους, ούτε ανταγωνιστές», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Αναγνωρίζω συμμάχους και συνυπεύθυνους για το καλό της παιδείας και του τόπου», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Β. Αντώναρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η κυβέρνηση να πάρει μέτρα -ακόμη και να προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ- μετά τις ευρωεκλογές, όταν δηλαδή θα αρχίσει να εξαντλείται η ανοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έθεσε την ελληνική οικονομία σε καθεστώς επιτήρησης και ασκεί πιέσεις για μόνιμα μέτρα και διετή λιτότητα. Αναζήτησε όμως το άλλοθι στην κρίση που μπορεί να επιδεινωθεί. «Οι προβλέψεις που ίσχυαν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, δεν ισχύουν πια», δήλωσε. «Είναι λάθος να μένετε -θα μου επιτρέψετε να πω- και εσείς οι δημοσιογράφοι προσκολλημένοι σε λέξεις. Οι λέξεις δεν οδηγούν, εν προκειμένω, πουθενά».

Συνεργασιολογία

Εν τω μεταξύ, νέες δηλώσεις κρατούν ανοιχτό και το θέμα της συνεργασίας Ν.Δ. - ΛΑ.ΟΣ. αφού η αυτοδυναμία φαίνεται να είναι δύσκολη στις επόμενες εκλογές. Ο Β. Αντώναρος δήλωσε ότι η Ν.Δ. διαθέτει μια «ισχυρή, συμπαγή, αυτοδύναμη πλειοψηφία» και απέκλεισε συνεργασία «με χώρους από τους οποίους τη χωρίζουν σοβαρές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές». Απέφυγε όμως να τοποθετήσει τον ΛΑΟΣ στα «άκρα». Τον ενεστώτα χρόνο και όχι τον μέλλοντα χρησιμοποιούν τα στελέχη της Ν.Δ. όταν αποκλείουν το ενδεχόμενο της συνεργασίας. «Οπως είναι διαμορφωμένο το πολιτικό σκηνικό αυτή τη στιγμή, θέματα, τα οποία αφορούν συνεργασίες σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο δεν νομίζω ότι υπάρχουν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος (στη ΝΕΤ 105,8). «Εμάς ως Ν.Δ. αυτό το θέμα σήμερα δεν μας απασχολεί», δήλωσε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης.
Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ στην enet

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

John Begood είπε...

Καλά ξυπνητούρια κύροι κυβερνώντες,με τις υγείες σας!!

Related Posts with Thumbnails