Καλώς ήρθατε

Κώστας Βαξεβάνης:Οι μαϊμούδες οι παπαγάλοι και εγώ

«Από το να σε γρατζουνάνε μαϊμούδες, καλύτερα να σε φάνε λιοντάρια». Είναι μια φράση του πατέρα μου, που θυμήθηκα εδώ και αρκετούς μήνες. Εδώ και καιρό με γρατζουνάνε μαϊμούδες. Και παπαγάλοι και καρακάξες. Και κάποιοι σαλίγκαροι, απλώνουν παντού τα σάλια τους και περιμένουν στη γωνία μπας και γλιστρήσω και πέσω. Και εγώ κι οι άνθρωποι που δούλεψαν χρόνια στο κανάλι αυτό, με τον μοναδικό τρόπο που γνώριζαν. Της αξιοπρέπειας και της προσπάθειας (κύριοι της νέας ιδιοκτησίας αγοράσατε μαζί με τη συχνότητα, τα ντουβάρια και τα μηχανήματα και την υπεραξία αυτών των ανθρώπων και ευτυχώς για σας τις μεγάλες τους ικανότητες).

Εδώ και καιρό με... γρατζουνάνε μαϊμούδες λοιπόν. Κάτι τύποι χωρίς ικανότητες, χωρίς ιστορία, χωρίς , χωρίς...Κάτι τύποι που δεν θα βρεις πουθενά βιογραφικό τους, την μικρή έστω επαγγελματική καταξίωση. Που απλώς κατάφερναν πάντα να είναι ομοτράπεζοι, ομοκρέββατοι, ομο- γενικώς. Άνθρωποι που από όπου πέρασαν, δεν βρίσκεται πια ένας άνθρωπος να τους πει μια «καλημέρα». Που όπως λέει και μια φίλη μου (α ρε Γιάννα), η ιδρωμένη χειραψία μαζί τους, δεν ξέρεις αν είναι το άγχος τους πως κάποια στιγμή θα τους καταλάβουν, ή οι σιελογόνοι αδένες που εξαιτίας της συχνής χρήσης έχουν αναπτυχθεί πια σε όλο τους το κορμί.

Με γρατζουνάνε μαϊμούδες. Κάτι «μικροί» που θέλουν και τους άλλους μικρούς, γι αυτό τους κονταίνουν στο ύψος τους. Γραφικοί αλλά επικίνδυνοι διαδρομιστές, που σφουγγαρίζουν τους σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας και ύστερα εμφανίζονται στους φωταγωγημένους της «δουλειάς» τους. (Ποια απ τι δύο είναι άραγε η βασική;)

Του Κώστα Βαξεβάνη totefteri

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βαξεβάνη, συγχαρητήρια για την επιστολή σας! Είναι ο ύμνος όλων ημών των παθόντων, που όλες αυτές οι μαϊμούδες νομίζουν ότι μας (ή θα μας) κοντύνουν. Αλλά ξεχνούν ότι αν είσαι ήδη ψηλός, είναι αδύνατον να κοντύνεις!
Η αξία σας είναι δεδομένη, εμφανέστατη και αποδεκτή από όλους εμάς - αλίμονο σ' αυτές τις θρασύδειλες μαϊμούδες που το μόνο που θα κάνουν ΤΕΛΕΙΑ μια ζωή είναι να γρατζουνάνε, να μαϊμουδίζουν και να μας κάνουν να γελάμε.
Είμαι 6ετής φοιτήτρια στην Ιατρική Ιωαννίνων. Εδώ να δείτε σαλιγκάρια...σπουδαγμένοι πλην όμως βλάκες, άσχετοι τσαρλατάνοι, τυλιγμένοι στο μορφωμένο τους εγωισμό, που σε κάνουν να σιχαίνεσαι από την αηδιαστική, γλοιώδη συμπεριφορά τους. Μια χούφτα κενών, μικροπρεπών ανθρώπων, που ευτυχώς όμως αποτελούν αποτυχημένα υποδείγματα για τον "απλό κοσμάκη".
Σας νιώθω απόλυτα και σας συγχαίρω που τους ντροπιάσατε δημόσια. Ε όχι και να προσπαθούν οι αδύναμοι να υποτάξουν τους δυνατούς - ήμαρτον!
Σας εύχομαι από καρδιάς να έχετε πάντα δύναμη και υγεία, ώστε να συνεχίσετε το έργο σας.
Καλή συνέχεια!

apollonios είπε...

Δυστυχως απο "μικρους" γεμισαμε κι αυτοι πια κανουν κουμαντο...
Κι οταν οι "μικροι" διοικουν, οι υπολοιποι ειναι πια απλα γραφικοι...

Related Posts with Thumbnails