Εσωτερικές έρευνες για σημαντικές υποθέσεις που χειρίστηκε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και οι οποίες είχαν κατάληξη που προκαλούν ερωτήματα βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ στο υπουργείο Οικονομίας περιμένουν τους φακέλους των 16 περιπτώσεων που έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Πέτρος Τατούλης. Πάντως, για την υπόθεση του προστίμου των 50 εκατ. ευρώ σε τηλεοπτικό σταθμό που δεν εισπράχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά των ελεγκτών από τον εισαγγελέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, αλλά έρευνα.
Η Ελεύθερη Τηλεόραση, ιδιοκτήτρια... εταιρεία του Alter, σε χθεσινή ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι δεν καταλογίστηκε πρόσφατα σε βάρος της πρόστιμο 50 εκατ. ευρώ και πως για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε δήλωση του κ. Κουρή ότι επρόκειτο για εικονικά τιμολόγια. Επίσης, στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η μόνη πράξη επιβολής προστίμου που έχει επιβληθεί είναι η υπ’ αριθμ. 571/23-5-2003 της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, ύψους 6.927.659 ευρώ. Κατά αυτής της πράξης δεν έχει καταθέσει αίτηση επανελέγχου αλλά προσφυγή και έχει ήδη δικαιωθεί με την υπ’ αριθμ. 316/17.11.2003 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου, όσον αφορά την εκτέλεση της ως άνω πράξης, ενώ αναμένεται η έκδοση της δικαστικής απόφασης επί της προσφυγής.
Επίσης, δηλώνει ότι θα στραφεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον όλων εκείνων που με απολύτως ανακριβή, ψευδή, παραπλανητικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα επιχειρούν να πλήξουν την οικονομική υπόσταση και αξιοπιστία της. Το γεγονός είναι ότι, για τη δεύτερη περίπτωση, ο ίδιος ο κ. Κουρής, στρεφόμενος με μήνυσή του κατά των τότε συνεταίρων του κ. Κατσογιάννη, Αθανασούλη, Βαλσαμίδη κ. ά., είχε δηλώσει ενυπόγραφα ότι η Ελεύθερη Τηλεόραση εξέδωσε πλαστά τιμολόγια προς τις δικές του εταιρείες. Μετά τη δική του ενυπόγραφη δήλωση, παρενέβη το τότε Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, οι ελεγκτές του οποίου στις 6 Μαΐου 2003 διαπιστώνουν οκτώ παραβάσεις εικονικών τιμολογίων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση των ελεγκτών, δεν είναι μόνο η δήλωση του κ. Κουρή που οδηγεί στο συμπέρασμα πως τα τιμολόγια είναι εικονικά. Η εικονικότητα τεκμηριώνεται και από το γεγονός ότι ουδέποτε πληρώθηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και τα πωληθέντα αγαθά αυτών των παραστατικών, ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια να εισπραχθούν αυτά τα ποσά και, τέλος, «το αναγραφόμενο τίμημα είναι δυσανάλογο και υπερβολικό σε σχέση με τις αναγραφόμενες ως παρασχεθείσες υπηρεσίες», αναφέρουν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
kathimerini
Καλώς ήρθατε
0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:
Δημοσίευση σχολίου