Καλώς ήρθατε

Ο Θεός της Ελλάδας έγινε Γερμανός

Προ διμήνου ο εικονιζόμενος στο σκίτσο κ. Γιάννος Παπαντωνίου έλεγε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα επέτρεπε να χρεοκοπήσει κανένα κράτος της ευρωζώνης γιατί αυτό θα ήταν απειλή για το ευρώ. Προέβλεπε λοιπόν ότι η ΕΕ θα επενέβαινε η ίδια ώστε να συνεχίσουν να δανείζονται τα κράτη που θα εμφάνιζαν αδυναμία και ταυτόχρονα θα επέβαλλε η ίδια στα κράτη αυτά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Τότε στον ξένο Τύπο γραφόταν ότι «η κάθε χώρα κοιτάζει τον εαυτό της» και ότι όποιο κράτος αντιμετωπίσει πρόβλημα δανεισμού μπορεί να απευθυνθεί στο ΔΝΤ. Χθες δημοσιεύθηκαν στον διεθνή Τύπο δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας κ. Πέερ Στάινμπρουκ στις οποίες η Γερμανία δίνει το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει να χρεοκοπήσει καμία χώρα της ευρωζώνης και ότι θα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να στηρίξει το ευρώ. Δηλαδή, ό,τι και να λένε για τον Γιάννο, η αλήθεια είναι ότι το είχε δει το έργο. Το θέμα είναι τι λέει τώρα, και αυτό που λέει τώρα δεν είναι πολύ καλό.

Συνεργάτης μου με... ενημερώνει ότι ο πρώην υπουργός πιστεύει πως οι δηλώσεις Στάινμπρουκ εμμέσως «φωτογραφίζουν» δύο- τρεις χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, και εκ των πραγμάτων έχουν διπλή ανάγνωση. Η γερμανική διαβεβαίωση μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρή διασφάλιση και να οδηγήσει στη μείωση του spread ανάμεσα στα ελληνικά και στα γερμανικά ομόλογα.

Μπορεί όμως να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού το να λες ότι θα στηρίξεις την ευρωζώνη μπορεί να μεταβληθεί σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία, δηλαδή οι αγορές να πάρουν το μήνυμα και να κινηθούν με τέτοιον τρόπο ώστε να σε αναγκάσουν να το κάνεις. Αυτό πάντως είναι ένα ευχάριστο νέο για το «Μαξίμου της απραξίας». Και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα κερδίζει. Είτε με τον λόγο είτε με τον παρά τους, οι Γερμανοί θα μας σώσουν. Δηλαδή, ο Θεός της Ελλάδας έγινε Γερμανός.
ΒΗΜΑτοδότης

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Ικανοποιημένος από τον απολογισμό δράσης της ΕΛΑΣ στην Κρήτη κατά το 2008 εμφανίσθηκε από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κατά την παρουσίαση της αντιεγκληματικής πολιτικής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων για το 2009.
«Η Κρήτη, αυτή τη χρονιά, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, πήγε καλύτερα και θεωρείται μια από τις περιοχές που σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα έχει τα καλύτερα σχεδόν αποτελέσματα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, Αναφερόμενος στην εγκατάσταση των ΤΑΕ στην Κρήτη είπε ότι οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ στο νησί αυξάνονται κατά 200 ειδικούς φρουρούς.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται ότι εφαρμόζει το δόγμα της μηδενικής ανοχής. «Κατά αρχάς, το δόγμα είναι ένα και μοναδικό: η επιβολή της νομιμότητας. Αυτό το δόγμα εγώ το έχω αποδεχθεί πλήρως και είναι ένα νόμισμα που έχει δυο όψεις. Η μία είναι καμιά έκπτωση στο έγκλημα-καμιά έκπτωση στον εγκληματία, και η άλλη όψη του νομίσματος είναι να σεβόμαστε τον πολίτη, να σεβόμαστε τα ατομικά δικαιώματα του πολίτη. Αν θέλομε να χρησιμοποιούμε δύο ρήματα τα οποία θα ήταν η ουσία της πολιτικής είναι το ρήμα προστατεύω και το ρήμα σέβομαι."
Από την πλευρά του, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Φράγκος εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της δράσης της ΕΛΑΣ στο νησί το 2008.
«Η αποτελεσματικότητα του μέχρι σήμερα σχεδιασμού γίνεται εμφανής και από την αύξηση της απόδοσης των υπηρεσιών μας αλλά και από την αύξηση των συλλήψεων. Επίσης διαφαίνεται μια πτωτική τάση της εγκληματικότητας και αύξηση των ποσοστών εξιχνίασης».
Στην παρουσίαση της αντιεγκληματικής πολιτικής για το 2009 παρέστησαν βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και πολίτες.-

Related Posts with Thumbnails