Καλώς ήρθατε

Ο Καραμανλής τέτοιους πειθήνιους χρειάζεται . . . πρόβατα για το μαντρί του.

Από πολύ καλό φοιτητικό Blog του hakis - hakis αναδημοσιεύουμε το θέμα με τίτλο :

"Ο πρωινός Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας"

Αναμφισβήτητα κατέχει τον τίτλο του ανθρώπου της Κυβερνήσεως στη πρωινή ζώνη!

Είναι αυτός που καθημερινά αγωνίζεται για να μην πέσει η Νέα Δημοκρατία φανερά σε σημείο να έχει καταντήσει αηδία!

Ο μόνος παρουσιαστής,που μαζί με άτομα της παράταξής του-καλεσμένους,όπως σήμερα ο κύριος Γιακουμάτος,μεταμορφώνονται σε τηλεοπτικά κοράκια και πάνε να φάνε όποιον πει κάτι κακό για την Κυβέρνηση(ο θεός να την κάνει)...και τον Καραμανλούκο του,τον οποίο λογικά θα έχει και εικόνισμα δίπλα στο μαξιλάρι του που κοιμάται...!

Αυτός λοιπόν ο... καλοσυνάτος-γλιτσερός,όπως πολλοί από το χώρο του συνάδελφοι τον αποκαλούν,καλά είναι να ελαττώσει λίγο αυτό το γελοίο θεματάκι....

Απορώ δεν βλέπει;;Δεν ακούει;;
Δεν έχει καταλάβει πως όλες οι σατυρικές εκπομπές τον κράζουν;;
Δεν έχει καταλάβει πως όταν βγαίνει στο δρόμο καθημερινά δεν βρέχει....αλλά τον "βρέχει" ο κόσμος;;

.....και στο κάτω κάτω "Αυτίας" είναι παιδιά....πιστεύω πως όλα τα πιάνει το ραντάρ...αλλά δεν του πάει...δεν μπορεί ο άνθρωπος....δεν του βγαίνει ρε παιδάκι μου...πως να το κάνουμε!!

Το σχόλιο του stoxasmos-politikh : (μας άρεσε και το υιοθετούμε):

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτιά είναι ΔΕΝ είναι το μοναδικό σε αυτή τη χώρα
του Καραμανλικού ευτελισμού και της κακοποίησης της αισθητικής μας.

Τι κριτική να κάνουμε σε έναν γλοιώδη τύπο, ο οποίος γλύφει "χωρίς περίσκεψιν,
χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ" τη κάθε εξουσία.

Ο Καβάφης για αυτόν θα έγραφε :

" Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική."

Είναι ένα συμπαθητικό ανθρωπάκι, που μπορεί να κάνει το οτιδήποτε αρκεί να ανέλθει στη αναγνωρισιμότητα.
Θυμάμαι το είχαν απλό ρεπόρτερ . . . και σε μία εκπομπή εκλιπαρούσε να πάρει και αυτός εκπομπή . . . προσπαθώ να ξεχάσω εκείνο το περιστατικό που ήταν "on air" . . . είναι από τις λίγες φορές που μετάνιωσα για την "ιδιότητα του ανθρώπου" και αυτό που λένε απλά οι άνθρωποι της γειτονιάς αξιοπρέπεια και φιλότιμο.

Τελικά μετά το "γλύψε - γλύψε" και το "κλάψε - κλάψε" έγινε παρουσιαστής και αυτόκλητος εκπρόσωπος - υπερασπιστής, ΟΧΙ μόνο των "περήφανων γηρατειών".
όπως ο ίδιος διατείνεται . . . αλλά και κάθε πικραμένου . . . από ανερχόμενος ρεπόρτερ που ήταν, μπορούσε να εξελιχθεί σε άριστο δημοσιογράφο, αλλά αντί αυτού επέλεξε την ευτέλεια της εύκολης και προσοδοφόρας δημοσιολογίας της "μικρής οθόνης".

Εάν αξιολογηθεί σωστά με τα προσόντα που έχει σε πτυχία αλλά και σε γνωστικό επίπεδο γενικότερα, θα μπορούσε επίσης να εξελιχθεί και σε έναν ακόμη σοβαρότατο παράγοντα αυτής της έρμης χώρας. Είδε όμως να "έρχεται το χρήμα" και κατάντησε και αυτός σαν τις τηλεοπτικές "μεσημεριανού-δες", οι οποίες όπως και αυτός, με ευτελείς τελείως τρόπους αξιοποίησαν έναν κακό μέρος του εαυτό τους . . . που σε αυτόν ειδικά , ΔΕΝ του άρμοζε αλλά και ούτε του άξιζε μια τέτοια "δημοσιότητα".

Θυμάμαι μία βλακώδη συνέντευξη, με την οποία εκτός των αναφερόμενων σε αυτή, έγλειψε γενικότερα ακόμη και τους τοίχους του studio A, μου θύμιζε τον αείμνηστο Γ. Γκιωνάκη που όταν είχε ζουρλαθεί από την αναπάντεχη άνοδό του, από το πλούσιο πεθερό του . . . στο τέλος για να πετύχει να γίνει κυβερνήτης της Ελλάδος φώναζε υπό το μένος της ζούρλας του : "φέρτε μου κατουρημένες ποδιές" . . . έψαξα και βρήκα λοιπόν αυτή τη συνέντευξη και παραθέτω το Link από το αρχείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ,
Π. Ευθυμίου. (διαβάστε εδώ.)
Είναι ένα καλό μάθημα για νέους δημοσιογράφους το οποίο πρέπει να διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας, στη κατηγορία " Τι ΔΕΝ είναι δημοσιογραφία ".

Εάν πάρεις τον Αυτιά στα σοβαρά, καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με ένα μικρό παιδάκι, που όταν του παίρνουν τα παιχνιδάκια του κλαίει απαρηγόρητα.

Θυμίζω τη περίπτωση με το Ρουσόπουλο (διαβάστε εδώ), και τα "κλαψίματα" που έριχνε κάθε βράδυ στα δελτία των οκτώ . . . αρχίζοντας από τη πρωινή ζώνη και σε κάθε ΜΜΕ που έβρισκε μπροστά του.

Το αίσχος της δημοσιογραφίας σε όλο του το μεγαλείο.

Ενώ είχε δίκαιο και είπε το αυτονόητο, όπως και ο Γ. Κύρτσος και άλλοι σοβαροί δημοσιογράφοι, οι οποίοι κράτησαν ψηλά το κεφάλι και την ψυχραιμία τους και έδειξαν έτσι ότι είναι σοβαροί και αξιόπιστοι για να αντιμετωπίσουν το "ψευδόμενο" Ρουσόπουλο, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονταν, αυτός αντίθετα επέλεξε τη κακομοιριά και την ευτέλεια . . . μπρος στο δίκαιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την οποία δυστυχώς άφησε απροστάτευτη . . . από τότε αποφάσισα για μία ακόμη φορά, να τον απαξιώσω και να πάψω να ασχολούμαι μαζί του . . . αλλά συνεχίζει να προκαλεί . . .

Τα παραπάνω τα έγραψα, γιατί εκτιμώ ότι η συνέχεια αυτού του ατάλαντου και άχαρου ανθρώπου, θα εξελιχθεί σίγουρα, με αυτή τη συμπεριφορά του , σε ένα πειθήνιο νεοδημοκρατικό βουλευτή τύπου Α. Ντινόπουλου. Έτσι είναι η "μοίρα" αυτού του είδους.

Βέβαια ο Ντινόπουλος είναι εκτός συναγωνισμού, γιατί τρέχει στην αμετροέπεια μόνος του. . . . Ο Αυτιάς μπορεί να πιάσει θέση δίπλα στον ανεκδιήγητο Νταή -Λάκη ή Δαηλάκη ή κάποιου αντίστοιχου βολευτή με το γνωστό σλόγκαν : "Έτοιμος για όλα"

Ο Καραμανλής τέτοιους πειθήνιους χρειάζεται . . . πρόβατα για το μαντρί του.

Νάσος Ζαγγογιάννης.

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

kopria είπε...

Νομίζω ότι οι περισότεροι αυτόκλητα γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως μπας και τσιμπίσουν τίποτα.
Αυτό βέβαια είναι χειρότερο, εθελοδουλεία λέγεται.

Related Posts with Thumbnails