Καλώς ήρθατε

Προστατέψτε από τη ληστεία της αγοράς τον κοσμάκη


Αυτό που πρέπει τώρα να κάνει ο πρωθυπουργός, για να δείξει ότι πραγματικά άλλαξε το πρόσωπο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησής του και έχει πλέον ανθρωπιά, είναι να βάλει τέρμα στην ασυδοσία της αγοράς.
Να προχωρήσει αμέσως σε μέτρα τολμηρά κατά της ακρίβειας. Μέτρα που θα δώσουν ανάσα στα νοικοκυριά περιορίζοντας τα έξοδά τους κατά 10 με 15%.

Η καραμέλα της ελεύθερης αγοράς, ότι ο ανταγωνισμός θα συγκρατήσει τις τιμές, έλιωσε... Αποδείχθηκε μέγας μύθος. Γιατί οι κύριοι οικονομολόγοι του νεοφιλελευθερισμού μπορεί να είναι εξπέρ στη θεωρία, αλλά δεν έχουν ιδέα από την πράξη. Αποδείχθηκε ότι δεν... έχουν καμία επαφή με το πώς λειτουργεί η αγορά. Ότι ο καταστηματάρχης, ο επαγγελματίας, ο επιχειρηματίας ένα έχει στον νου του, το πώς θα κερδίσει περισσότερα. Και δεν έχουν καμία κοινωνική ευαισθησία, καμία διάθεση για προσφορά στον πολίτη. Τον καταναλωτή τον βλέπουν ως... θύμα, είδος προς καταλήστευση. Ακόμη και επιβολή διατίμησης, κύριε Καραμανλή, ίσως πρέπει να τολμήσετε, προκειμένου να προστατεύσετε τον κόσμο και ας φωνάζουν στις Βρυξέλλες. Και ας βγουν στον δρόμο οι... επιχειρηματίες. Αυτοί ευθύνονται άλλωστε για όποιο μέτρο πάρετε κατά της ακρίβειας.

Παράλληλα θα πρέπει να παρθούν και μέτρα αμείλικτων ελέγχων, από άτομα που έχουν εχέγγυα ότι δεν θα χρηματιστούν, της ποιότητας αυτών που τρώμε...
Το Παρόν

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails