Καλώς ήρθατε

Η ευαισθησία της εξουσίας



Το τελευταίο επικοινωνιακό κόλπο των πολιτικών που ασκούν εξουσία είναι η διαβεβαίωση μέσω ομιλιών, συνεντεύξεων και διαρροών ότι "ακούν τον πολίτη", τον συμπονούν και καταλαβαίνουν τα βάσανά του.Από τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή που ζήτησε συγγνώμη για το Βατοπαίδιο(μετά τον κατήφορο της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις) και δεν παραλείπει, όποτε μιλά για την οικονομία να λέει ότι "ακούει την κοινωνία", μέχρι τον γραμματέα της ΝΔ Λ. Ζαγορίτη που σε κάθε πρόταση βάζει και τη λέξη "διάλογος" και τον νέο υπουργό Παιδείας που θέλει να ενημερωθεί για τα προβλήματα τον νέων σε ένα διάλογο "χωρίς προϋποθέσεις", οι πολιτικοί μας δείχνουν για άλλη μια φορά σίγουροι ότι έχουν να κάνουν με ανόητους.

Προφανώς θεωρούν ότι... η δήλωση από μόνη της είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους πληβείους, οι οποίοι οφείλουν να γοητευτούν απ' το γεγονός ότι οι πρίγκιπες της εξουσίας έχουν την "ευαισθησία" να αφουγκράζονται τις ανάγκες του λαού και της κοινωνίας. Είναι όμως φανερό ότι με τη ρητή αναφορά στην ικανότητα να ακούν(πραγματικά μεγάλο επίτευγμα), οι έχοντες την τύχη της χώρας στα χέρια τους, θεωρούν ότι έχουν επιτελέσει το καθήκον τους στο ακέραιο.Μετά το φιάσκο της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, αλλά με την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να παραστεί στην ψηφορία για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής φαίνονται οι πραγματικές διαθέσεις της πλειοψηφίας στο συγκεκριμένο θέμα. Παραγραφή και ολοταχώς προς το αρχείο. Διαφάνεια στα λόγια δηλαδή.

Ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλος δηλώνει πρόθυμος να προσέλθει σε διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς όμως να έχει ούτε κάποια πρόταση, ούτε κάποιο σχέδιο για την Παιδεία. Ο ρόλος του φαίνεται τελειώνει με την ακρόαση και πρέπει να το θεωρήσουμε τύχη ότι μας κάνει τη χάρη να μας ακούσει.

Το γαϊτανάκι των πολιτικών που ακούν είναι μεγάλο όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση, της οποίας τα στελέχη επίσης βρίσκονται στο πλευρό του λαού, χωρίς φυσικά προτάσεις και θέσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο λαός όμως δεν τους εκλέγει για να τον ακούν και να τον παρηγορούν, ούτε για να του κάνουν περιγραφή των προβλημάτων του, όπως κάνει 5 χρόνια τώρα ο κ. Καραμανλής. Τους εκλέγει για να του λύσουν τα προβλήματα, τα οποία διαπιστώνουν, χωρίς ποτέ να τα αγγίζουν(όταν δεν τα πολλαπλασιάζουν).

Πάντως, μέσα στη νέα αυτή μόδα των πολιτικών με τα ευαίσθητα αυτιά, ξεχωρίζει ο πρώην υπουργός Παιδείας και νυν Μεταφορών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος αποδεδειγμένα ακούει καλά, ανεξαρτήτως συνθηκών. Είμαι βέβαιος ότι θυμάστε πως τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και οι δρόμοι της Αθήνας και άλλων πόλεων ξεχείλισαν από οργή, ο κ. Στυλιανίδης άκουγε....Παπαρίζου στα μπουζούκια.

Το γελοίο και συνάμα τραγικό περιστατικό, είναι μια απόδειξη της ευαισθησίας των κρατούντων, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό "ακούν" την κοινωνία. Στο ψέμα και την κοροϊδία τους οφείλουμε όλοι να κλείσουμε τα αυτιά μας.
Μάνος Χωριανόπουλος στο 24/7

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails