Καλώς ήρθατε

Η πολυκατοικία της Ασκληπιού


Η επίθεση εναντίον των φωτογράφων , των οπερατέρ, των δημοσιογράφων και των δικηγόρων στο κέντρο της Αθήνας, στην πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού, ο ξυλοδαρμός και οι προσαγωγές τους στην Ασφάλεια δείχνουν πως επιτέλους η κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο. Δεν θέλει κανενός είδους κάλυψη και υπεράσπιση στις επελάσεις που σχεδιάζει η αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας συλλαμβάνοντας περαστικούς. Το σχέδιο της είναι ολοκληρωτικό και θυμίζει την αντίληψη που ακολουθεί ο ξένος παράγοντας στα πεδία των μαχών.

Αν ως σήμερα οι δημοσιογράφοι, μέσω των γραφείων Τύπου,ήταν ενσωματωμένοι στο κράτος, τώρα υπάρχει πλέον κλιμάκωση: είναι όλοι τους εχθροί, και στοχοποιούνται, ως μια απάντηση της αστυνομικής διεύθυνσης στη σκληρή κριτική που δέχθηκε για τις πρακτικές που ακολούθησαν ως σήμερα. "Εσείς έχετε τα media, εμείς την πολιτική εξουσία.Και γίνεται πόλεμος με κάθε μέσο", φαίνεται να είναι η απάντηση των δυνάμεων των ΜΑΤ, στους εργαζόμενους στα Μέσα.

Το γεγονός όμως... πως στην πολυκατοικία της Ασκληπιού, ο κόσμος , οι δημοσιογράφοι, οι δικηγόροι υπερασπίστηκαν τους κυνηγημένους διαδηλωτές, με μια αλυσίδα, δείχνει σε συμβολικό επίπεδο, πως η κυβέρνηση χάνει την ηθική και πολιτική της νομιμοποίηση και βρίσκει απέναντι της, τον λαό, σε δρόμους , στενάκια και πολυκατοικίες. Αποκαλύπτει το σκληρό της δεξιό πρόσωπο της ΝΔ αυτό που με τόσο κόπο προσπάθησε και απέτυχε να καταργήσει ο Κ. Καραμανλής από το 1997 ως και σήμερα.

Όσο η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα, τόσο η κρίση θα μεγαλώνει.
του Βασίλη Κουφόπουλου στο media-industry

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails