Καλώς ήρθατε

Αντιπαράθεση στη Βουλή για επίδομα θέρμανσης και μέτρα για ανέργους!

Οι τροπολογίες για το επίδομα θέρμανσης και τα μέτρα για τους ανέργους πυροδότησαν πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ταμείο Εγγυήσεων.Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη- Πετραλιά τόνισε ότι πρόκειται για μέτρα προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ενώ διαβεβαίωσε ότι είναι ένα μήνυμα προς την κοινωνία πως και το τελευταίο ευρώ, είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε από τα κοινοτικά κονδύλια, θα πάει για τη στήριξη τους. Και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για μικροκομματική, αντιπολιτευτική πολιτική…

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, τόσο ο Θόδωρος Πάγκαλος, όσο και η Λούκα Κατσέλη χαρακτήρισαν τα μέτρα «ως μια άθλια προεκλογική ψηφοθηρική προπαγάνδα της ΝΔ».

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 74, που αφορά στα μέτρα για τους ανέργους, οι οποίοι, όπως είπαν, μετατρέπονται σε επαίτες.

Στο ίδιο μήκος... κύματος κινήθηκαν κι οι επικρίσεις των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι εκπρόσωποι των οποίων έκαναν λόγο για ομηρία και εμπαιγμό των Ελλήνων πολιτών και των ανέργων.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε του επιδόματος θέρμανσης και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση απλώνει δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι δεν δικαιούται να μιλά γιατί παρέδωσε μια Ελλάδα βιτρίνας και εικονικής πραγματικότητας, με πίσω της χιλιάδες προβλήματα.

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο με μια έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, της ΝΔ Πάνου Παναγιωτόπουλου και του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Πάγκαλου, με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Ο Π. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για θράσος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι επί των κυβερνήσεών του ξεφούσκωναν τα λάστιχα των αγροτών και τους οδηγούσαν στα δικαστήρια.

Ο Θ. Πάγκαλος, αφού διευκρίνισε ότι ίδιος είναι κατά του κλεισίματος των δρόμων, επιτέθηκε στον Π. Παναγιωτόπουλο κατηγορώντας τον ότι προσπάθησε να ενσαρκώσει τρεις διαφορετικούς ρόλους, αλλά το θέμα, όπως είπε, είναι ότι ο ελληνικός λαός έπαψε να κόβει εισιτήρια.

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι αυτή που έχει πάρει όλα τα βραβεία, όμως, σε ένα θέατρο του παραλόγου», αντέτεινε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
(Πηγή: Καθημερινή)

Δύο χρόνια μόνο εξαγγελίες…


Το Ταμείο κατά της Φτώχειας, το οποίο, όπως διαπιστώνεται, στερείται γραφεία, υπαλλήλους αλλά και πόρους, έχει εξαγγελθεί πολλές φορές από τη σημερινή κυβέρνηση. Το ξεκίνημα έγινε τον Μάρτιο του 2007 από τον τότε «τσάρο» της Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, ενώ λίγους μήνες αργότερα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο θέμα. Από τότε, εξαγγελλόταν πολύ συχνά και τελικά νομοθετήθηκε στο τέλος της χρονιάς εκείνης. Στόχος της πρωτοβουλίας -που καρκινοβατεί για δύο χρόνια- ήταν η ενίσχυση όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, οι οποίοι υπολογίζονται ότι είναι πάνω από δύο εκατομμύρια Ελληνες.

Οι εξαγγελίες αναφέρονταν σε χρηματοδότηση που θα έφτανε τα 2 δισ. τον χρόνο, αλλά ποτέ έως σήμερα τα ποσά αυτά δεν δόθηκαν.
(Πηγή: Ελευθεροτυπία)
από το epikairo

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails