Καλώς ήρθατε

Αντικρουόμενες καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη ΜΕΒΓΑΛ


Ο υπερασπιστικός ισχυρισμός του πρώην γενικού διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού Π. Αδαμόπουλου, ο οποίος είναι εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Αδαμόπουλο, ο συγκατηγορούμενός του Κ. Κωνσταντινίδης χρησιμοποιήθηκε ως «μεσάζων» προκειμένου να προσεγγίσει τη ΜΕΒΓΑΛ και να την πείσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα επιείκειας.

Δύο εκ των... τριών υπαλλήλων της Επιτροπής Ανταγωνισμού που κατέθεσαν ως μάρτυρες, διέψευσαν τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου. Σύμφωνα με τη νομική σύμβουλο της Επιτροπής κ. Μαρίνα Σταυροπούλου, σε καμία περίπτωση δεν έχει χρησιμοποιηθεί από την Επιτροπή τρίτο πρόσωπο ως μεσάζων. Αυτό, σύμφωνα με τη μάρτυρα, δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς. Αντίστοιχο ήταν και το περιεχόμενο της κατάθεσης της κ. Ξηροκώστα, υπαλλήλου της Επιτροπής. Η κ. Ξηροκώστα κατέθεσε ότι η πρακτική του «μεσάζοντα» είναι πέρα από τις αρμοδιότητες που δίνει ο νόμος στην Επιτροπή. Η ίδια ωστόσο υποστήριξε ότι κάποιο τρίτο πρόσωπο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πηγή πληροφοριών, ή ως μάρτυρας, σε κάποια υπόθεση.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η κατάθεση της κ. Παπαγεωργίου, η οποία εργάζεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 1996. Σύμφωνα με την κ. Παπαγεωργίου, σε κάποιες υποθέσεις υπάρχει η δυνατότητα χρήσης τρίτου προσώπου από τον πρόεδρο ή τον Γενικό Διευθυντή της Επιτροπής. Οπως υποστήριξε η μάρτυρας, αυτό δεν απαγορεύεται από τον υπαλληλικό κώδικα. Η ίδια προς επίρρωση των όσων κατέθεσε ανέφερε στο δικαστήριο τρεις περιπτώσεις καρτέλ για την εξάρθρωση των οποίων χρησιμοποιήθηκαν μεσάζοντες.
Ευα Καραμανωλη στην Καθημερινή

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails