Καλώς ήρθατε

Το ατιμώρητο

Το αυτονόητο, που αποτελεί και κοινή πεποίθηση των πολιτών, απάντησε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου στις αιτιάσεις για την παραγραφή των αδικημάτων των πολιτικών. Οι δικαστές κρίνουν σύμφωνα με τον νόμο και οι νόμοι που ψήφισε η Βουλή δεν επιτρέπουν στους πολιτικούς να κριθούν.

Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών εξασφαλίζει το ατιμώρητο των πολιτικών και καλλιεργεί το έδαφος για περισσότερα σκάνδαλα. Αποτελεί αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας η αλλαγή του. Στον βαθμό που οι ηγεσίες των κομμάτων δεν θέλουν να θεωρούνται ένοχες συγκάλυψης των πολιτικών σκανδάλων, πρέπει να ομονοήσουν και να τον αλλάξουν. Πολίτες και πολιτικοί πρέπει να κρίνονται με τα ίδια μέτρα και σταθμά.
kathimerini

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Maria Seferou είπε...

Το κακό είναι ότι πολλοί Έλληνες δε θέλουν να τιμωρηθούν οι κομματικοί τους αρχηγοί για τα σκάνδαλά τους.
Θυμάστε το "βρώμικο" 1989, με τα καραμπινάτα σκάνδαλα, Κοσκωτά, καλαμποκιού, υποκλοπών και άλλα; Το "πλυντήριο" του λαού λειτούργησε θαυμάσια, και σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις το ΠΑΣΟΚ δεν έπεσε κάτω από το 40%, ενώ ο λαός αντάμειψε τον Ανδρέα Παπανδρέου ξαναφέρνοντάς τον στην εξουσία. Και τότε τα συνθήματα "Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής" είχαν πιάσει τόπο.
Ο λαός λοιπόν είναι συνυπεύθυνος για τη διαφθορά των πολιτικών διότι ο κομματικός φανατισμός του εναντίον των "από κει" είναι πιο δυνατός από την επιθυμία να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Κοντολογίς, είτε αλλάξει ο νόμος είτε όχι, οι ένοχοι πολιτικοί θα βάζουν μπροστά το "πλυντήριο" του λαού και θα ισχυρίζονται ότι είναι κατάλευκοι σαν περιστερές.
Γι' αυτό λέω ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

Related Posts with Thumbnails