Καλώς ήρθατε

Η «ποινικοποίηση της μαϊμούς»


Για ολόκληρο το 2009 η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να δανείζεται περίπου 1 δισ. ευρώ την εβδομάδα για να πληρώσει ομόλογα που λήγουν και για να συνεχίσει όπως-όπως να καλύπτει τις γνωστές συντάξεις πείνας και τους μισθούς τρόμου δασκάλων, καθηγητών, στρατιωτικών κ.ά. Είναι προφανές ότι τα κρατικά έσοδα χρειάζονται τόνωση και γι΄ αυτό ο εικονιζόμενος στο σκίτσο υφυπουργός Οικονομίας κ. Αντ. Μπέζας καλείται να ανακαλύψει τρόπους για να γεμίσουν τα ταμεία.

Συγκεκριμένα, καλείται να τετραγωνίσει τον κύκλο, αφού πρέπει να αυξήσει τα έσοδα χωρίς την εφαρμογή αυστηρής εισοδηματικής και φορολογικής πολιτικής. Το εγχείρημα είναι σχεδόν ακατόρθωτο, αλλά γι΄ αυτό υπάρχει η Νέα Δημοκρατία, για τα μεγάλα και τα ακατόρθωτα. Αν καταφέρει ο κ. Μπέζας να αυξήσει τα έσοδα από το τίποτε (το «τίποτε» εκφράζει την παραγωγική βάση της ελληνικής οικονομίας), τότε είναι βέβαιον ότι θα μοιραστεί το επόμενο Νομπέλ Οικονομίας με τον Πρωθυπουργό και τον κ. Γ. Αλογοσκούφη.

Ολα τα παραπάνω είναι η... απαραίτητη εισαγωγή για να αποκαλύψω μια νέα ιδέα που κυκλοφορεί στην Καραγεώργη Σερβίας. Η ιδέα αυτή είναι η «ποινικοποίηση της μαϊμούς» . Ενα απλό παράδειγμα: Φοροελεγκτές θα παραμονεύουν στους κεντρικούς δρόμους και μόλις μια κυρία θα παίρνει στα χέρια της τσάντα-«μαϊμού» από την υπαίθρια μπουτίκ κάποιου αλλοδαπού εμπόρου, αμέσως θα εμφανίζονται μπροστά της και θα της επιβάλλουν πρόστιμο. Είθε αυτή η πρωτοβουλία να αποτελέσει την αρχή για να ποινικοποιηθεί και η διακομματική πολιτική-«μαϊμού» που έχει καταδικάσει τη χώρα στη σημερινή δημοσιονομική απόγνωση.
ΒΗΜΑτοδότης

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails