Καλώς ήρθατε

Η... εξαφάνιση του Γιώργου και το καπέλωμα Καστανίδη


Ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη έξω από το υπουργείο πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας έδωσε το παρών, είτε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός που είχε μεταφερθεί ο άνδρας της ΕΛ.ΑΣ, είτε με δημόσιες παρεμβάσεις τους. Ο μόνος που απουσίαζε από το πλάνο της πρώτης ημέρας ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, γεγονός που πυροδότησε ζωηρές συζητήσεις αναφορικά με τους λόγους της «εξαφάνισης» του.

Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να διακινούν σενάρια ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εκτός Αθηνών και ξεκουράζεται σε κάποιο χειμερινό σαλέ της Πελοποννήσου, καθώς την επόμενη μέρα το πρωί είχε προγραμματίσει να μεταβεί στην Πάτρα για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Μόλις έγιναν αντιληπτές οι δηλητηριώδεις διαρροές, η Χαρίλαου Τρικούπη έσπευσε να διευκρινίσει μέσω κύκλων ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιμένει να ενημερωθεί για τη σοβαρότητα του περιστατικού και, συγκεκριμένα, για το εάν επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση ή όχι.

Τελικώς, ο πρόεδρος του... ΠΑΣΟΚ μετέβη στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, επιστρέφοντας την Τρίτη το απόγευμα από την Πάτρα, αλλά και πάλι προτίμησε να κάνει μια προσεκτική δήλωση αναφορικά με το χαρακτήρα της επίθεσης και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη διάλυση της ΕΛ.ΑΣ.

Εντονο παρασκήνιο

Υπάρχει έντονο παρασκήνιο όμως και γύρω από τα πρόσωπα που ανέλαβαν να χειριστούν σε επικοινωνιακό και πολιτικό επίπεδο τη συγκεκριμένη υπόθεση. Αν και αρμόδιος για θέματα Δημοσίας Τάξεως είναι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανίδης, εν τούτοις με εντολή του Γιώργου Παπανδρέου το «πάνω χέρι» στην εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ το πήρε ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έχει εισηγηθεί στον Γιώργο Παπανδρέου και σειρά προτάσεων για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε μαζί με το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Ρέππα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, λίγες ώρες μετά την επίθεση που είχε δεχτεί ο άτυχος αστυνομικός Διαμαντής Ματζούνης.

Την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος για θέματα Δημοσίας Τάξεως Χάρης Καστανίδης βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη απ' όπου έκανε δηλώσεις που ήταν σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τη γραμμή «περί τρομοκρατικής επίθεσης» που έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον οποίο ακολούθησε λίγα 24ώρα μετά και ο πρώην υπουργός δημοσίας τάξεως Γιώργος Φλωρίδης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για αναβίωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας, ενώ χαρακτήρισε "αγγελούδια" τα μέλη της 17 Νοέμβρη σε σχέση με τη νέα γενιά τρομοκρατών.
paraskhnio

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails