Καλώς ήρθατε

Οι Φαραώ έπαιρναν «δώρο» στις πυραμίδες τους σωματοφύλακες και το υπηρετικό προσωπικό τους


Αμέσως άρχισαν τις κακίες στο ΠαΣοΚ για τον κ. Ι. Παπαθανασίου. «Το ξέρεις ότι αυτοκτόνησε ο Αλμούνια;» ρώτησε τηλεφωνικώς συνεργάτη μου έγκριτο στέλεχος της αντιπολίτευσης, προκαλώντας για λίγα δευτερόλεπτα έκπληξη και σύγχυση στον συνομιλητή του. Διευκρίνισε αμέσως ότι η υποτιθέμενη αυτοκτονία του επιτρόπου συνέβη μόλις «έμαθε τα νέα» για τον ανασχηματισμό «ελληνικού τύπου»...

Στην πραγματικότητα ο κ. Χ. Αλμούνια μόλις έμαθε τα νέα τηλεφώνησε στον κ. Γ. Αλογοσκούφη , προφανώς για να τον συγχαρεί που έφυγε εγκαίρως προτού πέσει ο ευρωπέλεκυς της επιτήρησης. «Τον ξέρεις τον Παπαθανασίου» του είπε ο κ. Αλογοσκούφης, «σ΄ τον είχα συστήσει στην Κορέα».

Η τραγωδία της... εξουσίας συνεχίστηκε στο μικρό υπουργικό ασανσέρ που μετέφερε τον κ. Αλογοσκούφη για τελευταία φορά από τον έκτο στο ισόγειο. Στριμωγμένοι δίπλα του ήταν ο κ. Ι. Παπαθανασίου και ο κ. Αντ.Μπέζας που ήθελαν να τον συνοδεύσουν.

Από την Παρασκευή ο κ. Αλογοσκούφης επέστρεψε στο πολιτικό γραφείο του επί της Σκουφά στο Κολωνάκι. Για να «μαλακώσει» τη μετάβασή του στον κόσμο των θνητών ο κ. Πρ. Παυλόπουλος του έστειλε δώρο δέκα φρουρούς. Ακριβώς όπως τον παλιό καιρό που οι Φαραώ έπαιρναν «δώρο» στις πυραμίδες τους σωματοφύλακες και το υπηρετικό προσωπικό τους.
ΒΗΜΑτοδότης

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails