Καλώς ήρθατε

Η κρίση και το σχέδιο της Ντόρας

Καθώς η αμφισβήτηση του Καραμανλή κορυφώνεται και μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις αποκαλύπτεται σιγά σιγά και το απώτερο σχέδιο της Ντόρας. Στόχος της είναι, λοιπόν, να αναγκάσει τον Καραμανλή να παραιτηθεί, έτσι ώστε να αναλάβει αυτή τη κόμμα προκειμένου οι επόμενες εκλογές να πάρουν το χαρακτήρα όχι μιας τρίτης συνεχόμενης αναμέτρησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αλλά μια αναμέτρηση της πρώτης γυναίκας υποψήφιας πρωθυπουργού με τον Γιώργο Παπανδρέου και την οικογενειοκρατία Καραμανλήδων και Παπανδρέου στο Μαξίμου. Ελπίζει έτσι ότι θα συσπειρώσει γύρω της την απελπισμένη Νέα Δημοκρατία.


Στο μεταξύ, νέα... αναστάτωση προκάλεσε στο γαλάζιο τοπίο συνέντευξη της Ντόρας στο γερμανικό Spiegel. «Περίμενα ότι κάτι τέτοιο κάποτε θα συνέβαινε», δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη στο περιοδικό, αναφερόμενη στα επεισόδια, με το επιχείρημα ότι την τελευταία περίοδο είχαν πυκνώσει οι συγκρούσεις με τους λεγόμενους αναρχοαυτόνομους, τους οποίους περιγράφει ως «ομάδα ανθρώπων με υπεραριστερή ιδεολογία». Υποστηρίζει επίσης ότι η μαζικότητα των αντιδράσεων τους σχετίζεται με τις αντιδράσεις που προκαλούν οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης: «Αυτός είναι και ο βαθύτερος λόγος για τις διαμαρτυρίες, γι’ αυτό και η δυσαρεστημένη νεολαία συντάχθηκε ξαφνικά με τους αναρχοαυτόνομους…».

Είναι προφανώς ότι αυτά που δηλώνει δεν έχουν καμία σχέση με όσα είπε ο Καραμανλής στις Βρυξέλλες. Ο οποίος ως γνωστόν χαρακτήρισε τα επεισόδια ως τυφλή βία ακραίων στοιχείων, που στοχεύουν τους πολίτες, τις περιουσίες τους και τη Δημοκρατία. Στόχος της κ. Μπακογιάννη είναι να επωφεληθεί από την αυξανόμενη εσωκομματική κριτική προς τον Κ. Καραμανλή ότι «ζει στον κόσμο του».

Πως όμως «τα περίμενε» η κ. Ντόρα, όταν ακόμα και η αστυνομία αιφνιδιάστηκε, όπως αναφέρεται στην έκθεσή της;
antinews

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails