Καλώς ήρθατε

Κυνισμός και χλεύη


ΣΧΕΔΟΝ μια εβδομάδα μετά, οι φωνές και οι αντιδράσεις δεν έχουν σταματήσει. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε. Γιατί δεν είναι μόνο η δολοφονία του Αλέξανδρου που μας ξεσήκωσε άτσαλα από τη βόλεψή μας, είναι και όλα όσα έβραζαν τόσο καιρό μέσα στην κοινωνία, μέσα στον καθένα μας, που για να κατευναστούν χρειάζονται πράξεις κάθαρσης. Οι bloggers γράφουν ασταμάτητα σε μια ιδιότυπη εξέγερση που πυρπολεί μέρες τώρα το Διαδίκτυο. Μόνο που τώρα οι αράδες τους είναι περισσότερο... κυνικές, περισσότερο συνειδητοποιημένες, περισσότερο πικρές, περισσότερο ωμές:

http://indictos.wordpress.com/

«Από τη μια να βλέπεις και να χαίρεσαι που επιτέλους υπάρχει αντίδραση στη σκατίλα που ζούμε και από την άλλη να ξενερώνεις για τις καταστροφές και τα πλιάτσικα που και θα καταστρέψουν οικογένειες και θα μεταθέσουν το ενδιαφέρον όλων από το πραγματικό γεγονός, δηλαδή της δολοφονίας ενός νέου από αστυνομικό που ΔΕΝ είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά φυσική συνέχεια της πολιτικής δεκαετιών».

http://koptoraptou.blogspot.com/

«Με νοιάζει που πάνω στο κορμί ενός αθώου, κάποιοι πάλι θα γράψουν τη δική τους πολιτική έκθεση ιδεών. Τη δική τους μουντζούρα».

http://parodos.wordpress.com/

«Πιο "φοβερή" από τη λάμψη της φωτιάς στους σκοτεινούς δρόμους είναι η λάμψη της τηλεόρασης στα σκοτεινά δωμάτια. Δεν λυπάμαι για τα αποκαΐδια όσο λυπάμαι για το "μια από τα ίδια"».

http://anything-but-nd.blogspot.com/

«...σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Κούγιας είπε: "Αν έπρεπε να φύγει αυτό το παιδί, θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη"! (...) Ο χουλιγκάνος Κούγιας, που πήδαγε μάντρες καναλιών για να χτυπήσει δημοσιογράφους και έπαιξε ξύλο στο Κολωνάκι για λόγους... αντρικής τιμής, πόσες φορές σε θάνατο πρέπει να φάει σύμφωνα με το απολογητικό του υπόμνημα; Δεν είναι υποκριτής απλά, είναι ένα σκουλήκι».

http://stathis957.blogspot.com/

«Αφού κάψαμε τα δάση, καίμε 16 μήνες μετά τις πόλεις. Οχι, δεν ήταν μόνο οι γνωστοί-άγνωστοι. Ή τουλάχιστον και να ήταν δεν ήταν μόνοι τους αφού οι τάξεις τους πλήθυναν και πολλαπλασιάστηκαν».

http://e-cynical.blogspot.com/

«Για όσους δεν το κατάλαβαν, το πλιάτσικο είναι και αυτό μια μορφή βίας, που ανήκει στην ίδια μεγάλη οικογένεια των βανδαλισμών. Ο,τι ερμηνεύει το ένα, ερμηνεύει και το άλλο. Κατά κανόνα, είναι απόρροια ανύπαρκτης διακυβέρνησης και κενού εξουσίας».
ΜΑΡΙΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ enet

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails