Καλώς ήρθατε

Ριμπάουντ


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ έχεις όγκο και να παραμένεις ευέλικτος.

ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ είναι πολλά. Η αρκούδα Μπαλού στον Μόγλη. Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, παίκτης μπάσκετ των 76ers της Φιλαδέλφειας. Και ο Θόδωρος Πάγκαλος στο ΠΑΣΟΚ.

ΟΠΩΣ Ο Μπάρκλεϊ στο παρκέ, έτσι και ο Πάγκαλος στην πολιτική δεν αφήνει κανένα ριμπάουντ να του ξεφύγει. Αμυντικό ή επιθετικό. Όταν ο Χρίστος Βερελής πήγε για τρίποντο- ζητώντας υπουργό Οικονομίας εθνικής συναίνεσης- και αστόχησε, ο Θόδωρος μάζεψε την μπάλα. Κατά την άποψή του, η χώρα δεν χρειάζεται έναν αλλά τρεις υπουργούς κοινής αποδοχής: υπουργό Δημόσιας Τάξης, υπουργό Δικαιοσύνης και υπουργό Εθνικής Οικονομίας- μιας κι από εκεί αρχίσαμε.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η Οικονομία συγκυβέρνηση; Είναι σαν να λες ότι ο υπουργός Οικονομίας δρα ερήμην του Πρωθυπουργού. Δηλαδή ότι φταίει μόνον ο Αλογοσκούφης και καθόλου ο Καραμανλής. Ή πως μπορεί να αναλάβει κάποιος την Οικονομία, ερήμην της Ν.Δ. που θα συνεχίσει να κυβερνά.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ενώ το... ΠΑΣΟΚ αρχίζει να παίρνει διαφορά στις δημοσκοπήσεις. Εξ ου και αρκετοί μπερδεύτηκαν. Εντάξει- τον Βερελή μπορούν με λίγη φαντασία να τον ερμηνεύσουν εσωκομματικά. Ένας αντι-Παπανδρεϊκός, που βλέποντας Γιώργο προ των πυλών, προτείνει συγκυβέρνηση α λα καρτ. Ο Πάγκαλος όμως; Μια «ψαγμένη» προσέγγιση επιμένει πως ο Θόδωρος είχε λόγο που μπήκε στη φάση.

ΑΡΧΙΚΑ, κυκλοφόρησαν έντονες Πασοκικές φήμες ότι «τρώγεται» ο Βερελής. Όταν όμως ο Πάγκαλος είπε το ίδιο επί τρία, θα ήταν δύσκολο να φαγωθεί ο ένας και όχι ο άλλος. Ήθελε ο Θόδωρος να σώσει τον Χρίστο; Όχι αναγκαστικά. Άλλωστε, πέρσι τέτοια εποχή ο Πάγκαλος είχε ρημάξει τους Βενιζελικούς κάτω από το καλάθι. Φέτος όμως μπορεί να θέλει να προστατεύσει το δικαίωμα να εκφράζονται αιρετικές απόψεις εντός ΠΑΣΟΚ- δια παν ενδεχόμενον.
Του Δημήτρη Μητρόπουλου από τα ΝΕΑ

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails