Καλώς ήρθατε

“Κουράγιο Κατερινάκι, θα γυρίσεις νικήτρια”

“Κουράγιο, γλυκιά μου, θα γυρίσεις νικήτρια, στο υπόσχομαι”, “καλό κουράγιο, Κατερινάκι, είμαι σίγουρος ότι θα βγεις νικήτρια”. Μηνύματα όπως αυτά έχουν κατακλύσει ιστοσελίδες του διαδικτύου σε ένα νέο μάθημα ανθρωπιάς.

Η Κατερίνα, ηλικίας μόλις 13,5 μηνών από τη Βέροια, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και η κατάστασή της έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή κινητοποίηση που ξεκίνησε από οπαδούς του ΠΑΟΚ, έφτασε στην ίδια την ομάδα και επεκτάθηκε σε δεκάδες άτομα σε όλον τον κόσμο

“Έλα, γαύρος είμαι, αλλά δεν πειράζει, δεν με νοιάζει τι είσαι, θέλουμε κι εμείς να βοηθήσουμε, να μας πεις με... ποιον τρόπο”. Στην άλλη γραμμή του κινητού τηλεφώνου του πατέρα της μικρής, 29χρονου υπαλλήλου Κώστα Συρόπουλου, ήταν ένα μέλος συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού, που επίσης ευαισθητοποιήθηκαν για την κατάσταση της υγείας του άτυχου κοριτσιού, που πριν να προλάβει να δει ακόμη τον κόσμο αντιμετωπίζει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας. Το τηλέφωνο του κ. Συρόπουλου, στη συνάντηση που είχε με τη “ΜτΚ” έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου αυτές τις ημέρες νοσηλεύεται η Κατερίνα, χτυπάει ασταμάτητα. Όλοι ζητούν να συνεισφέρουν στα έξοδα της οικογένειας για την επόμενη επέμβαση του κοριτσιού σε νοσοκομείο της Γερμανίας.

“Δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση, δεν νομίζω πως έγινε άλλη φορά κάτι τέτοιο, μπορεί αυτό να νομίζω επειδή το ζω, αλλά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η ζωή μας, στην εποχή που ζούμε, συνηθίσαμε να προσπερνάμε τα προβλήματα των άλλων”, τόνισε ο 29χρονος πατέρας της μικρής. Βρίσκεται συνεχώς στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Βέροιας, καθώς για όποιες ανάγκες προκύπτουν για τη μονάκριβη κορούλα του χρειάζεται να μεταφέρει πράγματα. Η μητέρα της μικρής είναι μονίμως στο πλευρό της, στο παιδοογκολογικό τμήμα του “Ιπποκράτειου”.


Η αρχή έγινε από το σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ Βέροιας, στον οποίο ο 29χρονος είναι μέλος και παρακολουθεί αγώνες του “Δικεφάλου. Ακολούθησαν οι σύνδεσμοι των “Βορείων”, της “Θύρας 4”, ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ομάδας Θοδωρής Ζαγοράκης, που επικοινώνησε αμέσως μαζί του και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές της ομάδας προσέφεραν το πριμ της νίκης του αγώνα με τη Λάρισα. Η ευαισθητοποίηση της οικογένειας του ΠΑΟΚ ήταν μόνο η αρχή για την προσφορά ανθρωπιάς στην οικογένεια.


“Άρχισαν να μου τηλεφωνούν από διάφορους συνδέσμους άλλων ομάδων, από τον Άρη, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, κατάλαβα πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν διαφορές ούτε σε ομάδες ούτε σε χρώματα”. Η περιπέτεια της μικρής Κατερίνας έχει ενώσει όλους τους φιλάθλους αλλά όχι μόνο. “Τα τηλεφωνήματα πέφτουν βροχή απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, από απλούς ανθρώπους που ζητούν τον αριθμό του λογαριασμού της Τράπεζας, ο οποίος θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται”.


Παράλληλα, μεγάλη είναι η κινητοποίηση μέσω διαδικτύου. Φίλοι της οικογένειας έχουν ανοίξει το blog, katerinasyropoulou.blogspot.com, στο οποίο παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον για την προσφορά ανθρωπιάς στο κοριτσάκι. “Στην αρχή δεν ήθελα να δημοσιοποιήσω το πρόβλημά μας, είπα θα το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας, με φίλους μας, όλοι όμως επέμεναν να ξεκινήσουμε την εκστρατεία, που έχει τέτοια ανταπόκριση, δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους, έστω που τηλεφωνούν και μας δίνουν κουράγιο”, τόνισε ο κ. Συρόπουλος. Από τα μηνύματα που δέχεται σε καθημερινή βάση το blog, που άνοιξαν φίλοι της οικογένειας, διακρίνεται το ενδιαφέρον όλων. “Δώστε μας τον αριθμό του λογαριασμού, θέλουμε να βάλουμε χρήματα”, επιμένουν πολλοί.

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

“Ένας φίλος τηλεφώνησε στον Ζαγοράκη, μου τηλεφώνησε αμέσως, τέτοια ανταπόκριση με εξέπληξε”, επισήμανε ο κ. Συρόπουλος, αναφερόμενος στην ευαισθητοποίηση της διοίκησης, των ποδοσφαιριστών, αλλά και των περισσότερων οπαδών του ΠΑΟΚ.


Το πρόβλημα της Κατερίνας απασχολεί πλέον τον κάθε οπαδό του Δικεφάλου, σε σημείο που να έχει μετατραπεί σε προσωπικό του πρόβλημα. “Η μικρή Κατερίνα, κόρη γνωστού φιλάθλου του ΠΑΟΚ, αντιμετωπίζει πρόβλημα και νοσηλεύεται στο ‘Ιπποκράτειο’, ενώ πρέπει να χειρουργηθεί στη Γερμανία. Χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας”, είναι ένα από τα πολλά μηνύματα, που έχουν όλα τα οπαδικά site του ΠΑΟΚ. Σχετική ανακοίνωση είναι αναρτημένη και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, στην οποία υπάρχουν τα τηλέφωνα του πατέρα της μικρής.


“Μίλησα με τους ποδοσφαιριστές, τους ευχαρίστησα γι’ αυτό που έκαναν. Μου είπαν πως θα είναι δίπλα μου και θα με βοηθούν συνεχώς”, υπογράμμισε ο κ. Συρόπουλος. Και δεν είναι μόνο οι οπαδοί. Ακόμη και στις σελίδες του ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ αθλητικών εφημερίδων η περιπέτεια της μικρής Κατερίνας προβάλλεται σε καθημερινή βάση.

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ

Η Κατερίνα είναι μόλις 13,5 μηνών και πριν από περίπου δύο μήνες οι γονείς και οι γιατροί διαπίστωσαν το πρόβλημα που είχε στον εγκέφαλο. Ήδη έχει υποβληθεί σε μία επέμβαση στο νοσοκομείο του Τίπιγκεν, έξω από τη Στουτγκάρδη και επανήλθε συνεχίζοντας τις χημειοθεραπείες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Οι γιατροί έχουν προγραμματίσει και νέα επέμβαση, που εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές του νέου χρόνου και για την οποία θα χρειαστούν αρκετά χρήματα. “Έχουμε όλοι ελπίδες πως θα το ξεπεράσει, μου τηλεφωνούν ακόμη και από τη Γερμανία, ζητώντας να βοηθήσουν”, είπε ο πατέρας της μικρής.

Την περασμένη Πέμπτη εισήχθη πάλι στο “Ιπποκράτειο” για λεπτομερή παρακολούθηση. Οι γιατροί στη Γερμανία είναι αισιόδοξοι πως μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημά της.

Του Κώστα Καντούρη απο την makthes

Περιμένουμε όλοι το νέο λογαριασμό με το ΙΒΑΝ!

citypress-gr
taxalia
katerinasyropoulou

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails