Καλώς ήρθατε

Ραγδαία αύξηση των ανέργων


Η διεθνής οικονομική κρίση θα προκαλέσει θεαματική αύξηση της ανεργίας παγκοσμίως σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι ως το 2010 θα υπάρχουν 20 ως 25 εκατομμύρια περισσότεροι άνεργοι στον κόσμο εξαιτίας της κρίσης, εκ των οποίων 8 ως 10 εκατομμύρια στις χώρες μέλη του Οργανισμού, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού Άνχελ Γκουρία.

"Οδεύουμε προς μια απώλεια 8 ως 10 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στη ζώνη του ΟΟΣΑ", η οποία περιλαμβάνει κυρίως τις βιομηχανικές χώρες, "και 20 ως 25 εκατομμυρίων σ' όλο τον κόσμο ως το 2010", δήλωσε ο Γκουρία στο ραδιοσταθμό BFM.

Οι κατασκευές είναι ένας... τομέας που πλήττεται ιδιαίτερα επειδή η δραστηριότητά του "σταμάτησε απότομα", γεγονός που έπληξε σοβαρά χώρες όπως η Ισπανία ή η Ιρλανδία", προσέθεσε ο Γκουρία.

Την ίδια ώρα, σε κίνδυνο βρίσκονται τα προγράμματα και οι δράσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά της φτώχειας, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Δωρητές, όπως κυβερνήσεις, κολοσσοί της Γουόλ Στριτ αλλά φιλανθρωπικές οργανώσεις επικεφαλής των οποίων είναι γνωστοί μεγιστάνες, καταγράφουν τεράστιες απώλειες, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι χορηγίες προς τα ταμεία του Οργανισμού.
skai

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails