Καλώς ήρθατε

Αποτυχία


ΑΠΟΤΕΛΕΙ ασφαλώς παγκόσμια πρωτοτυπία ένας Πρωθυπουργός να προφασίζεται κακή ενημέρωση για ένα σκάνδαλο το οποίο επί τέσσερις και πλέον μήνες ήταν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στα δελτία ειδήσεων όλης της χώρας.

ΑΝ προς στιγμή δεχθούμε ότι λέει την αλήθεια τότε θα πρέπει ταυτόχρονα να ισχύουν δύο πράγματα:

ΠΡΩΤΟΝ, ότι ο Πρωθυπουργός ήταν περικυκλωμένος από ένα σύστημα υπουργών και υψηλόβαθμων στελεχών, το οποίο συστηματικά τον παραπληροφορούσε και απέτυχε παταγωδώς να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Κάτι διόλου καθησυχαστικό δηλαδή για το πώς κυβερνά τη χώρα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ότι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής υπήρξε εξαιρετικά αμελής στην άσκηση των καθηκόντων του καθώς είτε δεν ζήτησε απαντήσεις για τα όσα καθημερινά καταγγέλλονταν είτε δεν ενδιαφέρθηκε να ελέγξει τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις που προφανώς του έδιναν.

ΑΛΛΑ βέβαια το... «mea culpa» του Πρωθυπουργού δεν είναι παρά μία προσχεδιασμένη κίνηση τακτικής για να απεμπλακεί από τη θηλιά του σκανδάλου που απειλεί πλέον τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

ΤΙ θα επιτύχει μένει να φανεί. Ήδη από χθες τα κορυφαία στελέχη βγήκαν στα κανάλια για να εξάρουν τη σημασία της κίνησής του και της ανάληψης της ευθύνης που του αναλογεί. ΚΑΝΕΙΣ βέβαια, ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, δεν εξηγεί γιατί για ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο- το ομολογούν πια και οι ίδιοι- αρνούνται τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής.

ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να προδικάσει ότι υπουργοί έχουν ποινικές ευθύνες. Είναι όμως ανάγκη αυτό να διερευνηθεί με τρόπο που θα ικανοποιεί την κοινή γνώμη, αλλά κυρίως το αίσθημα του δικαίου.

ΣΕ μια εποχή που το πολιτικό σύστημα περνά μια τόσο σοβαρή κρίση αξιοπιστίας η άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συμφωνήσει είναι αυτοκαταστροφική και απλώς ενισχύει την πεποίθηση του κουκουλώματος.
ΤΑ ΝΕΑ

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

gatodiakritikos είπε...

Εκεί που τσαντίστηκα ήταν στην ομιλία του που τον χειροκροτούσαν κι απο πάνω.Δεν ντρέπονται με το παραμικρό ίχνος τσίπας κ αξιοπρέπειας. Αλλά λογικό τι τους νοιάζει;
Εχουν εξασφαλισμένη τη θεσούλα τους
Να πεινάσουν αποκλείεται
Το σκάνδαλο οπου να ναι θα...εξαφανιστεί
Το καφε τον πληρώνουν μόλις 0,80 λεπτά στη βουλή...

Related Posts with Thumbnails