Καλώς ήρθατε

Κι αυτός αυτοδιαφημίζεται


Υπό άλλες συνθήκες το φαινόμενο θα ήταν διασκεδαστικό. Ενας πρωθυπουργός που αισθάνεται την ανάγκη ν απευθύνει τρία ή τέσσερα «διαγγέλματα» εβδομαδιαίως δεν είναι κάτι το συνηθισμένο στον πολιτισμένο κόσμο. Ούτε και είναι συνηθισμένο ν αναβαθμίζεται σε επίπεδο πρωθυπουργικής εξαγγελίας η όποια κυβερνητική απόφαση προκειμένου να πεισθούμε οι κάφροι που κατοικούμε αυτή τη χώρα ότι ο πρωθυπουργός μας εργάζεται αόκνως για το καλό του τόπου και το δικό μας.

Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα έχουν... σοβαρέψει τόσο πολύ ώστε μόνο διάθεση για διασκέδαση δεν υπάρχει. Κι αυτό τουλάχιστον θέλω να πιστεύω ότι κάποιοι από το περιβάλλον ή τους συνεργάτες του Κ. Καραμανλή είναι σε θέση να το καταλάβουν και να του το εξηγήσουν, ώστε, έστω και καθυστερημένα, ν αλλάξει τακτική και ν αρχίσει να συμπεριφέρεται όπως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας πρωθυπουργός.
Δεν είναι, άλλωστε, και πολλά αυτά που πρέπει να κάνει. Για την ακρίβεια, είναι τα ακριβώς αντίθετα απ αυτά που κάνει. Για παράδειγμα, ένας πρωθυπουργός που θέλει να τον σέβεται ο κόσμος δεν κλείνει τακτοποιεί τις βρωμιές της διακυβέρνησής του με αποφάσεις των βουλευτών του και σαχλούς μονολόγους σε στενό κομματικό κύκλο. Πηγαίνει στη Βουλή και κοντράρεται μ αυτούς που τον κατηγορούν. Αν έχει τα κότσια.

Οπως, επίσης, πρέπει να ξέρει ότι ένας πρωθυπουργός δεν επιτρέπεται να μετατρέπεται σε Αντώναρο και να διαβάζει στο τηλεοπτικό κοινό ανιαρές υπουργικές ανακοινώσεις. Αν ανατρέξει στις πρακτικές των προκατόχων του, θα διαπιστώσει ότι οι πρωθυπουργοί δεν μιλάνε για μικρά και σε λίγους, αλλά για τα μεγάλα και σε όλους. Αν, βέβαια, είναι ικανοί ν ασχοληθούν με τα μεγάλα και είναι σε θέση να πουν πράγματα που θ αξίζει να τα ακούσουμε όλοι.

Εκείνο που δεν κατάλαβε ο Κ. Καραμανλής, και είναι πια αργά για να το καταλάβει, είναι ότι οι πρωθυπουργοί δεν χρειάζεται ν αυτοδιαφημίζονται τηλεοπτικά ότι δουλεύουν. Ο κόσμος βλέπει, κρίνει και καταλαβαίνει. Ιδιαίτερα όταν τον κοροϊδεύουν. Απλώς μερικές φορές αργεί κάπως μέχρι να χωνέψει τι ακριβώς συμβαίνει. Και με τον Καραμανλή αυτό ακριβώς έγινε.
Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος από το Έθνος

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails