Καλώς ήρθατε

«Αν δεν υπάρχει βίντεο, δεν υπάρχει ξυλοδαρμός»


«Αν δεν υπάρχει βίντεο, δεν υπάρχει ξυλοδαρμός και βία της αστυνομίας». Αυτή την εκπληκτική απάντηση έδωσαν οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ., απαντώντας σε στοιχειοθετημένη καταγγελία Βρετανού επιχειρηματία στο BBC για ξυλοδαρμό ειρηνικών διαδηλωτών από αστυνομικούς στο Γκάζι, τα ξημερώματα της 14ης Δεκεμβρίου 2008.


Η ΕΛ.ΑΣ., όπως καταγγέλλει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, υιοθετεί πλήρως την άποψη πως αν δεν υπάρχει βίντεο με ξυλοδαρμό δεν υπάρχει ξυλοδαρμός, με το επιχείρημα ότι: «Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί, τα ΜΜΕ δεν θα είχαν χάσει την ευκαιρία να το βιντεοσκοπήσουν».

Το ΕΠΣΕ σε χθεσινή του ανακοίνωση επισημαίνει την προκλητική ατιμωρησία των αστυνομικών που συμπεριφέρονται βίαια σε πολίτες και χαρακτηρίζει ως «μελανή κηλίδα στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης» την πρόσφατη δικαστική απόφαση για τη γνωστή «υπόθεση της ζαρντινιέρας».

Αποκαλύπτει επίσης ότι... ο βασικός πρωταγωνιστής - αστυνομικός στην υπόθεση είχε εμπλακεί κατά το παρελθόν σε ανάλογη περίπτωση βιαιοπραγίας κατά πολιτών, για την οποία μάλιστα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει καταδικάσει τη χώρα μας.

«Το ΕΠΣΕ θα ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) και την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης που ασχολείται με την εκτέλεση των αποφάσεων του ΕΔΔΑ για το γεγονός πως ο δράστης κακοποίησης πολίτη το 2001, για την οποία το ΕΔΔΑ καταδίκασε την Ελλάδα το 2007, θεωρήθηκε από ελληνικό δικαστήριο το 2008 ως έχων «πρότερο έντιμο βίο»!» -ανάφερε ο κ. Δημητράς.

Το ΕΠΣΕ υπογραμμίζει πως ο βασικός δράστης των ξυλοδαρμών Ζελίλοφ και Δημητρίου, αστυνομικός Απόστολος Αποστολίδης, παραμένει στο Σώμα (όπως και όλοι οι συνεργοί του με την εξαίρεση ενός που αποστρατεύθηκε). Επίσης, το ΕΠΣΕ επισημαίνει πως το όνομά του αναφέρεται και στο ενημερωτικό σημείωμα του ΕΔΔΑ για την υπόθεση Γκαλότσκιν κατά Ελλάδας, την οποία χειρίζεται το ΕΠΣΕ και η οποία θα αποφασιστεί το 2009. Ο Παναγιώτης Γκαλότσκιν κατέληξε στο νοσοκομείο μαζί με τον Δημήτρη Ζελίλοφ (τώρα Ζελίδη) μετά τον ξυλοδαρμό του το 2001.

«Το ΕΠΣΕ θα φέρει ξανά στην ελληνική δικαιοσύνη το θέμα της κατά συρροήν ψευδορκίας και ψευδούς βεβαίωσης αστυνομικών που εμπλέκονται τόσο στην υπόθεση Δημητρίου όσο και στην προηγηθείσα υπόθεση Ζελίλοφ (μερικοί και στις δύο), ενέργειες που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της συγκάλυψης παρόμοιων ενεργειών» -ανάφερε ο κ. Δημητράς.
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ από την Ελευθεροτυπία

Σχόλιο apneagr: Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν (αλλά τώρα τι μας φταίνε τα συμπαθή τετράποδα;)

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

AATON είπε...

Μετά φταίει ο λαός;
Δεν νοείται κράτος δίχως ασφάλεια και τάξη.
Μα δεν νοείται και κράτος, με επίδειξη δύναμης, απρόκλητης βίας από την αστυνομία, καθώς και προκλητικής βαναυσότητας.
Ο λαός δεν κοιμάται, ούτε είναι άβουλο όν, αν κάποιοι θέλουν να το πιστεύουν.
Μια του μπάτσου, δυό του μπάτσου, τρείς, και η κακή του ώρα κατόπιν του μπάτσου..
Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά αδερφέ.

Related Posts with Thumbnails