Καλώς ήρθατε

Η κοινωνία του "κοίτα με"


Ένας στους πέντε πιτσιρικάδες ανεβάζει γυμνές φωτογραφίες στο Ίντερνετ.

Το ότι το Ίντερνετ αποτελεί αστείρευτη πηγή πληροφοριών είναι γνωστό προ πολλού. Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως -μας το αναλύει έρευνα που διεξήχθη από το cosmogirl.com και την αμερικανική καμπάνια για την εφηβική και την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη- είναι πως περίπου το 20% των εφήβων και των νεανίδων έχουν "ανεβάσει" γυμνές φωτογραφίες τους ή και βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο. Μάλιστα, το ποσοστό ανέρχεται στο 33%, αν συμπεριλάβουμε και τους εικοσάρηδες.

Οι μικροί στην ερώτηση γιατί το... κάνουν απαντούν είτε πως απευθύνονται αποκλειστικά στο φλερτ τους είτε πως τα στέλνουν σε κάποιον που έχουν γνωρίσει on-line, ή πως οι διάφορες φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου απλά αποτελούν προϊόν ανταλλαγής με φίλους και γνωστούς. Η έρευνα επίσης δείχνει πως όσο μεγαλώνουμε μυαλό δεν βάζουμε, καθώς οι χρήστες μετά την ενηλικίωση -κυρίως οι άντρες- αυξάνουν την κυκλοφορία υλικού και ανεβάζουν με μεγαλύτερο ρυθμό.

Όλοι, δε, δηλώνουν ότι ξέρουν τους κινδύνους (να διαρρεύσουν οι φωτογραφίες τους στο γενικότερο πληθυσμό -κάθε μέρα γίνεται) αλλά αυτό δεν τους πτοεί ιδιαίτερα.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails