Καλώς ήρθατε

Ασφαλιστικές : «Στον αέρα» 250 χιλιάδες αυτοκινητιστές


«Σοκ και δέος» στην ασφαλιστική αγορά αναμένεται να προκύψει από τους ελέγχους των τεχνικών αποθεμάτων που διενεργεί η αρμόδια Εποπτική Αρχή για την Ιδιωτικής Ασφάλιση (ΕΠΕΙΑ).

Λίγο καιρό μετά τις διαρροές που έκαναν λόγο ακόμα και για οκτώ λουκέτα επιχειρήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr στη …διακεκαυμένη ζώνη βρίσκονται τρεις τουλάχιστον επιχειρήσεις του κλάδου, μικρομεσαίου χαρακτήρα (οι δύο με έδρα στη Μακεδονία), οι οποίες έχουν επικέντρωση στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Πηγές αναφέρουν πως τουλάχιστον 250.000 ασφαλισμένοι αυτοκινητιστές αναμένεται σε περίπτωση που οι εταιρείες αυτές κλείσουν να βρεθούν «στον αέρα» και να …πιάσει δουλειά σε πρώτη φάση το Επικουρικό.

Θα πρέπει να... θυμίσουμε πως η ΕΠ.Ε.Ι.Α ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών είχε δώσει νέα καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης μέχρι της 31/7/2008, όμως οι τρύπες φαίνεται πως είναι τόσο μεγάλες που καμία από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις δεν μπόρεσε να τις κλείσει.

Επίσης πρέπει να σημειώσουμε πως ο έλεγχος των αναλυτικών Τεχνικών Αποθεματικών στοιχείων πραγματοποιήθηκε σε βάθος οκταετίας. Σε κάθε περίπτωση επισήμαιναν παράγοντες της αγοράς με τον πρώτο ουσιαστικό έλεγχο των ασφαλιστικών εταιριών, από την νέα εποπτική αρχή, υπάρχουν εταιρίες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στο κλάδο αυτοκινήτου ,που δεν θα πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η αρχή ,για να τους επιτρέψει να συνεχίσουν να λειτουργούν.


Οι εμπλεκόμενες με τη σειρά τους επιχειρήσεις κάνουν λόγο για «πόλεμο συμφερόντων» που εκπορεύεται από τις μεγάλες πολυεθνικές που επιχειρούν εδώ και δύο χρόνια να παγιώσουν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά.
του Δημήτρη Μαρκόπουλου από το protothema

Σχόλιο apneagr: Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι αρμόδιοι δεν βγάζουν και τα ονόματα στην φόρα για να μην ανανεώνει τα συμβόλαια ο κοσμάκης σε αυτές τις εταιρείες. Γιατί θα πρέπει κάποιος π.χ. που λήγει το συμβόλαιο του σήμερα να ανανεώσει και μετά να χάσει τα λεφτά του, ας βγάλουν λοιπόν τα ονόματα να σώσουν μερικούς και όταν τελειώσουν (που δεν το βλέπω) οι έλεγχοι να βγουν και να πουν αυτές είναι εντάξει και η άλλες να πάνε στο διάολο..
Έτσι γίνονται οι καθαρές δουλείες κύριοι...σας μιλάει ένας καμένος που αφού ανανέωσε το ετήσιο συμβόλαιο του μετά από τρεις μήνες έκλεισε η εταιρεία του κόλου
Και μην αρχίσετε τα "φταις και εσύ που δεν έψαξε" ή "το φτηνό το κρέας το τρώνε τα σκυλιά" και άλλα τέτοια, αφού ο κόσμος πεινάει στην πιο ακριβή (και σίγουρη;) θα πάει;

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails