Σε ένα παλαιότερο άρθρο του το οποίο είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 4 Απριλίου 2000 με τίτλο «Ας σπάσουμε τη σιωπή», ο πρώην, πλέον, σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και υπέρμαχος της σεξουαλικής επιθυμίας στο κομμάτι που αφορά στις ομοφυλοφυλικές σχέσεις Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ολοκλήρωνε την τοποθέτησή του με το εξής υστερόγραφο: «ΥΓ: Πώς σχολιάζουν την "απόσυρση Τομπούλογλου" οι ομοφυλόφιλοι -ες βουλευτές των κομμάτων;».
Κάπως έτσι άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αναφέρουν ότι θα σχεδιάσει την αντεπίθεσή του ο πασίγνωστος στο ελληνικό, κυριότατα, τηλεοπτικό κοινό Γρηγόρης Βαλλιανάτος μετά την πολύ πρόσφατη ολοκλήρωσή της επαγγελματικής (σε επίπεδο συμβουλευτικό) σχέσης που είχε με το ΠΑΣΟΚ και την οριστική του απομάκρυνση.
Εκεί αναφέρθηκε... στο ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας υποστηρίζοντας θέσεις υπέρ της αναγνώρισης της πΓΔΜ ως «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», όπως και περί της ύπαρξης «μακεδονικής» μειονότητας. Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τον απομάκρυνε. Οι ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, χωρίς πολλές περιστροφές, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «λόγοι δεοντολογίας επιβάλλουν την διακοπή της επαγγελματικής σχέσης του κ. Βαλλιανάτου με το ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτός εξέφρασε προσωπικές πολιτικές του θέσεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής». Η αλήθεια είναι ότι ούτε όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος δεν συμμετείχε σε καμία σύσκεψη στο νεοκλασσικό της Βασιλίσσης Σοφίας, ούτε συνδιαμόρφωνε, βέβαια, ως σύμβουλος τις ελληνικές θέσεις. Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είναι έξυπνος άνθρωπος. Γνώριζε, λοιπόν, ότι στην παρούσα συγκυρία που η πορεία του ΠΑΣΟΚ με βάσει τις δημοσκοπήσεις και την συνεχή φθορά της κυβέρνησης θα προκαλούσαν την αντίδραση του επίσημου ΠΑΣΟΚ. Στην Χαριλάου Τρικούπη υπήρξαν και άλλοι συνειρμοί, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές του «Κ-P», χρεώνουν τις τοποθετήσεις Βαλλιανάτου σε «άνωθεν πιέσεις και όχι πασοκικές». Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος διατυπώνει τις θέσεις του, ώστε να αποτελεί λόγο ρεβασινιστικής στάσης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο πρόσωπό του. Η επίκληση του ονόματος του Γιώργου Παπανδρέου σε μία συγκυρία που τίποτα δεν είναι … αθώο, όμως, αποτέλεσε την αρχή του τέλους. Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε πάντως ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν είναι σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Η σχέση, ωστόσο, χρονολογείται από την δεκαετία του 1980.
0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:
Δημοσίευση σχολίου