Καλώς ήρθατε

Έτοιμος να κυβερνήσει!

Ακόμη και την εποχή που το ΠΑΣΟΚ ήταν πίσω στις δημοσκοπήσεις, υπήρχαν αισιόδοξοι άνθρωποι. Ήταν κάποιοι γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου που… στοιχημάτιζαν υπέρ του!!!

Ίσως από το γεγονός ότι ήταν «άνθρωποι του περιβάλλοντος Παπανδρέου» και ως εκ τούτου «υποχρεωμένοι» να είναι αισιόδοξοι, κάποιοι πίστευαν (και το σημαντικότερο: το έλεγαν) ότι θα γυρίσει ο τροχός κι ότι ο Γιώργος θα πρέπει να είναι έτοιμος να υποδεχτεί τη θεαματική αλλαγή. Οι εν λόγω «τύποι», εκτός από «άνθρωποι του Γιώργου», αποδεικνύονται και «άνθρωποι της πιάτσας». Δεν τους αρέσει να εκτίθενται πάντα (συνήθως καθόλου) σε… κοινή θέα. Είναι όμως έμπιστοι συνεργάτες του Γιώργου, κινούνται στην «πιάτσα» και έχουν «άκρες».

Λειτουργούν λοιπόν ως η ακίδα που τρυπάει και μπαίνει την άσχετη στιγμή στα… ενδότερα των διαφόρων «μαγαζιών» και «συστημάτων».

Επαφές με τα «συστήματα»

Ο Παπανδρέου είχε εξαρχής δώσει μία... εντολή στους απολύτως στενούς συνεργάτες του: «Δεν θέλω επαφές με κανέναν». Αυτή τη γραμμή φαίνεται ότι κρατάει ακόμη – αν και τώρα αρχίζει να βάζει νερό στο κρασί του. Καταλαβαίνει ότι τα γκάλοπ δημιουργούν άλλα δεδομένα και χτίζουν άλλες σχέσεις με όλους τους παράγοντες. Δεν γουστάρει να φαίνεται ότι παρακαλάει κανέναν. Ταυτόχρονα όμως δεν «φτύνει» την όποια επαφή κάνει δικός του με ανθρώπους της αγοράς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τραπεζίτες. Δεν άφησε κανέναν παραπονούμενο! Τους είδε όλους, παρά τη δικαιολογημένη γκρίνια κάποιων συνεργατών του που έλεγαν ότι «αν τους καλούσαμε πέρσι, δεν θα ερχόταν κανείς»! Ο Γιώργος όμως τους είδε επειδή πιστεύει ότι έχει μπει σε άλλη φάση – το ΠΑΣΟΚ είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις και δύσκολα θα χάσει το προβάδισμα.

Πάντως ο Παπανδρέου το «παίζει» όμορφα: Έχει δημιουργήσει την εικόνα ότι δεν γουστάρει το «πίτσι - πίτσι» με επιχειρηματίες. Από την άλλη μεριά όμως βρίσκεται σε διάφορα τραπέζια και γκαλά (σχεδόν σε εβδομαδιαία, αν όχι καθημερινή, βάση). Προσπαθεί πάντως να αποφεύγει τη μετατροπή των κοινωνικών συναντήσεων σε ραντεβού πολιτικού ενδιαφέροντος. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη από παλιά (από την εποχή του πατέρα του): Μιλάς, αλλά δεν προχωράς στην ανταλλαγή τηλεφώνων! Δηλαδή δεν δίνεις περιθώρια για πολλά πολλά.

Ρεβεράντζες στα «μαγαζιά»

Παρ’ όλα αυτά προ ημερών ο Παπανδρέου γευμάτισε με «Τα Νέα» και μία ημέρα μετά με την ηγεσία του «Έθνους».

Για το συγκρότημα του ΔΟΛ ο Παπανδρέου έχει… ανάμεικτα συναισθήματα. Τον «καθαίρεσε» μετά τις εκλογές του 2007 και έπαιξε χοντρά τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Το πρωτοσέλιδο («Παραιτήσου»…) έκατσε στον λαιμό του προέδρου του ΠAΣOK. Ο Γιώργος δεν παραιτήθηκε και η… ζωή τα έφερε έτσι που το συγκρότημα (διά του… «Βήματος») και ο Βαγγέλης είναι υποχρεωμένοι – προς το παρόν τουλάχιστον – να κάνουν την… πάπια.

Τότε ο Παπανδρέου έπαιξε το χαρτί «μου την πέφτουν τα συμφέροντα». Έπαιξε και κέρδισε σε κείνη τη συγκυρία. Σήμερα μαλακώνει το παξιμάδι. Πληροφορίες λένε χοντρές αλήθειες. Δεν τα παίζει χοντρά με τα συμφέροντα – σε καμία περίπτωση. Όμως ψάχνει άκρη να αποκτήσει την απλή… καλημέρα.

Με τον ΔΟΛ αυτός και δικοί του έχουν κάνει κονέ. Τύποι που γνωρίζουν καλά τη μία και την άλλη πλευρά προσπάθησαν να δημιουργήσουν γέφυρα. Ο ίδιος ο Παπανδρέου λέγεται ότι δεν αρνήθηκε την πρόταση να συναντηθεί – όταν αυτός έκρινε σκόπιμο – με ισχυρό άνδρα της άλλης πλευράς. Πριν από μια εβδομάδα έκανε και τη συνάντηση με την κορυφή της πυραμίδας των «Νέων».

Βέβαια ήταν μεγάλο το τραπέζι – ήταν και πολιτικοί συντάκτες, πέραν των μεγάλων στελεχών. Το επόμενο σκαλοπάτι αφορά τη συνάντηση με το «Βήμα». Λένε πολλοί ότι δεν πρόκειται να γίνει, όμως κάποιοι, που επιμένουν ότι ο Παπανδρέου είναι «άλλος», τονίζουν ότι τίποτε δεν αποκλείεται. Και είναι θέμα χρόνου να σπάσει και εκεί τον πάγο – εφόσον βεβαίως είναι πάνω στα γκάλοπ. Ο Γιώργος δεν θα έκανε ποτέ ραντεβού με το σύστημα αν ήταν στα κάτω του. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την άλλη πλευρά: Αν ο Γιώργος ήταν στα κάτω του το συγκρότημα δεν θα είχε χρόνο για γεύματα μαζί του…

Την προηγούμενη εβδομάδα είδε και τον Φώτη Μπόμπολα. Η σχέση τους πέρασε από χίλια - μύρια κύματα. Μετά τον Βενιζέλο. Παρ’ όλα αυτά επανέρχεται σε κόσμια επίπεδα. Έκλεισαν οι πληγές; Ο χρόνος είναι γιατρός. Οι μάγκες λένε ότι, αν ο Γιώργος παραμένει πρώτος με διαφορά, τότε θα είναι αρκετοί που θα πετάξουν τη σκούφια τους για πάρτη του.

Ο ίδιος – όπως… διαρρέουν στην πιάτσα δικοί του – αντιλαμβάνεται ότι το παιχνίδι δεν είναι εύκολο να γυρίσει υπέρ του και οι επιχειρηματίες να τρέχουν για την αφεντιά του. Και έχει στο μυαλό του το εξής: Να αφήσει τον χρόνο να βγάλει κι άλλα απόνερα στη φόρα.

Αυτό το πιστεύει και για τον Αλαφούζο, που βλέπει ότι νοιάζεται για την κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα ο Γιώργος πιστεύει ότι όλα τα συγκροτήματα λίγο πολύ θα αλλάξουν ρότα, αλλά δεν βλέπει την ίδια ευλυγισία από τα κανάλια.

Το αξίωμα του Γιώργου

Ο πρόεδρος του ΠAΣOK έχει ένα αξίωμα για να πορεύεται: Δεν… προσκυνάς εκεί που δεν πρέπει. Ο Παπανδρέου ορθά κοφτά λέει σε όσους τον ρωτούν ότι δεν μπορεί εύκολα να βρει… γωνία στην πολιτική κατάσταση – ούτε να αναγκάσει τύπους που έπαιζαν με τα χίλια με τον Καραμανλή να αλλάξουν ρεπερτόριο.

Με το… Βαρδινογιανναίικο, για παράδειγμα, ενώ έχει… γνωριμία από τη βάπτισή του, δεν προσπάθησε να πιάσει πόρτα για τον χειμώνα. Βέβαια, και να προσπαθούσε επί χρόνια, δεν θα το κατάφερνε… Τώρα το παξιμάδι μαλακώνει. Και από τις δυο πλευρές. Τα γκάλοπ κάνουν τη δουλειά τους και όλοι οι άλλοι έχουν πολλά κατά νου. Ο Γιώργος αρχίζει και μαθαίνει καλύτερα από το παρελθόν… πεντοζάλη. Δεν χορεύει, αλλά ακούει τον ήχο.

Αίνιγμα οι τραπεζίτες

Σε ό,τι δε αφορά τα αφεντικά των τραπεζών, τους είδε όλους, αλλά δεν έβγαλε κιχ! Δεν είπε αυτό που σκεφτόταν.

* Τον Αράπογλου μόνο που δεν τον παρότρυνε να… φύγει μια ώρα αρχύτερα από τη Χαριλάου Τρικούπη.

* Με τον Βγενόπουλο τα είπαν σαν να μην συνέβαινε τίποτε. Η αγωγή πήγε στα αζήτητα. Λέγεται ότι οι πράσινοι αποκτούν καλή επαφή με τον Βγενό.

* Με τον Λάτση δεν είναι το θέμα ότι ήταν συμμαθητής του ο Νανόπουλος, όπως… αφελώς επαναλαμβάνουν διάφοροι. Οι σχέσεις είναι καλές και σίγουρα πολύ καλύτερες απ’ ό,τι στο παρελθόν.

* Με την Alpha; Απλώς καλές σχέσεις, αλλά σε σημείο που όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα.

Αυτό διατρέχει όλες τις τραπεζοκαταστάσεις και όλους τους επιχειρηματίες που τελευταίως παρκάρουν έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη. Τα δεδομένα άλλαξαν και περισσότεροι από το παρελθόν άνθρωποι του Γιώργου τρέχουν να προλάβουν τις αλλαγές. Ένα είναι απολύτως βέβαιον. Ότι η «γραμμή» Γιώργου ήταν και είναι μία: Στα χειρότερα δεν… ακουμπάμε, στα καλύτερα λέμε και μια καλημέρα.

Συμπέρασμα: Δεν πρόκειται να δούμε θεαματικές αλλαγές. Ήσσονος πολιτικού βάρους επαφές με ανθρώπους της άλλης όχθης έως ότου αλλάξει και παγιωθεί η διαφορά. Δεν χρειάζεται στήριξη; Έχει βάλει σκοπό – κι αυτή είναι η εξήγηση – να μην παίξει με την «ντόπια κατάσταση» στον βαθμό που του ζητούν εδώ και χρόνια. Απλώς θέλει να θέσει τους δικούς του όρους. Αφ’ υψηλού αντιμετώπιση; Προς το παρόν…

papaioannou

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μαζί να διώξουμε τον Καραμανλή και άς έλθει ακόμη και ο απόφοιτος του ΠΙΚΠΑ!

Τι σημασία έχει εάν καταρρέει η παγκόσμια οικονομία και κινδυνεύουμε και εμείς αν ξεχειλώσει ο προυπολογισμός!

Τι σημασία έχει που το Χαζο-γκιόργκο είναι 100% και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ (πχ σχέδιο Ανάν, κλπ) άνθρωπος τον αμερικανών (μαζί με τη Ντορούλα;

Τι σημασία έχει εάν δεν έχει γνώσεις σε ΤΙΠΟΤΕ, ιδιαίτερα στα οικονομικά που μας καίνε αυτή τη στιγμή;

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ, ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ.

Η συνταγή είναι του Γιωργάκη είναι ΑΠΛΗ.
............................
Τάξε στο λαό λεφτά πριν τις εκλογές και μετά θα βρούμε ότι δικαιολογίες θέλουμε.
............................
Αμερικανοί – καναλάρχες – συνδικαλιστές και λοιποί εγκάθετοι, όλοι στον αγώνα ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ - άλλοι για να κονομήσουμε και άλλοι για να γλυτώσουμε τη στενή:

* [ALPHA] Ο γνωστός υπόδικος με ΔΕΚΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ασφαλιστής Κοντομηνάς της Interamerican πληρώνει ΟΣΟ-ΟΣΟ δεκάδες πάμπλουτους τηλε-ηθοποιούς, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.
* [MEGA-ΕΘΝΟΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ-ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ] ο μεγαλύτερος καναλάρχης και φαταούλας Μπόμπολας κάνει ότι μπορεί, θέλει τα 20 δις του Δ’ ΚΠΣ (ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ)
* [ΝΕΑ-ΒΗΜΑ] ο Λαμπράκης σπρώχνει και αυτός να μη χάσει διαφημιστική πίτα
* [ΑΝΤ-1] ο Κυριακού με ΕΝΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ στην πλάτη κάνει ότι μπορεί για την προίκα της μπεμπούλας
* [ALTER-EXTRA3] ο Κουρής σε διπλό ταμπλό (για όλα τα ενδεχόμενα)
* [ΧΩΡΑ-ΒΡΑΔΥΝΗ] ο Τράγκας (δεν υπάρχει λέπι) νομίζει ότι θα πουλήσει φύλλα κατηγορώντας τη Ν.Δ.
* [ΣΚΑΙ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ] ο μεγαλο-εφοπλιστής ο Αλαφούζος (τόσο χρήμα έβαλα να μη βγάλω και κάτι;) δίνει τα ρέστα του όσο πιό μουλωχτά μπορεί
* [ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ] ο Θέμος Αναστασιάδης προσπαθεί να απεγνωσμένα να γλυτώσει τη στενή (οι ορκωτοί τέλειωσαν τους ελέγχους για τα 5 εκατ. και πάμε για δικογραφία)

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ:

Kάθε πέντε μέρες ΜΑΙΜΟΥ δημοσκοπήσεις στα κανάλια (η δημοσκόπηση της Rass – ιστορικά η πιο φερέγγυα εταιρία δημοσκοπήσεων που φέρνει στα ίσια Ν.Δ. και πασόκ θάβεται από όλες τις εφημερίδες και τα κανάλια)
και πάει λέγοντας.

ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΥΒΛΑΚΕΣ ΝΕΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΟ-ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΖΟΓΙΩΡΓΟΥ.

Ο έξυπνος νεοδημοκράτης ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι όλοι αυτοί είναι ένα ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ που θα καταρρεύσει μόλις κάνει την ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ο Καραμανλής.

Ένα απλό ντιμπέιτ (ζωντανό, όχι κονσέρβα) θα δείξει τη διαφορά κλάσης με το Χαζογιώργο, γιαυτό και τον εμφανίζουν μόνο σε στημένη σκηνοθεσία, πχ. αποσπάσματα από ομιλίες. Τώρα τελευταία μάλιστα του μαθαίνουν και Ελληνικά, με έμφαση να μιλάει πολύ αργά.ά.ά.ά…για να μην χάνει τις φευγαλέες σκέψεις του.

Όλοι αυτοί όμως λογαριάζουν όμως ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΛΑΟ!

Πολύ σύντομα, μαζί με τους πάμπλουτους καναλάρχες και τους πρασινοφρουρούς πολιτικούς θα καταρεύσουν και οι προσδοκίες των αμερικανών να χαρίσουν το όνομα Μακεδονία στους Βάρδαρους, την Κύπρο στους Τούρκους (σχέδιο Ανάν του Γιωργάκη) και να ματαιώσουν τους Ελληνορωσικούς αγωγούς πετρελαίου.

Απλά πράγματα, λίγο υπομονή.

ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ!

Related Posts with Thumbnails