Καλώς ήρθατε

Ανάμεικτα συναισθήματα

Κατώτερη των προσδοκιών είναι εκ πρώτης όψεως η REAL NEWS, η οποία παρότι έχει ενδιαφέροντα θέματα, φαίνεται να τα αδικεί, τόσο στο πρωτοσέλιδο της, όσο και στο εσωτερικό. Με άτολμο και κουραστικό layout, η εφημερίδα δεν καταφέρνει να αναδείξει τη συνεντεύξη Σαμαρά και τις δηλώσεις Σημίτη, εστιάζει στο “κουρασμένο” Βατοπαίδι την ώρα που οι περισσότερες εφημερίδες δεν το χτυπούν πρώτο θέμα και δεν διαθέτει πρωτοσέλιδο κραχτη που θα προσελκύσει τον αναγνώστη.

Στα ενδότερα, λείπει ένα άρθρο που να συστήνει την εφημερίδα στους αναγνώστες. Αντίθετα, διαβάζουμε ένα αναμενόμενο και editorial χωρίς ιδιαίτερο στίγμα και δυναμική. Σημαντική αδυναμία έχει η εφημερίδα και στο θέμα της εικονογράφησης που είναι χωρίς φαντασία και εμμένει στα κλασικά πορτραίτα .

Από την άλλη, η...
πολυδιάσπαση σε πολλά σώματα δεν διευκολύνει τον αναγνώστη και δίνει την αίσθηση πως το κυρίως σώμα είναι αρκετά φτωχό, παρότι δεν είναι. Η οικονομία που καταλαμβάνει πολλές σελίδες θα μπορούσε να είναι ένθετο, όπως σε όλο τον κυριακάτικο τύπο, ενώ το οικολογικό real planet πρέπει άμεσα να ενταχθεί στο κυρίως σώμα ή της Real News ή της Real life.

Όσον αφορά τη Real life είναι αρκετά καλή γι αυτό που υπηρετεί και παρότι δεν έχει μεγάλα αποκλειστικά διαβάζεται ευχάριστα. Σε αντίθεση με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που συνδυάζει με μεγάλη μαεστρία πολιτική και lifestyle, εδώ επιλέχθηκε η τακτική του απόλυτου διαχωρισμού, που ίσως δεν είναι και τόσο έυστοχη καθώς η μέθοδος του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ κάνει πιο εύκολο το διάβασμα μιας κυριακάτικης εφημερίδας. Το ένθετο Τέχνες υπό την επιμέλεια της Ελευθερίας Τραϊου μέσα στη real life του Γιώργου Λιάγκα, μας ξενίζει κατ’ αρχήν αλλά τι να κάνουμε…

Κατα τ’ άλλα η εφημερίδα φαίνεται να έχει ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό, ο οποίος επιβραβεύεται και από πολλή κρατική διαφήμιση, αρκετές στοιχηματικές διαφημίσεις, ενώ εντύπωση προκαλεί η απουσία του αποκαλυπτικού άρθρου για τον όμιλο Μπόμπολα που προαναγγελόταν, αλλά και η ολοσέλιδη καταχώρηση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, στην οποία προ μηνών ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε κηρύξει τον “ανένδοτο”!

Η εφημερίδα σίγουρα δεν φέρνει επανάσταση στον κυριακάτικο τύπο. Προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε πολιτική, οικονομία και lifestyle, μοιάζει να φιλοδοξεί να γίνει το κεντροδεξιό ΕΘΝΟΣ και σίγουρα έχει περιθώρια βελτίωσης, τόσο αισθητικής, όσο και ουσίας. Οι πρώτες πωλήσεις λογικά θα είναι καλές, λόγω διαφήμισης και περιέργειας. Το στοίχημα όμως είναι τις επόμενες εβδομάδες που η εφημερίδα θα πρέπει να κρατήσει το αναγνωστικό κοινό που θα της δώσει τη δεύτερη ευκαιρία. Από εμάς ευχές για μακροημέρευση.
mediablog

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails