Καλώς ήρθατε

Κλέβουν σχάρες από φρεάτια για να πουλήσουν το μέταλλο!

Έναν ευρηματικό, αλλά ταυτόχρονα άκρως επικίνδυνο τρόπο για να αυξήσουν τα εισοδήματά τους εφαρμόζουν επιτήδειοι στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα σε διάστημα ενός έτους, περισσότερες από 200 σχάρες και καλύμματα φρεατίων έχουν «κάνει φτερά» από την ευρύτερη περιοχή της συμπρωτεύουσας, με τη Θέρμη και τη Φιλοθέη να… θρηνούν τα περισσότερα.

Οι επιτήδειοι πουλάνε τις σχάρες από χυτοσίδηρο, σε χυτήρια, όπου τις λιώνουν και στη συνέχεια χρησιμοποιούν το μέταλλο.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση, αν αναλογιστεί κανείς ότι καθένα απ’ αυτά τα καλύμματα ζυγίζει περίπου 100 κιλά!

Η εν λόγω δραστηριότητα, που αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο στους δρόμους της συμπρωτεύουσας, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια οδηγών και πεζών, που στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τους δρόμους πέφτουν μέσα σε ανοικτά φρεάτια.

πηγή: zougla.gr

apneagr: Το σπορ αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στην Αθήνα όπου πολλά καπάκια (μαντεμένια) φρεατίων του Δήμου Αθηναίων κλέβονται για να πουληθούν, και τώρα τελευταία έχει εξαπλωθεί και στα συντριβάνια του δήμου από όπου κλέβονται τα χάλκινα εξαρτήματα (τελευταίο κρούσμα στα συντριβάνια της πλατείας Κουμουνδούρου).

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails