Καλώς ήρθατε

Γκαλερί από σκουπίδια

Δυο καλλιτέχνες ξεπέρασαν το φράγμα των χρημάτων, κατασκευάζοντας μια γκαλερί, αποτελούμενη αποκλειστικά από άχρηστα υλικά.

Οι Γερμανοί σχεδιαστές Folke Koebberling και Martin Kaltwasser έσωσαν μια περιουσία, χρησιμοποιώντας άχρηστη ξυλεία, για να κατασκευάσουν μια γκαλερί σε επαρχία του Cambridge.

Εθελοντές βοήθησαν να χτιστεί η ιδιόρρυθμη οκταγωνική γκαλερί σε περίπου 8 εβδομάδες χρησιμοποιώντας παλιές πόρτες, παράθυρα, έπιπλα και θρανία, που δώρισαν οι κάτοικοι της περιοχής.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτή την γκαλερί. Πρόκειται για το πρώτο κτίριο που κατασκευάζεται αποκλειστικά από άχρηστα υλικά και έχει σχεδόν μηδενικό κόστος. Δείχνει να είναι ένα μίγμα ανάμεσα σε έναν αχυρώνα, έναν καθεδρικό ναό και ένα μοναστήρι.»

Η γκαλερί στην οποία έχει δοθεί το όνομα Amphis, βρίσκεται έξω από την περιοχή του Cambridge και θα χρησιμοποιηθεί για την έκθεση έργων τέχνης και την παρουσίαση ταινιών.

Για την κατασκευή της «σύγχρονης» γκαλερί και την μετατροπή των σκουπιδιών σε οικοδομικά υλικά βοήθησαν 40 εθελοντές από την περιοχή.

«Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, είτε προσφέρθηκαν δωρεάν, είτε βρέθηκαν στο πεταμένα,» σχολιάζει η Donna Lynas. «Θεωρώ ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να ανακυκλώνουν και να βλέπουν άχρηστα πράγματα να αποκτούν νέο σκοπό ύπαρξης.»

πηγή:pathfinder

2 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα απο Λεωνιδιο!

apneagr είπε...

Γεια σου και σένα φίλε από το Λεωνίδιο.

Related Posts with Thumbnails