Καλώς ήρθατε

Νίκη για τo Topless

Η γυναίκες στην Κοπεγχάγη, μπορούν τώρα να κολυμπήσουν και να περπατήσουν στις δημόσιες πισίνες, γυμνόστηθες.

Μερικά άτομα μπορούν να υποστηρίξουν ότι ο φεμινισμός έχει τα μειονεκτήματά του - ιδιαίτερα όταν πρέπει να μοιραστούν τα των εν οίκο τους.

Αλλά λίγοι θα διαμαρτυρηθούν για την τελευταία νίκη για τα δικαιώματα της γυναίκας.

Οι κυρίες στην Κοπεγχάγη θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να κολυμπήσουν και να περπατήσουν topless στις δημόσιες πισίνες.

Η απόφαση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας χρόνιας καμπάνιας από μια ομάδα πίεσης, το Μέτωπο Topless, το οποίο λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο με τους γυμνόστηθους άνδρες.

Ηγέτης της καμπάνιας Astrid Vang 20χρ. η οποία έβγαλε το πουκάμισο της μαζί με άλλες για να διαμαρτυρηθούν κατά ενός κέντρου αναψυχής κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, είπε: "οι γυναίκες θα ήθελαν να αποφασίζουν οι ίδιες όταν θα πρέπει να είναι σεξουαλικά τα στήθη τους και πότε όχι.”

Η Δανική εκστρατεία ήταν εμπνευσμένη από ένα Σουηδικό κίνημα που ονομάζεται Just Breasts, το οποίο διαμορφώθηκε από δυο γυναίκες που κλήθηκαν από ναυαγοσώστες να καλύψουν το στήθος τους ενώ κολυμπούσαν σε δημόσιο κολυμβητήριο κοντά στη Στοκχόλμη.

Σουηδέζες διαμαρτυρόμενες πραγματοποίησαν αρκετές πορείες στη χώρα τους, αλλά εξακολουθούν ακόμα να αγωνίζονται για γυμνόστηθη ισότητα.

Μια από της αρχηγούς τους, η 22-χρονη Σουηδέζα Ragnhild Karlsson, είπε: "Θέλουμε να αντιμετωπίζουν τα στήθη μας όπως και των ανδρών, έτσι ώστε να μπορούμε να βγάλουμε τα μπλουζάκια μας όταν πανηγυρίζουμε σε ποδοσφαιρικούς αγώνες".

Αρχές, στο Βανκούβερ του Καναδά – που συχνά θεωρείται το προπύργιο στις βικτωριανές αξίες – επέτρεψαν το topless γυναικών στις πισίνες και στις παραλίες πολλά χρόνια πριν.

Η μόνη διαμαρτυρία κατά της κίνησης προήρθε από ναυαγοσώστες που δήλωσαν ότι είχαν πρόβλημα μη ξέροντας από πού θα έπρεπε να τραβήξουν-πιάσουν κάποια που θα πνιγόταν.

Στην Κοπεγχάγη, η επιτροπή πολιτισμού και ελεύθερου χρόνου υπερψήφισε να επιτρέψει topless κολύμβησης.

Ο Frank Hedegaard, του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος, είπε: "Δεν μπορώ να καταλάβω τι προσβλητικό βρίσκουν μερικοί άνθρωποι στα γυμνά γυναικεία στήθη. Η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική προκειμένου να σταματήσει η ιδέα ότι τα σώματα των γυναικών είναι μόνο αντικείμενα του σεξ."

πηγή: dailymail.co.uk

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails