Καλώς ήρθατε

Προσέξτε τα παιδιά σας από το Facebook οργιάζουν οι κάθε λογής ανώμαλοι…

Εκβιάζουν γυναίκες ότι θα δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες τους σε άσεμνες πόζες.
Δεν διστάζουν μάλιστα να ζητήσουν και σεξουαλική επαφή μαζί τους.
Σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχαν θύματα ανήλικες κοπέλες.
Ήδη έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις.


Σήμα κινδύνου για άγριο κύκλωμα εκβιαστών το οποίο δραστηριοποιείται στο Internet και έχει μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή αρκετών καλλίγραμμων Ελληνίδων. Μάλιστα, για την υπόθεση η εταιρεία του Facebook έστειλε μυστική επιστολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την οποία ενημερώνει για τη δράση της αδίστακτης ομάδας…

Η σύλληψη στην Καλαμάτα ενός 24χρονου ήταν μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Πρόκειται για έναν 24χρονο αρτοποιό ο οποίος εκβίαζε μέσω του Διαδικτύου μία 14χρονη μαθήτρια, την οποία μάλιστα παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ο δράστης έστειλε μήνυμα στην ανήλικη μαθήτρια λέγοντάς της πως θα δημοσιοποιήσει καυτές φωτογραφίες της, τις οποίες είχε κάνει μοντάζ υποκλέπτοντας κανονικές φωτογραφίες που είχε αναρτήσει το παιδί στο δικό του προφίλ. Η απαίτηση του 24χρονου για να μη δημοσιοποιήσει στο Διαδίκτυο τις φωτογραφίες της 14χρονης ήταν να του δώσει τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου.

Η ανήλικη μαθήτρια, φοβούμενη τη δημόσια διαπόμπευση, έδωσε στον αρτοποιό το κινητό της, με αποτέλεσμα οι τηλεφωνικές ενοχλήσεις να είναι καθημερινές, ενώ οι συνομιλίες ήταν σεξουαλικές για την ικανοποίηση του 24χρονου, ο οποίος μάλιστα ήθελε να δώσει το τηλέφωνό της και σε άλλους φίλους του, ώστε να επικοινωνούν με το παιδί. Τελικά, τη λύση έδωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πέρασε χειροπέδες στον νεαρό αρτοποιό.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Espresso», η εταιρεία του Facebook πρόσφατα έστειλε επιστολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ενημέρωνε για περίεργες κινήσεις ομάδας που διατηρεί συγκεκριμένο προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έχει πολλές αναφορές από χρήστες του συγκεκριμένου ιστότοπου για ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Μέσω αυτής της ειδοποίησης και έπειτα από την καταγγελία της μητέρας της 14χρονης μαθήτριας που έπεσε θύμα του 24χρονου αρτοποιού από την Καλαμάτα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει μια τεράστια έρευνα, ώστε να «καθαρίσει» την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης από τους κακοήθεις τύπους, οι οποίοι έχουν αναγάγει το «Cyber-bullying» σε επάγγελμα!

Πως προσεγγίζουν τα θύματα τους

Οι άνθρωποι αυτοί στέλνουν αιτήματα φιλίας σε γυναίκες, κυρίως νεαρής ηλικίας, και στη συνέχεια, αφού έχουν πρόσβαση στο προφίλ τους και κυρίως στο άλμπουμ φωτογραφιών που διατηρούν, κάνουν μοντάζ στις φωτογραφίες τους και τις παρουσιάζουν σε άσεμνες πόζες ή σε σεξουαλική δραστηριότητα. Μετά, στέλνουν αυτές τις «πειραγμένες» φωτογραφίες στις ανυποψίαστες γυναίκες και τους ζητούν τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων.

Μάλιστα, εκβιάζουν τα θύματά τους λέγοντάς τους πως, στην περίπτωση που δεν τους δώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας, τότε θα δημοσιοποιήσουν αυτές τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι νεαρές κοπέλες να υποκύπτουν στον εκβιασμό.

Στη συνέχεια και ενώ οι δράστες έχουν στα χέρια τους τούς αριθμούς, παίρνουν τηλέφωνο τα θύματά τους και υποχρεώνουν τις έντρομες πια γυναίκες να κάνουν μαζί τους… τηλεφωνικό σεξ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν απαίτηση ακόμα και να συναντηθούν με τα θύματά τους, χωρίς όμως να γνωρίζουν στην ΕΛ.ΑΣ. εάν αυτές οι συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν εντοπίσει τουλάχιστον τρεις ομαδικές σελίδες (προφίλ) στο Facebook και τις έχουν «κατεβάσει», καθώς το περιεχόμενο ήταν υβριστικό για τον γυναικείο πληθυσμό.

Στις συγκεκριμένες σελίδες οι χρήστες τους αναρτούσαν φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών, τα οποία είχαν πέσει θύματα αυτών των ασυνείδητων τύπων, και οι «θαυμαστές» της σελίδας τους έκαναν υβριστικά και σεξιστικά σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες -τις πιο πολλές φορές μονταρισμένες- των ανυποψίαστων γυναικών.

Το πρόβλημα ήταν πως αυτές τις φωτογραφίες τις έβλεπαν γνωστοί και γνωστές των γυναικών που είχαν πέσει θύματα του «Cyber-bullying», με αποτέλεσμα ακόμα και ο κοινωνικός περίγυρός τους να τις κοιτά περίεργα και να πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τον εφιάλτη που άρχισαν να βιώνουν στα καλά καθούμενα.

Παρά το γεγονός πως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίζει και κατεβάζει αυτά τα ομαδικά προφίλ, οι ασυνείδητοι χρήστες τους δημιουργούν άμεσα νέες σελίδες, με άλλα στοιχεία, ενημερώνοντας όμως τους «θαυμαστές» τους για τη νέα διεύθυνσή τους.

Οι ειδικοί ερευνητές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ξεκινήσει ήδη επισταμένες έρευνες για την εξάρθρωση αυτού του κυκλώματος. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε πολλές περιοχές της επαρχίας και όχι μόνο στον νομό Αττικής.

Παράλληλα, οι ερευνητές της Δίωξης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση της εταιρείας του Facebook, ώστε να ξεριζωθεί αυτό το κύκλωμα το οποίο έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τις ανυποψίαστες γυναίκες που είναι μέλη της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails