Καλώς ήρθατε

Γερμανοί: oι πραγματικοί υπονομευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι Γερμανοί, αντί να επικρίνουν τους πάντες λες και κατέχουν τη μία και απόλυτη αλήθεια, καλό θα είναι να βγάλουν τον σκασμό. Επιτέλους, δεν είναι δυνατόν να φέρονται σαν τον περιούσιο λαό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λες και οι άλλοι είναι σκουπίδια.

Ένα μέρος της αλήθειας για το γερμανικό χρέος την είπε ο Γιούνκερ, ο οποίος το χαρακτήρισε πιο επικίνδυνο από το ιταλικό. Ο ίδιος επέκρινε τους Γερμανούς για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους Ευρωπαίους του Νότου. Επιτέλους όταν αυτοί εργάζονται λιγότερο, δεν μπορούν να αποκαλούν τους άλλους τεμπέληδες.

Όταν εξάγουν το προϊόντα τους στους...τεμπέληδες καλά θα κάνουν να καταλάβουν πως χωρίς αυτούς και το εισόδημά τους θα έχει πρόβλημα. Όταν οι αντίπαλοι είναι η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, οι Γερμανοί χωρίς τους υπόλοιπους Ευρωπαίους θα είναι μία μεσαία δύναμη χωρίς ιδιαίτερη επιρροή.

Λοιπόν, ας πάψουν να κουνούν το δάχτυλο, να συμπεριφέρονται σαν αφέντες επειδή η οικονομία τους έχει καλύτερες επιδόσεις. Οι ιδιαιτερότητες των άλλων λαών (να υπενθυμίσουμε ότι ο εθνοκεντρισμός, να κρίνεις δηλαδή άλλους λαούς με βάση τις δικές σου αρχές και αξίες, είναι το μεγαλύτερο λάθος στις κοινωνικές επιστήμες) σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι κατώτεροι. Είναι διαφορετικοί.

Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι Γερμανοί την ανιστόρητη και ανόητη επίθεση εναντίον των άλλων, γιατί βάζουν σε κίνδυνο την Ευρώπη, διεγείρουν αντιγερμανικά αντανακλαστικά και πριονίζουν την αλληλεγγύη και τη συνοχή της ΕΕ.
από το Έθνος

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails