Καλώς ήρθατε

Πολιτικό πραξικόπημα μίσους, εμπάθειας και εκδικητικότητας στο ΚΥΣΕΑ

Δεν είναι αρμοδιότητας δημοσιογραφικής ανάλυσης – ούτε καν κριτικής – όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ο κ. Παπανδρέου – και όσοι εξακολουθούν να τον στηρίζουν – έχουν πλέον περάσει στην αρμοδιότητα των ψυχιάτρων.

Αυτοί πρέπει πλέον να γνωματεύσουν και να αποφανθούν αν ισχύει για την περίπτωσή τους ο νόμος περί ακαταλογίστου, ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και διεθνώς.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, θα χρειασθεί χωρίς αμφιβολία να ζητήσουμε – και αυτή τη φορά – την βοήθεια των εταίρων μας, προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από... μια ομάδα αφρόνων και παραφρόνων, που πλέον εκδηλώνουν το μίσος, την εμπάθεια και την εκδικητικότητά τους με κάθε ευκαιρία.

Αν όλοι δέχονται πως είναι σχιζοφρενικό να ακυρώνεις συμφωνίες που μόλις έχεις υπογράψει, τότε χωρίς αμφιβολία λόγο έχουν και εκείνοι με τους οποίους συνυπέγραψες και οι... ψυχίατροι!

Ενδεικτική της εμπάθειας είναι η χθεσινή απόφαση – τη στιγμή που η κυβέρνηση βρισκόταν στο χείλος της αβύσσου – του υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη να συγκαλέσει ΚΥΣΕΑ και να αποστρατεύσει όλους τους αρχηγούς, κάνοντας παράλληλα και μεγάλη βουτιά στην επετηρίδα για την αντικατάστασή τους.

Ήταν το τελευταίο που περίμενε κανείς να συμβεί σε μια εντελώς κατεστραμμένη χώρα.

Ήταν το τελευταίο που μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα έπραττε μια κυβέρνηση που έχει πεθάνει και απλώς αναμένεται η υπογραφή του πιστοποιητικού θανάτου της.

Όταν γνωρίζεις ότι φεύγεις από το αξίωμά σου και παρ’ όλα αυτά προχωρείς σε τέτοιες εκδικητικές ενέργειες, παραβιάζοντας κάθε δεοντολογία και ηθική, σημαίνει πως είσαι αδίστακτος.

Όταν βλέπεις την χώρα σου να παραπαίει, δεν προκαλείς άλλη μια αναστάτωση – και μάλιστα στον μοναδικό χώρο που διατηρείται ακόμη όρθιος, την ώρα που με δική σου ευθύνη έχουν διαλυθεί τα πάντα.

Ο κ. Μπεγλίτης, που στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλων διαμαρτυριών, αποφάσισε να προχωρήσει σε επίδειξη πυγμής. Και έγινε έτσι άμεσα συνυπεύθυνος του Γ. Παπανδρέου για όσα θα συμβούν από εδώ και πέρα.

Η Νέα Δημοκρατία, δια του αρμόδιου τομεάρχη Μαργαρίτη Τζίμα δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση. Και δεν πρέπει να την αναγνωρίσει.

Διότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες σοβαρές αποφάσεις ενώ οι εκλογές αποτελούν πλέον μονόδρομο.

Πρόκειται για ένα πολιτικό πραξικόπημα, άλλη μια απόδειξη αντιδημοκρατικής υστερίας και αδιαφορίας για το εθνικό συμφέρον.

Πρόκειται για άλλη μια πράξη περιφρόνησης της δημοκρατικής τάξης.

Ο κ. Μπεγλίτης αποδείχθηκε αντάξιος του αρχηγού του και θα έχει την ίδια μ’ αυτόν τύχη.

Όπως ο κ. Παπανδρέου φρόντισε να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση με τις συμφωνίες που έκλεισε ερήμην του λαού – του οποίου ξαφνικά θυμήθηκε να ζητήσει την γνώμη – έτσι και ο κ. Μπεγλίτης, με τον ίδιο διχαστικό τρόπο – και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων – προχώρησε βεβιασμένα σε κρίσεις χωρίς κανέναν λόγο.

Είχε ευτυχήσει να έχει υπό τις εντολές του μερικούς από τους ικανότερους αξιωματικούς της χώρας.

Είναι προφανές ότι δεν του άξιζαν…

Υ.Γ.1 Άλλωστε, τι να περιμένει κανείς από τον εκλεκτό φίλο ενός πρωθυπουργού, ο οποίος στο ημερολόγιό του την ημέρα της εθνικής γιορτής δεν έγραψε «Επέτειος του Όχι», αλλά… «Σοσιαλιστική Διεθνής για την Αραβική Άνοιξη»;

Υ.Γ.2 Η αποστράτευση από ένα τέτοιο δίδυμο αποτελεί ένα ακόμη γαλόνι για τους Αρχηγούς.
γράφει η Σοφία Βούλτεψη

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails