Καλώς ήρθατε

Από Προεδρευόμενη Δημοκρατία σε καθεστώς διαχείρισης έργου

Αγαπητέ Αναγνώστη,

Προσπαθώντας να βάλω τις σκέψεις μου και τα συναισθήματά μου σε μια σειρά, καταλήγω στα ακόλουθα συμπεράσματα και ασφαλώς δεν διεκδικώ το αλάθητο. Πλανώνται πλάνην οικτράν, όσοι πιστεύουν ότι έχουμε πλέον κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, γιατί αυτό που έχουμε είναι το όργανο υλοποίησης του Project Plan Greece (Σχέδιο έργου Ελλάδα). Θα είναι μέγα λάθος ο εφησυχασμός μας μετά τις τελευταίες εξελίξεις, γιατί αυτό που θα ακολουθήσει είναι η αυστηρή υλοποίηση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου με ελάχιστες έως καμία παρεκκλίσεις και αν δεν είναι κατανοητό μέχρις στιγμής, ελπίζω ότι θα γίνει διαβάζοντας τις επόμενες σειρές:

• Πρωθυπουργός: Ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος είναι Πρωθυπουργός -Λάθος! Είναι Project Manager (Διευθυντής Διαχείρισης Έργου) και που αναφέρεται; Στους Project Owners (Ιδιοκτήτες Έργου) και ας δούμε ποιοι είναι αυτοί:
  1. Η Τρόϊκα (Ε.Ε)
  2. Το ΔΝΤ (ΗΠΑ)
με λίγα λόγια οι δανειστές μας!

• Σκοπός του έργου: H υλοποίηση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου
• Υπουργοί: Έχουμε Υπουργούς -Λάθος ! Δεν έχουμε υπουργούς, έχουμε στελέχη τα οποία αναφέρονται και εκτελούν τις εργασίες που τους ανατίθενται από τον Project Manager.
• Βουλευτές: Στο όνομα της Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, θα νομοθετούν ως εκτελεστικά όργανα της αποφάσεις του Project Manager
• Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Διακοσμητικός ρόλος, προσδίδει νομιμοφάνεια στα τεκταινόμενα.
• Ο Ελληνικός λαός: Απών

Η αίσθησή μου λοιπόν είναι ότι το πολιτικό σύστημα δηλώνοντας αδυναμία διαχείρισης, παρακάμπτοντας νομιμοφανώς το Σύνταγμα, παρέδωσε την διακυβέρνηση της χώρας στους δανειστές της, το μόνο έργο που θα παραχθεί είναι η υλοποίηση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου ! Το διάστημα που θα ακολουθήσει, το οποίο σημειωτέον δεν είναι προσδιορισμένο χρονικά δεδομένου ότι δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία εκλογών, θεωρώ ότι θα είναι πιο πονηρό από αυτό που προηγήθηκε, θα ανοίξει την όρεξη σε πολλούς εχθρούς της Πατρίδας (εντός και εκτός των συνόρων) οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την χαλάρωση των θεσμών και την παρατεταμένη περίοδο επαναπροσδιορισμού του πολιτικού συστήματός μας.

Αυτά για όσους θεωρούν ότι από εχθές υπάρχει ελπίδα. Ελπίδα για ποιους; Για τον Ελληνικό Λαό ή για τους δανειστές του ;

Ως Ἐλλην αισθάνομαι ότι δεν έχω πού την κεφαλήν κλίναι, πιστεύω ότι η ελπίδα θα προκύψει μόνο μέσα από άμεσες ΕΚΛΟΓΕΣ.

Διατυπωμένο ακομμάτιστα και με αγνά Ελληνικά αισθήματα

Με εκτίμηση
Γιάννης Τσατσαρώνης

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails