Καλώς ήρθατε

Οι νταβατζήδες θέλουν τον δικό τους πρωθυπουργό

Ξεσάλωσαν αυτέ τις μέρες τα παπαγαλάκια των καθεστωτικών νταβατζήδων, ξεσηκώνοντας ταυτόχρονα και μερικούς βουλευτές των δύο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), προκειμένου να επιβάλουν τη δική τους πρόταση για τη θέση του πρωθυπουργού.

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία φίλοι μας, έχει ήδη σαπίσει.
Μόνη λύση είναι...να επανέλθει ο λαός στο προσκήνιο.
Μόνη λύση...οι άμεσες εκλογές.
Η χθεσινή ημέρα δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά πολιτικά χρονικά, από τις δηλώσεις Βενιζέλου για την ανυπαρξία υποψηφιότητας Παπαδήμου μέχρι το μη πρόβλημα Σαμαρά με την πρωθυπουργία του κεντρικού τραπεζίτη στις 8.30 το βράδυ. Όμως οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορούν πια να κάνουν του κεφαλιού τους.

Το σήμα είχε πέσει από νωρίς όταν ο Μιχελάκης δήλωσε, ότι αν τους είχαν ζητήσει την ανάληψη Παπαδήμου θα την είχαν αποδεχτεί. Το ΠΑΣΟΚ απάντησε διαμέσου της κρατικής τηλεόρασης με ρεπορτάζ κατά το οποίο ο Παπανδρέου είχε προτείνει στον Σαμαρά τον Παπαδήμο ακόμα και ως αντιπρόεδρο, αλλά εκείνος τον απέρριψε για να καταλήξουμε στις γνωστές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ. Παράλληλα Καρατζαφέρης και Ντόρα με τον ένα τρόπο ή τον άλλο είχαν υποδείξει την υποψηφιότητα Παπαδήμου.

Έτσι μετά το φιάσκο Πετσάλινικου ωσάν μια μαγική χειρ να οριοθέτησε το τέλος της πράξης η υποψηφιότητα του κεντρικού τραπεζίτη επανήλθε ισχυρή στο τραπέζι. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι οι πιστωτές έχουν χάσει οριστικά την υπομονή τους με τους Έλληνες πολιτικούς. Η πρωθυπουργία Παπαδήμου θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και ταυτόχρονα θα αποβάλλει σταδιακά την εικόνα μιας χώρας που λέει ψέματα και λειτουργεί με βάση την πολιτική πελατεία. Αν όλα βέβαια πάνε καλά.

Επίσης ας μάθουν και οι πολιτικοί ότι σε μια υπερχρεωμένη χώρα δεν μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους και να σπεκουλάρουν με τον τρόπο που συνέχισε να γίνεται μέχρι αργά χθες το απόγευμα. Και ας ελπίσουμε ότι θα φωτιστούν και πολλά σημεία των σχέσεων μας με τους πιστωτές, που ίσως παρουσιάστηκαν μέσα από διόπτρες με καμένες μπαταρίες τους τελευταίους μήνες.

Είναι μια ευκαιρία η χώρα να πατήσει καλύτερα στην προσπάθεια της να διασωθεί, έστω την ύστατη ώρα και την στιγμή που οι Γερμανοί μέσα στην ολιγωρία τους θα πρέπει να προβλέψουν άλλα 240 δισ. για την Ιταλία μέσα στο 2012.
από το capital

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails