Καλώς ήρθατε

Ο “Πινόκιο” Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Πέρασε δεν πέρασε ένας μήνας από τη στιγμή που άκουσα τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί και δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα. Τώρα διαβάζω ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει από τις τσέπες μας άλλα... 23 δισεκατομμύρια ευρώ, ως πρόσθετα μέτρα, για την περίοδο 2012-2015, στο όνομα του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου. Το πιο περίεργο όμως είναι ότι ο "τσάρος" δεσμεύτηκε ότι τα νέα μέτρα "δεν θα προκαλούν φόβο και πανικό αλλά θα δίνουν μια νέα δυναμική στη χώρα".
Για πια δυναμική μιλάς βρε... Πινόκιο;

Δεν έχεις αντιληφθεί ότι το μόνο που παράγουμε στην Ελλάδα, χάρη και σε εσένα, είναι άνεργους; Μόνο αυτός ο δείκτης τραβά την ανηφόρα. Όλοι οι άλλοι έχουν πάρει την...κατηφόρα και δεν σηκώνονται με τίποτα. "Ούτε με γερανό" που λένε στο λιμάνι...

Εκτός και αν έχεις το μαγικό ραβδάκι του Χάρι Πότερ και μπορείς με ένα άμπρα κατάμπρα να τα αλλάξεις όλα προς το καλύτερο. Μόνο που το βλέπω κομματάκι δύσκολο. Αλλά ξέχασα, αυτό το παρατσούκλι το κολλήσατε στον Σαμαρά όταν σας προειδοποιούσε ότι με την πολιτική που ακολουθούμε θα φάμε τα μούτρα μας και σας έλεγε ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζατε εσείς.

Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο η περίφημη "ανάπτυξη" του 2012 να είναι προεκλογική και ξάφνου όλα να φτιάξουν μονομιάς. Δεν είναι δύσκολο ξέρετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μεγάλο τσουκάλι, ένα μεγάλο κουτάλι, η σωστή "συνταγή" από τις Βρυξέλλες και ένα καλό ανακάτεμα των δημοσιονομικών μας στοιχείων!
από το taxalia

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails