Καλώς ήρθατε

Στήνουν γκάλοπ για να σύρουν τον Σαμαρά σε συγκυβέρνηση

Ή με τον Παπανδρέου ή με τον Καρατζαφέρη το μήνυμα...

Με σχεδόν απροκάλυπτο τρόπο το εκδοτικό και οικονομικό κατεστημένο επιχειρεί να καθορίσει και ει δυνατόν να επιβάλει τις «πολιτικές λύσεις» εκείνες που στο άμεσο μέλλον θα εξυπηρετήσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τα συμφέροντά του.

Εκμεταλλευόμενοι τη βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, αλλά και την απογοήτευση των πολιτών από κυβερνήσεις και κόμματα, έχουν...θέσει σε εφαρμογή σχέδιο προκειμένου να διαμορφώσουν ένα πολιτικό σκηνικό ελάχιστα ανθεκτικό στις πιέσεις και τις απαιτήσεις τους. Και παράλληλα να προωθήσουν, με τις λιγότερες δυνατόν αντιδράσεις, τα επώδυνα μέτρα που ζητούν οι ξένοι Οργανισμοί και ευνοούν τα εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα.

Κεντρικός στόχος ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας δύο και περισσότερων κομμάτων, αλλά το... «ιδανικό σενάριο» στα σχέδιά τους είναι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας! Ενδεχόμενο που δεν φαίνεται ορατό στον ορίζοντα, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς ανθίσταται σθεναρά στις ισχυρές πιέσεις που δέχεται και οι οποίες θα ενταθούν προϊόντος του χρόνου, ιδίως δε στην περίπτωση κατά την οποία στις προσεχείς εθνικές εκλογές κανένα κόμμα δεν εξασφαλίσει την αναγκαία αυτοδυναμία. Στην προσπάθειά τους αυτή, τα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης και «πολιορκητικό κριό» τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος εμφανίζεται σαν... έτοιμος από καιρό να ανταποκριθεί στις επιθυμίες των ισχυρών.

Προκάλεσε μάλιστα αίσθηση η ομιλία του την Παρασκευή στη Βουλή όπου, αφενός ζήτησε από κόμματα και φορείς να σταματήσουν να κάνουν οποιαδήποτε κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου και να τον αφήσουν να... σώσει τη χώρα, αφετέρου εμφανίσθηκε ως μέλος μιας «άτυπης συγκυβέρνησης», πρόθυμος να θυσιαστεί για το καλό της πατρίδας!

Το «μήνυμα» προς τον κ. Σαμαρά (αφού εκείνον προσπαθούν να εγκλωβίσουν) είναι κάτι περισσότερο από σαφές το τελευταίο διάστημα: Θα συνεργαστείς είτε με τον Γ. Παπανδρέου είτε με τον Γ. Καρατζαφέρη! «Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε», απαντούν από τη ΝΔ, αν και γνωρίζουν ότι θα δεχτούν πολλαπλά χτυπήματα, ακόμη και κάτω από τη μέση. «Δεν θα γίνουμε συνυπεύθυνοι σε μια καταστροφική πολιτική, αλλά ούτε και συνένοχοι στην εξαθλίωση των πολιτών» υπογραμμίζουν σε κάθε ευκαιρία.

«Εξόφθαλμο» δείγμα του «πολιτικού παιχνιδιού» που παίζουν τα συμφέροντα αποτελεί η δημοσκόπηση (της Public Issue) που δημοσιεύθηκε προχθές (Παρασκευή) στην «Καθημερινή». Σ’ αυτήν εμφανιζόταν ο ΛΑΟΣ και ο Γ. Καρατζαφέρης να... σαρώνουν!

Στην πρόθεση ψήφου συγκέντρωνε 9%, εύρημα που δεν υπήρχε σε καμία άλλη δημοσκόπηση μέχρι σήμερα, ενώ με 38% ο κ. Καρατζαφέρης ήταν ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός! Περιέργως δε «θάβουν» την Ντόρα στο 2% (λέγεται ότι ίσως να φταίει η σύγκρουση του Αλαφούζου με τον δικό της άνθρωπο, τον Μαρινάκη του Ολυμπιακού), την ώρα που ανεβάζουν το ΚΚΕ στο 11%, τον δε ΣΥΡΙΖΑ τον φέρουν μακριά από τη διακεκαυμένη ζώνη του 3%, δίνοντάς του 5%.

Τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ την καταγράφει στο 5,5% όταν όλες οι δημοσκοπήσεις των άλλων εταιρειών είναι από 3% και κάτω και φέρουν το ΠΑΣΟΚ να χάνει 3 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, ενώ τον Σαμαρά να έχει απώλειες 2 μονάδων!

Θυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εταιρείας, που κατά κανόνα αμφισβητούνται, αυτήν τη φορά προκάλεσαν σχόλια για τις σκοπιμότητες που (μπορεί να) εξυπηρετεί, αλλά και... ειρωνικά σχόλια για τις ταχυδακτυλουργικές μεθόδους που χρησιμοποίησε προκειμένου να καταλήξει στα συμπεράσματα αυτά. Πλην όμως η εφημερίδα, μέλος ενός συγκροτήματος που επίμονα μήνες τώρα προωθεί την «ιδέα» της συγκυβέρνησης, δεν περιορίσθηκε στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας. Μη κρατώντας ούτε τα προσχήματα για τους στόχους της, σε πρωτοσέλιδο άρθρο του ο διευθυντής της Αλ. Παπαχελάς επιχειρηματολογούσε για το «φαινόμενο ΛΑΟΣ», ισχυριζόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι η αύξηση της δύναμης του κόμματος αποτελεί αντανάκλαση της... υπεύθυνης αντιπολίτευσης που ασκεί ο κ. Καρατζαφέρης!

Γεύμα με Αλαφούζο

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο τελευταίος έχει κληθεί σε γεύμα από τον ιδιοκτήτη του εκδοτικού συγκροτήματος κ. Αλαφούζο, για να... βρέξουν με σαμπάνια τη «δημοσκοπική έκρηξη» του ΛΑΟΣ και ενδεχομένως να μιλήσουν για τα μελλοντικά (κοινά) τους σχέδια.

Εξάλλου, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Καρατζαφέρης βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» και με άλλον ισχυρό οικονομικό παράγοντα που δραστηριοποιείται και στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης.

Κατά συνέπεια, το επόμενο διάστημα πρέπει να αναμένεται περαιτέρω αύξηση της προβολής του προέδρου του ΛΑΟΣ και των απόψεών του, που... συμπτωματικά θα «ευνοούν» όλους εκείνους τους επιχειρηματικούς κύκλους που ομνύουν πίστη στο Μνημόνιο γιατί εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντά τους.

Παράλληλα θα περιορισθούν στο ελάχιστο τα επικριτικά σχόλια για την τακτική που ακολουθεί.
από το Παρόν

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails