Καλώς ήρθατε

Φοβάται τον ανασχηματισμό, τρέμει τις εκλογές…

Σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στην θέση του Έλληνα πρωθυπουργού καθώς οι σφαλιάρες έχουν αρχίσει να πυκνώνουν απελπιστικά και όπως θα έλεγε και ο …Στρος Καν, η κυβέρνηση βουλιάζει στα σκατά της.

Δήλωσε λοιπόν εχθές ο ολίγιστος πρωθυπουργεύων, στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ότι ούτε σε εκλογές προτίθεται να οδηγηθεί, ούτε όμως και σε ανασχηματισμό προσπαθώντας να δώσει τέλος στα σενάρια των τελευταίων ημερών που τροφοδοτούνται από την ανικανότητα της κυβέρνησης να συντονιστεί έστω στα βασικά, και κυρίως στο ανυπέρβλητο τείχος που διαφαίνεται να ορθωθεί μπροστά στην Ελλάδα την 25η Μαρτίου στην Ευρώπη.

Κι αλήθεια έτσι όπως τα κατάφερε τι...απ’ τα δύο να κάνει; Ανασχηματισμό;
Ποιον να βγάλει και ποιον να βάλει; Γιατί τα πράγματα έχουν έρθει σε τέτοιο σημείο που αναγκαστικά ένας ανασχηματισμός πρέπει να είναι ριζικός σε πρόσωπα και δομές. Και μόνο η απόφαση είναι παραδοχή απόλυτης αποτυχίας, αφού ο προηγούμενος ανασχηματισμός είναι πολύ φρέσκος.

Στα πρόσωπα πρέπει να απομακρυνθούν:
α) Παπακωνσταντίνου ως αποτυχημένος αφού έχει ρίξει την ελληνική οικονομία σε απύθμενο πηγάδι και όλα πέφτουμε. Απόδειξη η πρόσφατη παραίτηση-απομάκρυνση του Γ.Γ οικονομιών κ. Γεωργακόπουλου. Ας μην ξεχνάμε και τις δηλώσεις που είχε κάνει πως αν χρειαστούν νέα μέτρα θα έχει αποτύχει και θα παραιτηθεί… Μάλλον τις ξέχασε αυτές γιατί μόνο νέα μέτρα παίρνει από τότε.
β) Πάγκαλος. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση γιατί. Είναι ο πιο μισητός πολιτικός για τους Έλληνες με τις εμπρηστικές του δηλώσεις για “ κοπρίτες” και το “ μαζί τα φάγαμε”. Αλλά ποιος θέλει να τον βγάλει απ’την κυβέρνηση και να αρχίσει να μιλάει;
γ) Ραγκούσης. Προσωπική επιλογή και πολιτικό τέκνο του ίδιου του ΓΑΠ στον τελευταίο ανασχηματισμό έγινε ο αντ΄ αυτού με τεράστιες αρμοδιότητες και υπεύθυνος συντονισμού. Ο ίδιος μόλις είδε τι είχε πραγματικά αναλάβει έκανε πίσω αναλαμβάνοντας επιλεκτικά κάποιες από τις αρμοδιότητες που είχε αρχικά. Οποιαδήποτε απομάκρυνση από αυτήν την θέση θα θεωρηθεί και λογικά υποβάθμιση του και δεν αποκλείεται και μια ρήξη με τον ΓΑΠ, μια που και ο ίδιος προαλείφεται για την διάδοχη, μετά ΓΑΠ, κατάσταση του ΠΑΣΟΚ.
Οι προαναφερθέντες βεβαίως είναι οι ελάχιστοι που θα έπρεπε να “καθαιρέσει” ο πρωθυπουργός για να κάνει έναν ουσιαστικό ανασχηματισμό και να αλλάξει την δυσμενή εικόνα της κυβέρνησης.

Άρα δύσκολος γρίφος ο ανασχηματισμός, καθώς κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι δεν θα υπάρξουν διαλυτικές τάσεις εκ νέου..
Πάμε λοιπόν σε εκλογές;

Όπως διαβάσαμε στο χθεσινό ΠΑΡΟΝ, που είναι πάντα πολύ καλά πληροφορημένο, υπάρχουν δημοσκοπήσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο, (ξέρετε αυτές τις αληθινές που μένουν κρυφές και γίνονται για να καταλαβαίνουν οι πολιτικοί την τάση του κόσμου και όχι τις άλλες που δίνονται στην δημοσιότητα και γίνονται για να ταΐζουν τους ιθαγενείς) οι οποίες του πάγωσαν το αίμα χειρότερα απ’το στραπάτσο που έπαθε από την Μέρκελ που τον έστειλε στον Σαρκοζί να...παίξουν με τα κουβαδάκια τους!

Μαύρα μαντάτα δίνουν οι κρυφές αυτές δημοσκοπήσεις για το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης. Και πώς να πας σε εκλογές αν δεν είναι σίγουρο το ΔΝΤ ότι θα αναλάβει την εξουσία άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του;

Όσο και να διαψεύδει ο ΓΑΠ, άλλωστε έχει διαψεύσει ο ίδιος τον εαυτό του τόσες φορές που πλέον δεν αποτελεί καν θέμα σχολιασμού, τις περιπτώσεις του ανασχηματισμού ή των πρόωρων εκλογών, σίγουρα θα οδηγηθεί σύντομα σε μία από τις δύο λύσεις. Πολύ σύντομα αν προσθέσει κανείς στις πολιτικές εξελίξεις τα αντάρτικα των πράσινων βουλευτών όσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο εκλογών με λίστα, μήπως και σώσουν το πολιτικό τους μέλλον. Ήδη μία πρώτη γεύση έχει πάρει η κυβέρνηση από την Βάσω Παπανδρέου και τα πήγαινέλα της Μπιρμπίλη για το Natura που όπως το καταθέτει έτσι το μαζεύει μετά τις αντιδράσεις των βουλευτών. Αν μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, τα αποτελέσματα της Συνόδου της 25ης Μαρτίου είναι αρνητικά για την ελληνική οικονομία τότε η κατάρρευση της κυβέρνησης δεν βρίσκεται μακριά…

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails