Καλώς ήρθατε

Θίχτηκε κανένας στην κυβέρνηση από όσα είπε ο Νταβούτογλου στην Θράκη;;;

Κυριολεκτική κατάληψη της Θράκης έκανε χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Το τουρκικό προξενείο στην περιοχή του οργάνωσε αποθεωτική υποδοχή "αρχηγού κράτους", υπό την απαράδεκτη ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης, κάτι που συνιστά μείζον θέμα για τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα.

Οι προκλήσεις ξεπέρασαν κάθε όριο και προηγούμενο καθώς, όπως επισημαίνουν τοπικοί παράγοντες, ακόμη και...το σκηνικό της επίσκεψης Ερντογάν προ οκταετίας στη Θράκη ωχριά μπροστά σε αυτό που συνέβη χθες. Καταλύοντας κάθε έννοια εθνικού φιλότιμου για τη χώρα μας ο κ. Νταβούτογλου περιόδευσε στη Θράκη σαν να βρίσκεται στο ...σπίτι του. Δεν το έκρυψε με περισσό θράσος και ο ίδιος όταν κάποια στιγμή, πηγαίνοντας από καφενείο σε καφενείο, ανέβηκε σε μια καρέκλα στο χωριό Αργιανά και μιλώντας στους κατοίκους είπε ότι "είναι στη πατρίδα του"!

Αυτά γράφει σήμερα η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ενώ η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ συμπληρώνει: «Προκλητικούς όρους… "αμοιβαιότητας" έθεσε από τη Θράκη ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προκειμένου η γείτων χώρα να άρει το casus belli. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Νταβούτογλου έθεσε ως προϋπόθεση η Ελλάδα να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, αίροντας τη σχετική απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Μάλιστα ισχυρίστηκε, συνδέοντας δύο καταφανώς αντίθετα πράγματα που αντιβαίνουν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ότι η απόφαση της τουρκικής Βουλής για το casus belli ήρθε ως συνέπεια της απόφασης της ελληνικής Βουλής για την επέκταση των χωρικών υδάτων και θα αρθεί αυτομάτως όταν το ελληνικό Κοινοβούλιο άρει τη δική του απόφαση».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ελεύθερο πλου των πολεμικών της πλοίων στη θάλασσα και πτήσεις των πολεμικών της αεροσκαφών στους αιθέρες πάνω από το Αιγαίο επιθυμεί η Άγκυρα σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος κάπως έτσι περιέγραψε το όραμά του για "ένα νέο ειρηνικό status quo" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ο κ. Νταβούτογλου ουσιαστικά προανήγγειλε χθες συνέχιση της τακτικής διέλευσης τουρκικών πολεμικών πλοίων εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων – "περισσότερες φιλικές τουρκικές σημαίες", είπε χαρακτηριστικά- αποδίδοντάς στην ψυχολογική ανάγκη των Τούρκων να αισθάνονται ότι το Αιγαίο δεν είναι μόνον ελληνική θάλασσα, αλλά και συνέχιση των υπερπτήσεων, καθώς "υπάρχει διαφορετική ερμηνεία για το καθεστώς του εναέριου χώρους"».

Και διερωτάται κανείς: Ούτε ένας υπουργός, υφυπουργός, γενικός γραμματέας δεν θίχτηκε από όλα αυτά και να παραιτηθεί, τουλάχιστον;
Κανένας δεν έχει εθνικό φιλότιμο στην κυβέρνηση;
από το antinews
Σχόλιο apneagr: Έλληνες μην τρέφεται αυταπάτες το Project Θράκη: Το έγκλημα πλησιάζει στο τέλος του

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο κύριος ονόματι Δ. Δρούτσας
που προφανώς "ξεκαρδίσεται στα γέλια" με τον κ Νταβούτογλου (εκτός εάν πρόκειται για φωτό-μοντάζ) ΕΙΝΑΙ τελικά Υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδος και μάλιστα αναμφισβήτητα ενώ, λέγεται, ότι παρά την αρχική του δήλωση ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βιέννης και ΔΕΝ υπήρξε εκεί καθηγητής!!!
Ναιρέθηκαν οι ακαδημαϊκοί του τίτλοι αλλά παραμένει στον Υπουργικό θώκο!
Αυτός έχει λόγους να γελάει, μήπως ταυτόχρονα, ΕΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ τα όσα λέγεται ότι ΨΕΥΔΩΣ είχαν δηλωθεί ως ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ, εμείς έχουμε λόγους να...κλαίμε;;;

Related Posts with Thumbnails